The Future Past Tour 2023 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: The Future Past Tour 2023 - trasa

Post autor: MaidenFan »

Nomadosławski pisze: śr lis 16, 2022 2:59 pm W ogóle skąd są te plotki o Dejvie? Już to gdzieś czytałem, ale nie było to nigdzie potwierdzone. Czytałem wywiad z Nicko gdzieś z 2016 i mówił, że 10 lat na scenie to sobie nie wyobraża za nic w świecie. Tak wiele nie zostało.

Tak powiedział jakiś znany brazylijski dziennikarz Regis Tadeu.
It’s Dave Murray. He’s the guy who misses the family the most. He has a granddaughter, that’s information I know from inside people who work with IRON MAIDEN. Now, without a doubt, when it stops it will stop. It’s not the same as KISS, who does a lot of farewell tours and when it’s the real farewell, nobody will believe it.

A co do nieogłoszonych jeszcze dat to bardzo interesuje mnie Paryż.
Nomadosławski
-#Invader
-#Invader

Post autor: Nomadosławski »

Niech lepiej ktoś obeznany napisze o co chodzi z tym Murrayem.

https://www.cgm.pl/news/iron-maiden-na- ... arodowego/

" Inna sprawa, że ten temat krąży wokół zespołu od pewnego czasu – coraz częściej słychać pogłoski o tym, że Dave Murray myśli o opuszczeniu szeregów grupy. Czy po ponad dwóch dekadach oglądania i słuchania sześcioosobowego składu Maiden powrót do konfiguracji z dwoma gitarzystami będzie jeszcze możliwy? Prawdopodobnie tak, choć na dziś serce pęka na myśl o tym, by Dave’a miało zabraknąć w składzie"

Edit

Dzięki Maiden Fan, brzmi to w miarę przekonująco, zobaczymy. Ja się mu nie dziwię, gość oddał Iron Maiden 90% dotychczasowego dorosłego życia no to ma prawo do odpoczynku na starość. Jeśli by chcieli grać koncerty bez niego i bez Nicko no to ja za coś takiego podziękuję. Głupio będzie oddawać płyty za darmo, ale coś takiego sobie kiedyś obiecałem w razie gdyby kontynuowali karierę w zmienionym składzie, więc obietnicy trzeba dochować.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

To jest ich zespół a raczej Harrisa i jeśli on zdecyduje, że to koniec, to na 100% będzie to koniec. Jeśli w Maiden będzie Bruce i Harris no i powiedzmy Adrian to mogą to ciągnąć a dla 80% widzów pozostaną dalej IM. Jak obecny GnR. To są już starsi ludzie i ktoś najzwyczajniej może już nie mieć siły grać. Podobnie w Judasach, tutaj żeby grupa zakończyła aktywność to Halford musiałby powiedzieć "pas". Wymienili gitarzystów i z powodzeniem ciągną karierę dalej.
Nomadosławski
-#Invader
-#Invader

Obawiam się, że nie 80 % tylko 95% i obawiam się, że nawet gdyby Harrisa i Smitha tam nie było i sam Dickinson by koncertował pod szyldem Bruce Iron Maiden czy coś takiego frewkencja by była ogromna. Dickinson to dziś medialnie ten sam poziom co Hetfield, Ozzy czy Angus Young czyli poziom najwyższy.

Jak kto woli, dla mnie zespół to jednak konkretne osoby i nie kupiłem kontynuowaniu kariery Judas Priest bez KK, a potem dodatkowo Tiptona oraz śmieszy i drażni mnie wywalanie starych muzyków Accept przez Hoffmana . Tak samo by było z Iron Maiden, dodatkowo nawet bardziej bo co jak co, ale przywykłem do tego, że na scenie oni grają w szóstkę. Może i Janick nie jest jakimś wybitnym gitarzystą, ale bez niego też sobie już nie wyobrażam Iron Maiden. Więc jak bez niego to bez Dave'a i Nicko już w ogóle. Byłoby to zresztą bardzo niesprawiedliwie historycznie bo finalnie w Iron Maiden zostaliby dwaj ludzie, którzy jednak z Iron Maiden odeszli czyli Smith i Dickinson. Nie byłoby z kolei Dave'a i Nicko którzy ciągnęli z Harrisem ten wózek w czasach dużo trudniejszych niż te.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Nomadosławski pisze: śr lis 16, 2022 3:35 pm Obawiam się, że nie 80 % tylko 95% i obawiam się, że nawet gdyby Harrisa i Smitha tam nie było i sam Dickinson by koncertował pod szyldem Bruce Iron Maiden czy coś takiego frewkencja by była ogromna. Dickinson to dziś medialnie ten sam poziom co Hetfield, Ozzy czy Angus Young czyli poziom najwyższy.

Jak kto woli, dla mnie zespół to jednak konkretne osoby i nie kupiłem kontynuowaniu kariery Judas Priest bez KK, a potem dodatkowo Tiptona oraz śmieszy i drażni mnie wywalanie starych muzyków Accept przez Hoffmana . Tak samo by było z Iron Maiden, dodatkowo nawet bardziej bo co jak co, ale przywykłem do tego, że na scenie oni grają w szóstkę. Może i Janick nie jest jakimś wybitnym gitarzystą, ale bez niego też sobie już nie wyobrażam Iron Maiden. Więc jak bez niego to bez Dave'a i Nicko już w ogóle. Byłoby to zresztą bardzo niesprawiedliwie historycznie bo finalnie w Iron Maiden zostaliby dwaj ludzie, którzy jednak z Iron Maiden odeszli czyli Smith i Dickinson. Nie byłoby z kolei Dave'a i Nicko którzy ciągnęli z Harrisem ten wózek w czasach dużo trudniejszych niż te.
Masz dużo racji, to coś jak nasz Kat czy Czerwone Gitary. Jednak jeśli zdrowie nie pozwoli grać, nie będzie innego wyjścia.
Nomadosławski
-#Invader
-#Invader

Dlaczego nie będzie? Wyjścia zawsze są. Tak się teraz w ogóle zastanawiam na ile oni są przyjaciółmi, kolegami którzy poza pracą lubią ze sobą rozmawiać. Gdyby tak było to przecież o takich sprawach też rozmawiają. To nie są decyzje z dnia na dzień. Byłoby naprawdę beznadziejnie gdyby taka informacja gruchnęła w mediach i postawiła ludzi przed faktem dokonanym. Można zrobić tak, że jak przykładowo Nicko lub Dave powiedzą, że mają dość to dograć jeszcze jedną, ostatnią z nimi trasę i robić już coś z innym szyldem. O Dickinsonie nie mówię, ale Harris nie jest chyba takim zimnym biznesmenem dla którego kasa liczy się ponad wszystko. Mam nadzieję, że nie chciałby na sam koniec kariery dla paru dodatkowych milionów zamienić Iron Maiden już finalnie w komercyjny produkt. Beznadziejne setlisty wybaczę, żałośnie słabe Senjutsu też, ale to już by było dla mnie za dużo. Ponad 20 lat wspierania zespołu, który kończy jak zwykły produkt. Jednak akurat w tej sprawie jestem dobrej myśli.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nie jestem w stanie czytać tego pierdolenia Nomada w tematach IM.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Nomadosławski
-#Invader
-#Invader

To nie czytaj. Wiem, że wśród wielu fanów Iron Maiden najpopularniejsza jest postawa zaliczenia jak największej ilości koncertów za wszelką cenę, ale ja tak nie mam. 15 razy widziałem i mi jakoś tam wystarczy. Pewnie, skoro mają teraz grać utwory z Somewhere in Time to ten jeden raz pojadę, jak w przyszłości zrobią znów coś ciekawego to mogę znów pojechać, ale to nie jakiś priorytet. Bycie fanem muzyki nie polega tylko na jeżdżeniu na koncerty no bo w takim przypadku zmarli muzycy już nie mieliby żadnych fanów. Iron Maiden od ponad 20 lat to sześciu muzyków i chciałbym by tak pozostało. Mam prawo do swojej opinii bo mogę się uważać za fana tego zespołu. Wolę ich koniec kariery niż robienie z siebie na sam koniec błaznów. To, że dla sporej grupy fanów Iron Maiden to mógłby być tylko Harris i Dickinson i 3 czy 4 no-namów to mam głęboko w oku demona. Ja nie piszę, że nie mogę czytać pierdolenia,a uważam, ze to pierdolenie gdy nowe, przeciętne płyty IM zyskiwały tu jakieś chore recenzje. Często na takiej zasadzie, że ktoś sobie wmawiał, że ta nowa płyta to arcydzieło, choć wcale tak nie uważał. Każdy zna ten zabieg z Teraz Rock, jak wychodzi Book of Souls dajemy max. ocenę a krytykujemy TFF, jak wychodzi Senjutsu dajemy max. ocenę Senjutsu krytykując Book of Souls i z TFF i AMOLAD tak samo. Tu było mniej więcej coś podobnego. Tak samo męczyło mnie pierdolenie z podniecaniem się ich rekordami sprzedaży płyt i koncertów bo w muzyce nie o to chodzi. Mimo to nic takiego nie pisałem, także Ty też nie musisz. Forum jest dla każdego.
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Nomadosławski pisze: śr lis 16, 2022 4:09 pm To nie czytaj. Wiem, że wśród wielu fanów Iron Maiden najpopularniejsza jest postawa zaliczenia jak największej ilości koncertów za wszelką cenę, ale ja tak nie mam. 15 razy widziałem i mi jakoś tam wystarczy. Pewnie, skoro mają teraz grać utwory z Somewhere in Time to ten jeden raz pojadę, jak w przyszłości zrobią znów coś ciekawego to mogę znów pojechać, ale to nie jakiś priorytet. Bycie fanem muzyki nie polega tylko na jeżdżeniu na koncerty no bo w takim przypadku zmarli muzycy już nie mieliby żadnych fanów. Iron Maiden od ponad 20 lat to sześciu muzyków i chciałbym by tak pozostało. Mam prawo do swojej opinii bo mogę się uważać za fana tego zespołu. Wolę ich koniec kariery niż robienie z siebie na sam koniec błaznów. To, że dla sporej grupy fanów Iron Maiden to mógłby być tylko Harris i Dickinson i 3 czy 4 no-namów to mam głęboko w oku demona. Ja nie piszę, że nie mogę czytać pierdolenia,a uważam, ze to pierdolenie gdy nowe, przeciętne płyty IM zyskiwały tu jakieś chore recenzje. Często na takiej zasadzie, że ktoś sobie wmawiał, że ta nowa płyta to arcydzieło, choć wcale tak nie uważał. Każdy zna ten zabieg z Teraz Rock, jak wychodzi Book of Souls dajemy max. ocenę a krytykujemy TFF, jak wychodzi Senjutsu dajemy max. ocenę Senjutsu krytykując Book of Souls i z TFF i AMOLAD tak samo. Tu było mniej więcej coś podobnego. Tak samo męczyło mnie pierdolenie z podniecaniem się ich rekordami sprzedaży płyt i koncertów bo w muzyce nie o to chodzi. Mimo to nic takiego nie pisałem, także Ty też nie musisz. Forum jest dla każdego.
To chyba można określić, że >ktoś myśli, że myśli<.
Ultrabzdety i tyle.
Nomadosławski
-#Invader
-#Invader

Sporo osób na tym forum pisało, że dla nich odejście gitarzystów lub Nicko to nie jest powód by Iron Maiden miało kończyć karierę. Sam sobie tego nie wymyśliłem przecież.
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Przecieki są ze wrócą do Rumunii w przyszłym roku
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

wydra77 pisze: pn lis 21, 2022 5:44 pm Przecieki są ze wrócą do Rumunii w przyszłym roku
Tak szczerze - liczę tylko na dodanie Hellfestu, za moment grudzień zatem lada tydzień ogłoszą. Nie wydaje mi się żeby po Wacken jeszcze coś dodali.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Piotr Lange pisze: pn lis 21, 2022 6:19 pm
wydra77 pisze: pn lis 21, 2022 5:44 pm Przecieki są ze wrócą do Rumunii w przyszłym roku
Tak szczerze - liczę tylko na dodanie Hellfestu, za moment grudzień zatem lada tydzień ogłoszą. Nie wydaje mi się żeby po Wacken jeszcze coś dodali.
A z ciekawości, czemu liczysz tylko na dodanie Hellfestu, co to za problem dla ciebie, żeby zagrali jeszcze w Rumunii?
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

blackcocker pisze: pn lis 21, 2022 6:32 pm
A z ciekawości, czemu liczysz tylko na dodanie Hellfestu, co to za problem dla ciebie, żeby zagrali jeszcze w Rumunii?
Najzwyczajniej nie wydaje mi się żeby cokolwiek jeszcze dodali, już by było o tym słychać. W 2016 na Wacken zakończyli trasę na 99% tak będzie i tym razem.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

A jeździsz w ogóle na koncerty, że tak Cię to frapuje?
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

barsiarz pisze: pn lis 21, 2022 7:29 pm
A jeździsz w ogóle na koncerty, że tak Cię to frapuje?
Owszem, głównie Czechy, Niemcy, w przyszłym roku chcę odwiedzić Hellfest.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

No to spoko.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Piotr Lange pisze: pn lis 21, 2022 7:22 pm

Najzwyczajniej nie wydaje mi się żeby cokolwiek jeszcze dodali, już by było o tym słychać. W 2016 na Wacken zakończyli trasę na 99% tak będzie i tym razem.
No ale piszesz, że liczysz, że nie ogłoszą, a co ci do tego czy będą grać w Rumunii czy nie XD proste pytanie
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

blackcocker pisze: pn lis 21, 2022 8:07 pm

No ale piszesz, że liczysz, że nie ogłoszą, a co ci do tego czy będą grać w Rumunii czy nie XD proste pytanie
Nie mówię tylko o Rumunii, sadzę że żadnych nowych koncertów oprócz Hellfestu już nie będzie, tyle w temacie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

blackcocker pisze: pn lis 21, 2022 8:07 pm

Tego nie ogarniesz ;)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ