Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
jak z pierwszych dwóch krążków, to dochodzi Strange World i byłby chyba rekord, jak chodzi o różnicę czasu od ostatniego wykonania live
mnie by pozamiatało, a gdyby wraz z Deja Vu, zapożyczyłbym się srogo, by zobaczyć i usłyszeć to multum razy
mnie by pozamiatało, a gdyby wraz z Deja Vu, zapożyczyłbym się srogo, by zobaczyć i usłyszeć to multum razy
Sądząc po plakacie to będzie futurystyczne miasto z jakimiś japońskimi znaczkami. Eddie Samuraj się w nim pojawia. Elementy neonów jak na trasie Final Frontier. Będą 2 edki chodzące, samuraj i cyborg. Duży Eddie dmuchany cyborg? I to chyba będzie jedyny element dmuchany. Wątpię, żeby chciało im się bawić w podnoszenie zestawu Nicko zbyt komplikuje to ustawienie sceny.Bon Dzosef pisze: ↑sob paź 08, 2022 5:18 pm Bardziej mnie zastanawia, czy postawią na koncept z Legacy czyli "Światy", a jeśli tak to jak je rozwiążą - czy będzie 5 z S (wraz ze scenografią), a potem zmiana na scenografię SIT i potem już normalnie kotlety + płachty, czy jednak jakoś pomieszają S, SiT i kotlety w jakieś sekcje tematyczne tak jak na Legacy (wojna, kościół, piekło).
To ride the storm to an empire of the clouds...
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Gdyby były w secie tak jak piszecie kawałki pokroju "Stranger In A Strange Land", "Phantom Of The Opera", "Futureal" i jakis "Running Free" na koniec, to byłoby na prawdę konkretnie. Ale obawiam się, że jednak wszyscy możemy się rozczarować, bo przy okazji każdej jednej trasy wychodzą podobne dyskusje, o tym jakie to tym razem w secie znajda się perełki, a koniec końców jest tylko jeden wielki zawód. Także ja się osobiście jakoś strasznie mocno nie nakręcam i nie gdybam, że zagrają "Deja-Vu", "Strange World" albo "Purgatory", bo wiem, ze nie zagrają. Iron Maiden pod względem setlist jest od dawien dawna zbyt zachowawczy w tej kwestii. Mi i tak wystarczy "Stranger In A Strange Land" + jakiś w końcu kawałek z pierwszych dwóch płyt. Nawet ten wspomniany przez kogoś "Wrathchild" albo "Running Free".
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przeciez na samym Legacy odkurzyli Orzełki, Ikara, Clansmana i SOTC. To dobry wynik.
Realnie "Stranger" powinien wskoczyc, skoro jest jako theme song.
Inaczej bedzie to spore samozaoranie
Inaczej bedzie to spore samozaoranie
Wyczuwam Sea of Madness. Mam ogromną nadzieję, że to wrzucą do setlisty. Ostatnio wałkuję ten kawałek sporo i sprawdziłby się na żywo bardzo dobrze.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Infinite Dreams promowało trase Maiden England?
Jest też na grafice promującej trasę
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Przy okazji promowania Maiden England w 2013 albo 2014 Infinite Drems leciało w tle trailera. Nawet na próbach do trasy grali ten kawałek. Ale chyba nie radzili sobie z nim na tyle dobrze żeby go uwzględnić w secie bo jak wiadomo nie zagrali go ani razu
Analogiczna sytuacja była ponoc z CSIT w 2008. Tylko, że Stranger jest dużo prostszy niż te dwa numery + był już grany po reunion. Myślę że ta bańka z SiT jest na tyle napompowana, że nie mogą sobie pozwolić na odpuszczenie tego numeru. No i poza tym jest na grafice promujacej traseoctavian pisze: ↑ndz paź 09, 2022 2:00 pmPrzy okazji promowania Maiden England w 2013 albo 2014 Infinite Drems leciało w tle trailera. Nawet na próbach do trasy grali ten kawałek. Ale chyba nie radzili sobie z nim na tyle dobrze żeby go uwzględnić w secie bo jak wiadomo nie zagrali go ani razu
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
I jest trackiem w tle, dla scislosci, bo nikt o tym wczesniej nie wspominal przede mna 
Raz ze jest w grafice promującej trasę, to w dodatku leci jako sampel w trailerzeSardi z Batumi pisze: ↑ndz paź 09, 2022 2:02 pmAnalogiczna sytuacja była ponoc z CSIT w 2008. Tylko, że Stranger jest dużo prostszy niż te dwa numery + był już grany po reunion. Myślę że ta bańka z SiT jest na tyle napompowana, że nie mogą sobie pozwolić na odpuszczenie tego numeru. No i poza tym jest na grafice promujacej trase
A z Caught Somewhere in Time też było własnie podobnie jak piszesz. Caught tez był wykorzystany podczas Somewhere Back in Time Tour do filmików promujących tour i jakos go nie zagrali
Stranger to pewniak w secie, bo jest na grafice promującej trasę i w video.
Bardzo liczę na Futureal, tym bardziej, że budynki, które są za głową Eddiego na grafice promującej są podobne do tych z okładki Virtual XI. No i tematyka utworu pasuje.
Bardzo liczę na Futureal, tym bardziej, że budynki, które są za głową Eddiego na grafice promującej są podobne do tych z okładki Virtual XI. No i tematyka utworu pasuje.
Jesli wjedzie Futureal, to bedzie trzeba ustac na nogach jebniecie, jesli zachowaja tempo 
<3 solo.
<3 solo.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jeśli będzie 5:5 to go nie wcisna, ale przy 3:3 kto wie.
Setlista może mieć 16 utworów. A poza tym jak wiadomo, że zagrają FOTD, 666 i Iron Maiden, tak Hallowed wcale takie pewne nie jest.
Mysle, ze Hallowed jest pewny. Inaczej Nicko nie usiadzie za beczkami 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Moim zdaniem Hallowed to już żelazny kotlet.
Przy HoE i potencjalnie drugim epiku z S raczej typuje 15
Z tego co pamiętam Moonchild otwierało koncerty na Maiden England, a nie Somewhere... Tam otwieraczem było Aces High.octavian pisze: ↑ndz paź 09, 2022 2:08 pmRaz ze jest w grafice promującej trasę, to w dodatku leci jako sampel w trailerzeSardi z Batumi pisze: ↑ndz paź 09, 2022 2:02 pmAnalogiczna sytuacja była ponoc z CSIT w 2008. Tylko, że Stranger jest dużo prostszy niż te dwa numery + był już grany po reunion. Myślę że ta bańka z SiT jest na tyle napompowana, że nie mogą sobie pozwolić na odpuszczenie tego numeru. No i poza tym jest na grafice promujacej trase
A z Caught Somewhere in Time też było własnie podobnie jak piszesz. Caught tez był wykorzystany podczas Somewhere Back in Time Tour do filmików promujących tour i jakos go nie zagrali. A wiele osób tutaj na forum określało ten numer jako pewniak który będzie rozpoczynał druga cześć koncertu bo Moonchild było wiadomo ze będzie otwierało koncert