Iron MaidenSardi z Batumi pisze: ↑pn lis 28, 2022 4:46 pm Przyszli i potwierdzili kto zasługuje na miano największego zespołu metalowego
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Metallica
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Bardzo fajny kawałek, krótko i na temat - też słyszę podobieństwo do Hit The Lights. Hetfield brzmi świetnie, Kirk i Lars po swojemu. Nie mogę doczekać się lipca 2024, ktoś tu mógłby się poduczyć w kwestii setlist 
Hetfield zesra sie na zywo, zeby pocisnac ten wokal w refrenie 
Nie traca czasu, juz wisi na glownej w Releases
- https://www.metallica.com/releases/albu ... album.html
Chyba zgarne te limitowane scierke - https://www.metallica.com/store/72-seas ... ns#start=1
Chyba zgarne te limitowane scierke - https://www.metallica.com/store/72-seas ... ns#start=1
To coś im nie idzieBon Dzosef pisze: ↑pn lis 28, 2022 5:27 pmIron MaidenSardi z Batumi pisze: ↑pn lis 28, 2022 4:46 pm Przyszli i potwierdzili kto zasługuje na miano największego zespołu metalowego
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Koszulka fajna, kusi. Okładka rzeczywiście najlepsza od Justice, miazga. Spodziewałem się dwóch CD i nie widzę żadnego limitowanego boxa a szkoda, trzy rodzaje winyli zupełnie mnie nie grzeją.
BJ, serio bedziesz sial odklejke, ktory zespol metalowy jest NAJWIEKSZY EVER?? To nie musi oznaczać najlepszy, ale patrzac liczby... No nie nozna z tym dyskutowac. Nie ma poziomu fanbojki Maiden, ktory usprawiedliwia takie odchyly : P
Chyba z 10 raz wałkuję ten nowy numer i powiem ,że kozacki wałek ,chciałoby się rzec "czekam na nową płytę" ale trochę boję się ,że uraczą nas takim tasiemcem jak na ostatnim albumie IM...No i fajnie ,że nie było żadnych przecieków :ogłosili trasę ,płytę i wrzucili nowy kawałek tak znienacka 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Gdzieś kiedyś czytałem, że IM sprzedało więcej płyt od Metalliki wszędzie, prócz USA. Nie wiem czy to prawda, ale to ciekawa sprawa i ciężko mi w to uwierzyć.
Nie mam danych, ale podejrzewam, ze sprzedaż samego BA to spory kawalek sprzedaży dyskografii Maiden.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Jak lubię Metę, tak średnio mi siadła ta Lux Aeterna. Przed Hardwired byłem zdecydowanie większym optymistą. Może z kolejnym odsłuchami coś się zmieni.
FotD = TOP5 albumów Maiden
No nie, ale on sugerował, że sprzedaż BA jest porównywalna ze znaczną częścią sprzedaży całej dyskografii Maiden.
Przesłuchałem numeru. Byłby całkiem spoko, gdyby nie to dzwonienie perkusji.
Przesłuchałem numeru. Byłby całkiem spoko, gdyby nie to dzwonienie perkusji.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Meta przestała być w 90tych zespołem metalowym, ściągnęła sobie zupełnie nową publikę, która słucha też gunsów, nirvany i co tam jeszcze było wtedy popularne, nie uważam ich po prostu za część metalowej sceny.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Mety już lata nie słucham, ale mega szanuję jak dalej wywołują ból dupy wśród tzw. prawdziwych metali xD
Black Album nie jest albumem metalowym?Bon Dzosef pisze: ↑pn lis 28, 2022 9:11 pmMeta przestała być w 90tych zespołem metalowym, ściągnęła sobie zupełnie nową publikę, która słucha też gunsów, nirvany i co tam jeszcze było wtedy popularne, nie uważam ich po prostu za część metalowej sceny.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

nieZdan pisze: ↑pn lis 28, 2022 9:20 pmBlack Album nie jest albumem metalowym?Bon Dzosef pisze: ↑pn lis 28, 2022 9:11 pmMeta przestała być w 90tych zespołem metalowym, ściągnęła sobie zupełnie nową publikę, która słucha też gunsów, nirvany i co tam jeszcze było wtedy popularne, nie uważam ich po prostu za część metalowej sceny.