Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Post autor: blackcocker »

marekkraw pisze: śr sie 10, 2022 10:49 am
blackcocker pisze: śr sie 10, 2022 10:42 am
Xardas2309 pisze: śr sie 10, 2022 10:23 am Wyobraża ktoś sobie the writing of the wall jako otwieracz?
Ja sobie tego paździerza nie wyobrażam w secie w ogóle. Wyobrażam sobie piękną trasę bez tych Sepukowych odchodów.
Czyli jaką?
Przecież oni trasami historycznymi i Legacy wykorzystali praktycznie całą pulę utworów którymi mogliby zaskoczyć. Została garstka kawałków nie granych od 3 dekad które zapewne nie zostaną już odkurzone bo zostało by to zrobione wcześniej (np Infinite Dreams czy Killers)
Chyba że liczysz na to że zagrają utwory nie grane nigdy na żywo.
Wystarczy mi powtórka z Maiden England 13/14 i będę zadowolony :)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

W sumie ja bardziej niż Alexander The Great to chciałbym usłyszeć Hell On Earth, czyli najlepszy utwór Maiden od czasu The Legacy :) Ale to by kosiło na żywo.. Bardzo byłbym zdziwiony jakby olali ten kawałek.

A tak jak lubię Senjutsu-utwór, tak wydaje mi się że to najbardziej anty-klimatyczny otwieracz w historii koncertów metalowych. Przecież to powolne wejście na scenę wali geriatrią na kilometr. Takie Stratego sprawdziłoby się o wiele lepiej.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Ja bym się nie obraził gdyby aces zagrali :D

Prawda jest taka że już raczej niczego nie wymyśla. Mieli świat Egiptu. Kosmosu. Teraz Japonii. A jeszcze Aztekowie i Majowie. Zostaje im jedynie modyfikacja.

3 raz tego samego nie będą grać. Nie ma bata.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Kevin18 pisze: śr sie 10, 2022 10:55 am W sumie ja bardziej niż Alexander The Great to chciałbym usłyszeć Hell On Earth, czyli najlepszy utwór Maiden od czasu The Legacy :) Ale to by kosiło na żywo.. Bardzo byłbym zdziwiony jakby olali ten kawałek.

A tak jak lubię Senjutsu-utwór, tak wydaje mi się że to najbardziej anty-klimatyczny otwieracz w historii koncertów metalowych. Przecież to powolne wejście na scenę wali geriatrią na kilometr. Takie Stratego sprawdziłoby się o wiele lepiej.
Dadzą Aleksandra jako otwieracz i na scenę wjedzie rydwan z eddim Aleksandrem :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Naiwnie wierząc, że NIE powtórzą półkotletów granych na Legacy:

Moonchild, Dance of Death, Navigator/Brave, Heaven Can Wait, Wasted Years, Running Free, Phantom, Akacja. Do tego Halloweed, Iron Maiden, Number, Trooper, Fear i dwa trochę większe ratytasy typu Wasting Love i gotowy set na podróż przez czas :? Jeszcze może jakiś Wrathchild/Sanctuary.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

A ja chcę trasę wspominkową lat 90 :D

Tailgunner (który był na koszulkach na tej trasie :P), No Prayer, Public Enema, Be quick, From here, Wasting love/Afraid, Man on the edge, Lord of the flies, Sign, Clansman, Furuteal, When two worlds collide, + kotlety

i jest gitara ;D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Myślę, że SOTC, Clansman, Wicker i FTGGOG zamykają temat historycznych z 1990-2010

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

marekkraw pisze: śr sie 10, 2022 10:29 am
Ciekawi mnie też argument przeciw tej trasie. Płyta raczej dobrze się sprzedała, recenzje dobre, zespół jest z niej zadowolony więc o co kaman.
Że dobrze się sprzedała to absolutnie mnie to nie dziwi. Nawet ci którzy mają wybżdżone na Senjutsu i ostatnie płyty, kupują je dla uzupełnienia luk na półkach.
Ktoś jeszcze wierzy w recenzje? Przecież recenzenci najbardziej poczytnych serwisów i prasy papierowej mających tzw. markę, kiedy piszą o zespołach z topu, które już dawno zaniżyły loty swoją twórczością, to dają im nadal maksymalne punktacje za zasługi sprzed 20 lat. Z przyzwyczajenia/bo nie wypada inaczej/żeby dostać szansę na wywiad/żeby zespół nie zbojkotował wydawnictwa/wpisz co chcesz. To nie jest ani uczciwe, ani szczere.
Zespół zawsze jest zadowolony. Jeszcze się do tego nie przyzwyczaiłeś?
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Bon Dzosef pisze: śr sie 10, 2022 11:36 am Myślę, że SOTC, Clansman, Wicker i FTGGOG zamykają temat historycznych z 1990-2010
A szkoda, bo np trasa z 2010 miała super set.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Geri666 pisze: śr sie 10, 2022 11:40 am
Bon Dzosef pisze: śr sie 10, 2022 11:36 am Myślę, że SOTC, Clansman, Wicker i FTGGOG zamykają temat historycznych z 1990-2010
Pełna zgoda

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

W 13 byl dla mnie swietny set w Atlas Arenie :)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Pierre Dolinski pisze: śr sie 10, 2022 11:38 am
marekkraw pisze: śr sie 10, 2022 10:29 am
Ciekawi mnie też argument przeciw tej trasie. Płyta raczej dobrze się sprzedała, recenzje dobre, zespół jest z niej zadowolony więc o co kaman.
Że dobrze się sprzedała to absolutnie mnie to nie dziwi. Nawet ci którzy mają wybżdżone na Senjutsu i ostatnie płyty, kupują je dla uzupełnienia luk na półkach.
Ktoś jeszcze wierzy w recenzje? Przecież recenzenci najbardziej poczytnych serwisów i prasy papierowej mających tzw. markę, kiedy piszą o zespołach z topu, które już dawno zaniżyły loty swoją twórczością, to dają im nadal maksymalne punktacje za zasługi sprzed 20 lat. Z przyzwyczajenia/bo nie wypada inaczej/żeby dostać szansę na wywiad/żeby zespół nie zbojkotował wydawnictwa/wpisz co chcesz. To nie jest ani uczciwe, ani szczere.
Zespół zawsze jest zadowolony. Jeszcze się do tego nie przyzwyczaiłeś?
No jest w tym trochę racji, jednak to co napisałem jest właściwie jedynym punktem odniesienia co do przyjęcia płyt.
Ale nie do końca mogę się zgodzić z obiektywizmem recenzentów bo niejednokrotnie spotkałem się że nowe płyty starych wyjadaczy dostawały małe baty.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Geri666 pisze: śr sie 10, 2022 11:40 am
Jest jakiś bootleg z tego roku z porządnym dźwiękiem? Może być samo audio, bo to, co jest na YT, to jednak średnie... Chyba San Antonio najlepsze...
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Też jestem ciekaw. Odpuściłem sobie nagrywanie koncertów. Zniechęcili mnie znajomi, którzy mówili, że na narodowym wyjdzie gówno i żebym olał. W sumie mieli rację, bo bardziej skupiłem się na tym co działo się na scenie, a nie na tym, żeby mikrofoniki były stabilne względem sceny.
Ciekawe czy komuś wyszło coś mimo tej kiepskiej akustycznej reputacji stadionu. Czasem cuda się zdarzają. W sumie tam gdzie stałem dźwięk był bardzo OK, a w hali, czy na jakimś klepisku bez trybun też potrafi wyjść straszne gówno. Np. na Służewcu na Stonesach wiało jak w Kołobrzegu na molo.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Generalnie się zastanawiam. Jest spekulacja na temat trasy somewhere on Tour.

Gdyby to miało być coś na wzór somewhere z 2008-9 roku tzn że 3/4 setu by pozmieniali.

Ja mam kilka filmikow. Wszystko słychać.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

A ja czuję podmiankę koncepcji ze "światami" na "ery". Przeszłość (np. The Trooper, Paschendale, Powerslave), teraźniejszość (może Hell On Earth, Brave New World, Man On The Edge, Be Quick) i przyszłość (Heaven Can Wait, The Clairvoyant). Do tego to, co zwykle, no i mamy trasę mogącą się równać przepychowi LOTB, a jednocześnie uderzającą w nostalgię. Coś mam wrażenie, że to może się tak potoczyć :wink:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
kolczasty
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kolczasty »

Skoro jest Wacken to raczej kilka koncertów w Europie dodadzą jeszcze :wink: :mryellow:

Myślę, że do końca trasy po Ameryce dojdzie kilka koncertów jakiś festiwalowych
coś na zasadzie aby podgrzać atmosferę :twisted:
a w listopadzie dostaniemy info z jakimiś 90% dat na 2023 rok :dance:

jeśli nie będzie to trasa LOTB part 3 to tych kawałków na 99% nie usłyszymy:

Revelations
Sign of the Cross
Flight of Icarus
The Clansman
Aces High

:pijak:
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

kolczasty pisze: śr sie 10, 2022 3:35 pm Skoro jest Wacken to raczej kilka koncertów w Europie dodadzą jeszcze :wink: :mryellow:

Myślę, że do końca trasy po Ameryce dojdzie kilka koncertów jakiś festiwalowych
coś na zasadzie aby podgrzać atmosferę :twisted:
a w listopadzie dostaniemy info z jakimiś 90% dat na 2023 rok :dance:

jeśli nie będzie to trasa LOTB part 3 to tych kawałków na 99% nie usłyszymy:

Revelations
Sign of the Cross
Flight of Icarus
The Clansman
Aces High

:pijak:
Jeżeli by to było somewhere Tour to najpewniej nie. Wywala 3/4 setu. Wsadza coś innego i pewnie będzie to trasa podobna
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

kolczasty pisze: śr sie 10, 2022 3:35 pm
jeśli nie będzie to trasa LOTB part 3
W sumie to part 4, a nawet i part 5 ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Ja miałem taką koncepcję może i szalona.

A jeżeli zamiast światów typu wojna religia itp zrobić światy z ich plyt. Np świat w którym nagrywali i koncertowali TNOTB. I tak wrzucić po kilka kawałków z płyt. No wiadomo nie wszystkich .

Mieliśmy już Bruca jak pojedynkował się z eddim. A co gdyby dodać więcej wersji eddich. Ciekawe jakby publika zareagowała. Np pojedynek Eddie Trooper vs Eddie England Tour. Albo Eddie TBOS Tour vs Eddie samuraj. Walka eddich.

Tylko najpewniej musialby się ktoś jeszcze przebrać. Nie byłem na wcześniejszych trasach ale wydaje mi się że od LOTB ktoś się za niego przebiera. a do TBOS był to robot
ODPOWIEDZ