Ano tak - racja. Trasy mi sie pomyliły
Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Strasznie jestem ciekawy setu z Somewhere In Time. Zakładając, że będzie po 5 z obu albumów to:
Jako pewniaki są Wasted Years, Heaven Can Wait i Stranger In A Strange Land.. Co jeszcze? Stefan podobno dość jasno odniósł się, że Senjutsu nie będzie ponownie otwieraczem. Jakby wjechało Caught Somewhere In Time to dopiero by było.
Z Senjutsu, jeżeli wypadnie tytułowy z otwieracza to stawiam, że pewniakami są Stratego, The Writing On The Wall, The Darkest Hour, Days Of Future Past.. Brakuje jednego i obawiam się, że z klocków to będzie Death Of The Celts
Jako pewniaki są Wasted Years, Heaven Can Wait i Stranger In A Strange Land.. Co jeszcze? Stefan podobno dość jasno odniósł się, że Senjutsu nie będzie ponownie otwieraczem. Jakby wjechało Caught Somewhere In Time to dopiero by było.
Z Senjutsu, jeżeli wypadnie tytułowy z otwieracza to stawiam, że pewniakami są Stratego, The Writing On The Wall, The Darkest Hour, Days Of Future Past.. Brakuje jednego i obawiam się, że z klocków to będzie Death Of The Celts
No HoE oczywiście! 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

HoE na bank będzie.
Nie przebrnąłem przez wszystkie strony, więc pewnie nie piszę nic odkrywczego, ale to są moje spekulacje przy założeniu Senjutsu 5:5 SiT plus 5 kotletów
Z Senjutsu Będzie na 100% powtórzone Sratego i Writing, a z niegranych Days. Do tego z tych "krótszych"ja obstawiam niestety Time Machine a z "epików" mam nadzieję na HoE.
Natomiast większą zagwozdką dla mnie jest co zagrają z SiT.
Poza oczywistymi WY i HCW naprawdę nie wiem co mogliby wybrać. Sea of Madness wydaje mi się dosyć możliwą opcją.
Strangera grali w 1999 r. tylko na 5 pierwszych koncertach, po czym go porzucili, w sumie nie wiem czemu. Zarówno CSiT jak i mityczny Aleksander wydają mi się mega trudne do wyciągnięcia przy obecnej formie Bruce'a.
Jest jeszcze jeden wałek grany na tamtej trasie - Walking on Glass, może jego też rozważają na trzy gitary
Z kotletów, to oczywiście Fear, Iron Maiden, Number, Hallowed i Trooper. Albo dołożą do tego jeszcze Sanctuary czy Running Free, albo pozostaną przy 15 wałkach i wtedy moim zdaniem najprędzej wymienią Halloweda na którąś z tych dwóch opcji
Z Senjutsu Będzie na 100% powtórzone Sratego i Writing, a z niegranych Days. Do tego z tych "krótszych"ja obstawiam niestety Time Machine a z "epików" mam nadzieję na HoE.
Natomiast większą zagwozdką dla mnie jest co zagrają z SiT.
Poza oczywistymi WY i HCW naprawdę nie wiem co mogliby wybrać. Sea of Madness wydaje mi się dosyć możliwą opcją.
Strangera grali w 1999 r. tylko na 5 pierwszych koncertach, po czym go porzucili, w sumie nie wiem czemu. Zarówno CSiT jak i mityczny Aleksander wydają mi się mega trudne do wyciągnięcia przy obecnej formie Bruce'a.
Jest jeszcze jeden wałek grany na tamtej trasie - Walking on Glass, może jego też rozważają na trzy gitary
Z kotletów, to oczywiście Fear, Iron Maiden, Number, Hallowed i Trooper. Albo dołożą do tego jeszcze Sanctuary czy Running Free, albo pozostaną przy 15 wałkach i wtedy moim zdaniem najprędzej wymienią Halloweda na którąś z tych dwóch opcji
Tak do wczoraj zakładałem, że CSIT nie wjedzie, bo to faktycznie nie jest łatwy numer, ale biorąc pod uwagę, że wsadzili to Aces High na zamknięcie setu i mieli w dupie, czy Bruce śpiewa ten numer dobrze, czy wyje, to mam wątpliwości. Faktycznie mogą wrócić do schematu sprzed dekad i dać CSIT na otwarcie. W tej piosence można pójść na drobne ustępstwa wokalne, żeby Dickinson się za bardzo nie męczył. Wiadomo, nie byłoby to tak satysfakcjonujące, jak wersja studyjna, ale coś za coś.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Jeśli patrzeć na wydania amerykańskie to Alexander jest 55 piosenka iron maiden
Pierwsza plyta- 9
Druga - 11
Trzecia - 9
Czwarta - 9
Piata - 8
Szosta - 9
5 :5.?
Pierwsza plyta- 9
Druga - 11
Trzecia - 9
Czwarta - 9
Piata - 8
Szosta - 9
5 :5.?
ATG będzie grany, ale nie no, aż tak daleko z tymi 5 by nie poszli. 
Też tak myślę. Dali Aces które Bruce kaleczył wielokrotnie. Mając nadzieję, że 5:5 to nie przypadek to prędzej obstawiam Caught niż Aleksandra - bo ten nigdy nie był grany na żywo. Czyli HcW, WY, Stranger, Sea of Madness i Caught na otwarcie.Schizoid pisze: ↑pn paź 10, 2022 12:36 pm Tak do wczoraj zakładałem, że CSIT nie wjedzie, bo to faktycznie nie jest łatwy numer, ale biorąc pod uwagę, że wsadzili to Aces High na zamknięcie setu i mieli w dupie, czy Bruce śpiewa ten numer dobrze, czy wyje, to mam wątpliwości. Faktycznie mogą wrócić do schematu sprzed dekad i dać CSIT na otwarcie. W tej piosence można pójść na drobne ustępstwa wokalne, żeby Dickinson się za bardzo nie męczył. Wiadomo, nie byłoby to tak satysfakcjonujące, jak wersja studyjna, ale coś za coś.
Alexander to dla mnie przereklamowany kawałek, otoczony dziwnym kultem tylko dlatego, ze nie był grany lajf
O wiele bardziej ucieszyło by mnie CSIT...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Uważam tak samo. Biegacz jednak nie wydaje się zbyt prawdopodobny (a szkoda, chętnie bym przytulił zamiast HCW), a reszta z wymienionych była regularnie grana w przeszłości. Do tego co prawda Future Past Tour nie jest trasą wspominkową na tej zasadzie, do której przyzwyczaił nas zespół, ale dotychczasowe koncerty oparte na nostalgii zawsze otwierał kawałek "z epoki" - Murders In The Rue Morgue, Aces High, Moonchild. CSIT wpasowałoby się w ten schemat.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Pelna zgoda z postem wyzej.
Nadmuchany Olek do granic wytrzymalosci, bo nie polecial live
Nadmuchany Olek do granic wytrzymalosci, bo nie polecial live
No bez przesady, z czasów 80-tych wcale nie ustępuje pozostałym klocom. Ale że kult się zrobił głównie z powodu absencji na trasach to się zgadzam.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Nie mam na mysli stricte muzy, tylko te mityczna otoczke wokol Olka 
Tekst jest beznadziejny, ale muza, klimat, melodie to coś niesamowitego.
Sto razy bardziej wolę Alexandra, niż rozsmarowany do granic możliwości Rime, z tandetnym zwolnieniem w środku.
Alexander to drugi utwór Maiden, który usłyszałem i jeśli usłyszę go na żywo, to będzie jeden z lepszych dni mojego życia.
U mnie tez - Olek > Mariner 
-
Deleted User 5155
Też się zdziwiłem. No emocje buzują wśród młodych ludzi.
I tak 3mać!
Ja, może nie jakoś bardzo znacznie, ale Marynarza stawiam zdecydowanie wyżej od Ola. Chyba nie ma drugiego takiego kloca, tak rozbudowanego i wewnętrznie spójnego równocześnie. A to co się dzieje po owym "tandetnym" zwolnieniu, bez którego zresztą nie dałoby się wygenerować takiego skoku emocji - no miodzio na wieki. Poza tym, z całej gromady maidenowych "kloców", Marynarz jest bodajże muzycznie najcięższy i najbardziej heavy.
Ja myślę, ze nie zagrają tych 3 kawałków z Senjutsu. Wjadą epickie - Hell On Earth plus tam ze dwa jeszcze długie.