No tym razem nie - wiesz gig w był w teatrze w Pradze -ale mimo wszystko 5 techników na scenie kable demontowali, a mnie taki spontan ogarnął...ostatni raz na scenie to byłem z Bryanem Adamsem w 1996 roku
30-31/07/2023 - Rammstein - Chorzów - Stadion Śląski
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Rammstein - 30 lipca 2023 - Chorzów - Stadion Śląski
Przzesada, no nie? Kolejny etap to włam do nightlinera?
www.MetalSide.pl
Może wtargnięcie na scenę w trakcie koncertu i wyrwanie kostki z ręki podczas grania solówki. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Porwanie i kostka jako okup
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Poprzednio (przy okazji koncertu w Warszawie) na początku bilety też były przydzielane losowo (z dołu w górę) w ramach danej kategorii cenowej, ale po kilku godzinach gdy ruch nieco zmalał pojawiła się opcja wyboru miejsca siedzącego z mapy. Tak więc chcąc wybrać opcję siedzącą wbrew pozorom czasem lepiej chwilę zaczekać i wybrać sobie powiedzmy miejsce w 10 rzędzie na środku a nie w 2 gdzieś z boku.
Fakt faktem w przedsprzedaży ładna wtopa nastąpiła i nie podano która kategoria cenowa to który typ miejsca.
Jeśli by tego nie ogarneli do jutra: 4-Golden Cricrle, 5-płyta.
BTW, można poprosić o zmianę tytułu tematu by trzymał standardowy format data - zespół - miejsce? Strasznie mnie to gryzie w oczy
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wskoczyć na scenę teatru żeby zajebać kostkę ze statywu
mocne
-
Deleted User 4876
A to już mało fajne - wręcz brzydkie
To akurat nie ja, ale na CZad Festiwal giatrzysta WT zeskocył do fosy zagrać solówkę, to mu znajoma kostki z pasa od gitary zajumała - miała potem takie wyrzuty sumienia, że aż kostkę zgubiła
Ogólnie to sobie śmieszkujcie, nie wiem co mi odbiło. Raz, że mogli obić, dwa wezwać czeskie paUy, afery by pewnie z tego nie było - ale bana na eventy w sumie można dać.
Można.
Re: 30/07/2023 - Rammstein - Chorzów - Stadion Śląski
Udało się zdobyć FZ na Chorzów, nie wierzę xD pół godziny w jakiejś poczekalni. Kocham Eventim.
-
Deleted User 4876
No tez myślałem, że po pół godzinie to o FZ można zapomnieć - a tu miłe zaskoczenie.
Też udało się zgarnąć 2x FZ dla brachola, po ~40 minutach w kolejce. Niemce idą za ciosem, już dołożyli Berlin, Monachium, Wiedeń etc. W sumie dobrze to rozkminili. Mniej miast na trasie, a więcej dniówek pomiędzy nimi, co by można było dołożyć kolejny gig nie ruszając się z miejsca. Mniej wożenia sprzętu, przy rosnących kosztach transportu.
W 1 dzień sprzedany ponad milion biletów. Mają rozmach s... 
No, żadnego Berlina się nie udało.
Będą dorzucać na kilka dni przed jak w tym roku
Będą dorzucać na kilka dni przed jak w tym roku
-
Deleted User 4876
No tylko jest przepaść cenowa między PL a resztą świata w cenie FeureZone - w sumie chyba najtańsze na legu mamy.
I największe pchaniethorgal_30 pisze: ↑pt wrz 09, 2022 10:42 am No tylko jest przepaść cenowa między PL a resztą świata w cenie FeureZone - w sumie chyba najtańsze na legu mamy.
Ja tam wolę na spokojnie w Berlinie pod sceną się pobawić niż się przepychać u nas
-
Deleted User 4876
Też prawda.Ale to jest prawie 200 PLN róznicy między DE a PL - aż dziw że LN nie zrobił FZ po 549 czy nawet 599 PLN - hehe. Z jednej strony jest nadzieja, że polskiego bydła nie będzie stać za bilet za prawie 5 stówek, a z drugiej strony polskie bydło uzna, że skoro już dało taki hajs to tym bardziej ma wieksze prawo do rycia się.
W sumie w 2019 aż tak źle nie było. Teraz data jest dobra bo niedziela i wolnego brać nie trzeba.
Ciekawe, czy jest jakakolwiek szansa na drugi gig w Chorzowie (może 31 lipca). Wg moich obliczeń spokojnie powinni dodać jeszcze ze 3-4 koncerty. Trasa tegoroczna miała 31 koncertów, w 2019 - 32. Teraz jest "zaledwie" 27.
Re: 30-31/07/2023 - Rammstein - Chorzów - Stadion Śląski
Jest. Właśnie dorzucili 31 lipca
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Sardi z Batumi pisze:Jest. Właśnie dorzucili 31 lipca![]()
A
B
C
D
E
B
C
D
E
I cyk, kupiony. Trzeba nadrobić zaległości, bo od 2016 ich nie widziałem.
Napisali, że pierwszy koncert sold out, mimo że jeszcze całe sektory na Eventimie dostępne
Ale ciekawie, myślałem, że drugiego nie dorzucą, bo wczoraj jak patrzyłem po południu, to większość górnych trybun była dostępna, a w dodatku druga sztuka w poniedziałek. Ale skoro w 1 dzień się prawie cały stadion wyprzedał, to przez rok się wyprzeda i drugi
Ale ciekawie, myślałem, że drugiego nie dorzucą, bo wczoraj jak patrzyłem po południu, to większość górnych trybun była dostępna, a w dodatku druga sztuka w poniedziałek. Ale skoro w 1 dzień się prawie cały stadion wyprzedał, to przez rok się wyprzeda i drugi