Wystarczy mi powtórka z Maiden England 13/14 i będę zadowolonymarekkraw pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:49 amCzyli jaką?blackcocker pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:42 amJa sobie tego paździerza nie wyobrażam w secie w ogóle. Wyobrażam sobie piękną trasę bez tych Sepukowych odchodów.Xardas2309 pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:23 am Wyobraża ktoś sobie the writing of the wall jako otwieracz?
Przecież oni trasami historycznymi i Legacy wykorzystali praktycznie całą pulę utworów którymi mogliby zaskoczyć. Została garstka kawałków nie granych od 3 dekad które zapewne nie zostaną już odkurzone bo zostało by to zrobione wcześniej (np Infinite Dreams czy Killers)
Chyba że liczysz na to że zagrają utwory nie grane nigdy na żywo.
Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
W sumie ja bardziej niż Alexander The Great to chciałbym usłyszeć Hell On Earth, czyli najlepszy utwór Maiden od czasu The Legacy
Ale to by kosiło na żywo.. Bardzo byłbym zdziwiony jakby olali ten kawałek.
A tak jak lubię Senjutsu-utwór, tak wydaje mi się że to najbardziej anty-klimatyczny otwieracz w historii koncertów metalowych. Przecież to powolne wejście na scenę wali geriatrią na kilometr. Takie Stratego sprawdziłoby się o wiele lepiej.
A tak jak lubię Senjutsu-utwór, tak wydaje mi się że to najbardziej anty-klimatyczny otwieracz w historii koncertów metalowych. Przecież to powolne wejście na scenę wali geriatrią na kilometr. Takie Stratego sprawdziłoby się o wiele lepiej.
www.last.fm/user/darkfuneral18
-
Xardas2309
- -#Invader

Ja bym się nie obraził gdyby aces zagrali
Prawda jest taka że już raczej niczego nie wymyśla. Mieli świat Egiptu. Kosmosu. Teraz Japonii. A jeszcze Aztekowie i Majowie. Zostaje im jedynie modyfikacja.
3 raz tego samego nie będą grać. Nie ma bata.
Prawda jest taka że już raczej niczego nie wymyśla. Mieli świat Egiptu. Kosmosu. Teraz Japonii. A jeszcze Aztekowie i Majowie. Zostaje im jedynie modyfikacja.
3 raz tego samego nie będą grać. Nie ma bata.
-
Xardas2309
- -#Invader

Dadzą Aleksandra jako otwieracz i na scenę wjedzie rydwan z eddim AleksandremKevin18 pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:55 am W sumie ja bardziej niż Alexander The Great to chciałbym usłyszeć Hell On Earth, czyli najlepszy utwór Maiden od czasu The LegacyAle to by kosiło na żywo.. Bardzo byłbym zdziwiony jakby olali ten kawałek.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Naiwnie wierząc, że NIE powtórzą półkotletów granych na Legacy:
Moonchild, Dance of Death, Navigator/Brave, Heaven Can Wait, Wasted Years, Running Free, Phantom, Akacja. Do tego Halloweed, Iron Maiden, Number, Trooper, Fear i dwa trochę większe ratytasy typu Wasting Love i gotowy set na podróż przez czas
Jeszcze może jakiś Wrathchild/Sanctuary.
Moonchild, Dance of Death, Navigator/Brave, Heaven Can Wait, Wasted Years, Running Free, Phantom, Akacja. Do tego Halloweed, Iron Maiden, Number, Trooper, Fear i dwa trochę większe ratytasy typu Wasting Love i gotowy set na podróż przez czas
A ja chcę trasę wspominkową lat 90
Tailgunner (który był na koszulkach na tej trasie
), No Prayer, Public Enema, Be quick, From here, Wasting love/Afraid, Man on the edge, Lord of the flies, Sign, Clansman, Furuteal, When two worlds collide, + kotlety
i jest gitara ;D
Tailgunner (który był na koszulkach na tej trasie
i jest gitara ;D
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Myślę, że SOTC, Clansman, Wicker i FTGGOG zamykają temat historycznych z 1990-2010
-
Deleted User 5490
Że dobrze się sprzedała to absolutnie mnie to nie dziwi. Nawet ci którzy mają wybżdżone na Senjutsu i ostatnie płyty, kupują je dla uzupełnienia luk na półkach.
Ktoś jeszcze wierzy w recenzje? Przecież recenzenci najbardziej poczytnych serwisów i prasy papierowej mających tzw. markę, kiedy piszą o zespołach z topu, które już dawno zaniżyły loty swoją twórczością, to dają im nadal maksymalne punktacje za zasługi sprzed 20 lat. Z przyzwyczajenia/bo nie wypada inaczej/żeby dostać szansę na wywiad/żeby zespół nie zbojkotował wydawnictwa/wpisz co chcesz. To nie jest ani uczciwe, ani szczere.
Zespół zawsze jest zadowolony. Jeszcze się do tego nie przyzwyczaiłeś?
A szkoda, bo np trasa z 2010 miała super set.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 10, 2022 11:36 am Myślę, że SOTC, Clansman, Wicker i FTGGOG zamykają temat historycznych z 1990-2010
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Pełna zgodaGeri666 pisze: ↑śr sie 10, 2022 11:40 amA szkoda, bo np trasa z 2010 miała super set.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 10, 2022 11:36 am Myślę, że SOTC, Clansman, Wicker i FTGGOG zamykają temat historycznych z 1990-2010
W 13 byl dla mnie swietny set w Atlas Arenie 
No jest w tym trochę racji, jednak to co napisałem jest właściwie jedynym punktem odniesienia co do przyjęcia płyt.Pierre Dolinski pisze: ↑śr sie 10, 2022 11:38 amŻe dobrze się sprzedała to absolutnie mnie to nie dziwi. Nawet ci którzy mają wybżdżone na Senjutsu i ostatnie płyty, kupują je dla uzupełnienia luk na półkach.
Ktoś jeszcze wierzy w recenzje? Przecież recenzenci najbardziej poczytnych serwisów i prasy papierowej mających tzw. markę, kiedy piszą o zespołach z topu, które już dawno zaniżyły loty swoją twórczością, to dają im nadal maksymalne punktacje za zasługi sprzed 20 lat. Z przyzwyczajenia/bo nie wypada inaczej/żeby dostać szansę na wywiad/żeby zespół nie zbojkotował wydawnictwa/wpisz co chcesz. To nie jest ani uczciwe, ani szczere.
Zespół zawsze jest zadowolony. Jeszcze się do tego nie przyzwyczaiłeś?
Ale nie do końca mogę się zgodzić z obiektywizmem recenzentów bo niejednokrotnie spotkałem się że nowe płyty starych wyjadaczy dostawały małe baty.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Jest jakiś bootleg z tego roku z porządnym dźwiękiem? Może być samo audio, bo to, co jest na YT, to jednak średnie... Chyba San Antonio najlepsze...Geri666 pisze: ↑śr sie 10, 2022 11:40 amA szkoda, bo np trasa z 2010 miała super set.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 10, 2022 11:36 am Myślę, że SOTC, Clansman, Wicker i FTGGOG zamykają temat historycznych z 1990-2010
-
Deleted User 5490
Też jestem ciekaw. Odpuściłem sobie nagrywanie koncertów. Zniechęcili mnie znajomi, którzy mówili, że na narodowym wyjdzie gówno i żebym olał. W sumie mieli rację, bo bardziej skupiłem się na tym co działo się na scenie, a nie na tym, żeby mikrofoniki były stabilne względem sceny.
Ciekawe czy komuś wyszło coś mimo tej kiepskiej akustycznej reputacji stadionu. Czasem cuda się zdarzają. W sumie tam gdzie stałem dźwięk był bardzo OK, a w hali, czy na jakimś klepisku bez trybun też potrafi wyjść straszne gówno. Np. na Służewcu na Stonesach wiało jak w Kołobrzegu na molo.
Ciekawe czy komuś wyszło coś mimo tej kiepskiej akustycznej reputacji stadionu. Czasem cuda się zdarzają. W sumie tam gdzie stałem dźwięk był bardzo OK, a w hali, czy na jakimś klepisku bez trybun też potrafi wyjść straszne gówno. Np. na Służewcu na Stonesach wiało jak w Kołobrzegu na molo.
-
Xardas2309
- -#Invader

Generalnie się zastanawiam. Jest spekulacja na temat trasy somewhere on Tour.
Gdyby to miało być coś na wzór somewhere z 2008-9 roku tzn że 3/4 setu by pozmieniali.
Ja mam kilka filmikow. Wszystko słychać.
Gdyby to miało być coś na wzór somewhere z 2008-9 roku tzn że 3/4 setu by pozmieniali.
Ja mam kilka filmikow. Wszystko słychać.
A ja czuję podmiankę koncepcji ze "światami" na "ery". Przeszłość (np. The Trooper, Paschendale, Powerslave), teraźniejszość (może Hell On Earth, Brave New World, Man On The Edge, Be Quick) i przyszłość (Heaven Can Wait, The Clairvoyant). Do tego to, co zwykle, no i mamy trasę mogącą się równać przepychowi LOTB, a jednocześnie uderzającą w nostalgię. Coś mam wrażenie, że to może się tak potoczyć 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Skoro jest Wacken to raczej kilka koncertów w Europie dodadzą jeszcze
Myślę, że do końca trasy po Ameryce dojdzie kilka koncertów jakiś festiwalowych
coś na zasadzie aby podgrzać atmosferę
a w listopadzie dostaniemy info z jakimiś 90% dat na 2023 rok
jeśli nie będzie to trasa LOTB part 3 to tych kawałków na 99% nie usłyszymy:
Revelations
Sign of the Cross
Flight of Icarus
The Clansman
Aces High

coś na zasadzie aby podgrzać atmosferę
a w listopadzie dostaniemy info z jakimiś 90% dat na 2023 rok
Revelations
Sign of the Cross
Flight of Icarus
The Clansman
Aces High
-
Xardas2309
- -#Invader

Jeżeli by to było somewhere Tour to najpewniej nie. Wywala 3/4 setu. Wsadza coś innego i pewnie będzie to trasa podobnakolczasty pisze: ↑śr sie 10, 2022 3:35 pm Skoro jest Wacken to raczej kilka koncertów w Europie dodadzą jeszcze![]()
![]()
coś na zasadzie aby podgrzać atmosferę![]()
a w listopadzie dostaniemy info z jakimiś 90% dat na 2023 rok![]()
Revelations
Sign of the Cross
Flight of Icarus
The Clansman
Aces High
![]()
W sumie to part 4, a nawet i part 5
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
-
Xardas2309
- -#Invader

Ja miałem taką koncepcję może i szalona.
A jeżeli zamiast światów typu wojna religia itp zrobić światy z ich plyt. Np świat w którym nagrywali i koncertowali TNOTB. I tak wrzucić po kilka kawałków z płyt. No wiadomo nie wszystkich .
Mieliśmy już Bruca jak pojedynkował się z eddim. A co gdyby dodać więcej wersji eddich. Ciekawe jakby publika zareagowała. Np pojedynek Eddie Trooper vs Eddie England Tour. Albo Eddie TBOS Tour vs Eddie samuraj. Walka eddich.
Tylko najpewniej musialby się ktoś jeszcze przebrać. Nie byłem na wcześniejszych trasach ale wydaje mi się że od LOTB ktoś się za niego przebiera. a do TBOS był to robot
A jeżeli zamiast światów typu wojna religia itp zrobić światy z ich plyt. Np świat w którym nagrywali i koncertowali TNOTB. I tak wrzucić po kilka kawałków z płyt. No wiadomo nie wszystkich .
Mieliśmy już Bruca jak pojedynkował się z eddim. A co gdyby dodać więcej wersji eddich. Ciekawe jakby publika zareagowała. Np pojedynek Eddie Trooper vs Eddie England Tour. Albo Eddie TBOS Tour vs Eddie samuraj. Walka eddich.
Tylko najpewniej musialby się ktoś jeszcze przebrać. Nie byłem na wcześniejszych trasach ale wydaje mi się że od LOTB ktoś się za niego przebiera. a do TBOS był to robot