Ulubiony album Motörhead

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jaki jestwasz ulubiony krążek Motörhead?

Motörhead
1
4%
On Parole
0
Brak głosów
Overkill
9
32%
Bomber
1
4%
Ace of Spades
3
11%
Iron Fist
3
11%
Another Perfect Day
0
Brak głosów
Orgasmatron
2
7%
Rock 'N' Roll
1
4%
1916
1
4%
March ör Die
1
4%
Bastards
3
11%
Sacrifice
0
Brak głosów
Overnight Sensation
1
4%
Snake Bite Love
0
Brak głosów
We Are Motörhead
0
Brak głosów
Hammered
1
4%
Inferno
1
4%
Kiss of Death
0
Brak głosów
Motörizer
0
Brak głosów
The Wörld Is Yours
0
Brak głosów
Aftershock
0
Brak głosów
Bad Magic
0
Brak głosów

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ulubiony album Motörhead

Post autor: Adrian S.O.S. »

Jaki jest ulubiony krążek Motörhead?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Ulubiony album Motörhead

Post autor: pz »

Przecież wszystkie są takie same :mryellow:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

1916. Wiadomo, że okres z Eddiem i Philthym jest tym najbardziej kultowym, ale 1916 to krążek Motörów, który chyba najwięcej wałkowałem w życiu. Świetna płyta. Do dziś czasem noszę prawie 20-letnią koszulkę 1916, mimo że podarta, wyblakła i za mała.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Wszystkie są takie same. Powinna być taka opcja w tej ankiecie i ankiecie AC/DC :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Jeżeli ktoś na serio uważa powiedzmy Bomber i Motorizer za takie same albumy to gratuluję zajebistego słuchu hehehe
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Adrian S.O.S. pisze: sob lis 12, 2022 7:59 pm Jeżeli ktoś na serio uważa powiedzmy Bomber i Motorizer za takie same albumy to gratuluję zajebistego słuchu hehehe
+666

Zawsze mnie rozwalał tekst, że "wszystkie albumy są takie same", jak oni potrafili w 3 lata nagrać 3 zupełnie inne stylistycznie i brzmieniowo albumy, jak 1916, March or Die i Bastards :D

Ulubionym od zawsze na zawsze Ace of Spades, bo od niego zacząłem przygodę nie tylko z Lemmym i Spółką, ale z cięższymi brzmieniami w ogóle. Czy najlepszy album to można dyskutować. Taki Overkill był na pewno bardziej przełomowy, 1916 bardziej rock'n'rollowe, a Bastards czy Inferno nagrane z większym rozpierdolem, ale sentyment do Asa Pik wygrywa :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Adrian S.O.S. pisze: sob lis 12, 2022 7:59 pm Jeżeli ktoś na serio uważa powiedzmy Bomber i Motorizer za takie same albumy to gratuluję zajebistego słuchu hehehe
Kto tak twierdzi to albo jest głuchy, albo jest idiotą. Tyle w temacie.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Mój głos na ROCK N ROLL... Bo tak, kurwa! Uwielbiam te płytę. Wiadomo, z Fast Eddie i Animalem stare płyty, początki też konkret i w sumie nawet bardziej lubię OVERKILL, ale nie chciałem tak sztampowo. Zresztą nie ma słabej płyty - lubię wszystkie.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Rock n Roll super płyta. Tylko niedoceniana. Sam Lemmy zdaje się nie lubił jej, bo narzekał na brzmienie. Ale tam są takie petardy jak np. tytułowy, Eat the Rich, Traitor.
A co do tego "wszystkie albumy takie same", to nawet na koniec kariery przecież nagrali bardzo przesiąknięty bluesem Aftershock, po czym ich łabędzi śpiew to już szybsze i mocniejsze kawałki. A już np. zestawienie pierwszych albumów z takim Sacrifice czy potem Inferno to ogromna różnica.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Sadek pisze: sob lis 12, 2022 11:45 pm Rock n Roll super płyta. Tylko niedoceniana. Sam Lemmy zdaje się nie lubił jej, bo narzekał na brzmienie. Ale tam są takie petardy jak np. tytułowy, Eat the Rich, Traitor.
A co do tego "wszystkie albumy takie same", to nawet na koniec kariery przecież nagrali bardzo przesiąknięty bluesem Aftershock, po czym ich łabędzi śpiew to już szybsze i mocniejsze kawałki. A już np. zestawienie pierwszych albumów z takim Sacrifice czy potem Inferno to ogromna różnica.
Ale kurwa to jak grochem o ścianę. Kolejne pokolenia tak gadają i będą gadać i nic nie zrobisz, chyba, że Lemmy przyjdzie z dubeltówką i powystrzela pozerów.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

A co sądzicie o Another Perfect Day? Album powszechnie niedoceniany, bo był "inny" niż poprzednie. Wydaje się, że często nawet pomijany w rozważaniach nt. Motörheada. Uważam, że niesłusznie, bo to bardzo dobry krążek. Takie kawałki jak np. Dancing on Your Grave, Rock It, I Got Mine są wykurwiste. W swojej ostatniej dekadzie nawet dość często grali I Got Mine.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Świetna płyta. Dużo melodii, ale i zadziorności. Wiadomo, wtedy to trochę powiedzmy nie pasowało, ale po latach brzmi dobrze.
Nomadosławski
-#Invader
-#Invader

Post autor: Nomadosławski »

Nie jestem takim koneserem i znawcą Motorhead i nie będę udawał, że jest inaczej. Cenię, szanuję, z 40 utworów uwielbiam, ale aż tak bardzo nie jestem osłuchany. Na Bastards jest mój ulubiony utwór- Lost in the O-zone. Świetny klimat ma Bomber. Ace of Spades i Overkill to "hit na hicie" (choć utwory z nich lepiej wypadają na No Sleep til Hammersmith), jeszcze mocne są Another Perfect Day (Brian Robertson!) i 1916. Trudno tak określić.
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

Wybrałem debiut, chociaż wiele jest albumów na zbliżonym poziomie. Po prostu w większości przypadków brzmią bardzo podobnie.
Dreamdeath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Dreamdeath »

Overkill. Głownie za tytułowy. To był chyba pierwszy utwór który był w całości zagrany na dwie stopy :) :)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Po mega długim boju ze sobą chyba jednak głos padnie na Bastards. Bardzo równy album, pełen hitów, strzałów, metalu, rock'n'rolla i najbardziej przerażającego numeru Motorów - "Don't Let Daddy Kiss Me". Obok zaraz są Overkill, Orgasmatron i 1916.
Nomadosławski
-#Invader
-#Invader

Post autor: Nomadosławski »

Też się przychylam, że Bastards. I am the Sword czy Born to Raise Hell to jedne z największych hitów Motorhead i do tego wspaniałe Lost in the Ozone. Szkoda, ze Motorhead nie miał trochę więcej takich kroczących utworów z takim lekko refleksyjnym klimatem.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Daveastate »

Mój ulubiony wbrew fanom a nawet członkom bandu, jest IRON FIST.
Uwielbiam, jest w tym materiale coś takiego co sprawiło że zakochałem się na zabój, zarówno w albumie jak i zespole, bo Iron Fist to pierwszy pełniak jaki usłyszałem od nich. Z resztą jak dla mnie Motorhead nie miał słabej płyty. Nawet średniaka nie miał moim zdaniem.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Frank Drebin »

Daveastate pisze: ndz lis 20, 2022 11:45 am Mój ulubiony wbrew fanom a nawet członkom bandu, jest IRON FIST.
Uwielbiam, jest w tym materiale coś takiego co sprawiło że zakochałem się na zabój, zarówno w albumie jak i zespole, bo Iron Fist to pierwszy pełniak jaki usłyszałem od nich. Z resztą jak dla mnie Motorhead nie miał słabej płyty. Nawet średniaka nie miał moim zdaniem.
Iron Fist to zajebisty album. Na pewno jest w czołówce dyskografii. Tytułowy, "Go to Hell", "America", "Don't Let Them Grind Ya Down" i przede wszystkim "Don't Need Religion" to bardzo dobre/świetne numery.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Daveastate pisze: ndz lis 20, 2022 11:45 am Mój ulubiony wbrew fanom a nawet członkom bandu, jest IRON FIST.
No to bardzo dobry album. Też kiedyś katowałem. Ile tam melodii zajebistych!
ODPOWIEDZ