Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Metallica

Post autor: Bon Dzosef »

Sardi z Batumi pisze: pn lis 28, 2022 4:46 pm Przyszli i potwierdzili kto zasługuje na miano największego zespołu metalowego
Iron Maiden
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Bardzo fajny kawałek, krótko i na temat - też słyszę podobieństwo do Hit The Lights. Hetfield brzmi świetnie, Kirk i Lars po swojemu. Nie mogę doczekać się lipca 2024, ktoś tu mógłby się poduczyć w kwestii setlist :wink:
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Hetfield zesra sie na zywo, zeby pocisnac ten wokal w refrenie ;)
nugz
SMERF MARUDA

Nie traca czasu, juz wisi na glownej w Releases :P - https://www.metallica.com/releases/albu ... album.html
Chyba zgarne te limitowane scierke - https://www.metallica.com/store/72-seas ... ns#start=1
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Bon Dzosef pisze: pn lis 28, 2022 5:27 pm
Sardi z Batumi pisze: pn lis 28, 2022 4:46 pm Przyszli i potwierdzili kto zasługuje na miano największego zespołu metalowego
Iron Maiden
To coś im nie idzie
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Koszulka fajna, kusi. Okładka rzeczywiście najlepsza od Justice, miazga. Spodziewałem się dwóch CD i nie widzę żadnego limitowanego boxa a szkoda, trzy rodzaje winyli zupełnie mnie nie grzeją.
nugz
SMERF MARUDA

BJ, serio bedziesz sial odklejke, ktory zespol metalowy jest NAJWIEKSZY EVER?? To nie musi oznaczać najlepszy, ale patrzac liczby... No nie nozna z tym dyskutowac. Nie ma poziomu fanbojki Maiden, ktory usprawiedliwia takie odchyly : P
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Chyba z 10 raz wałkuję ten nowy numer i powiem ,że kozacki wałek ,chciałoby się rzec "czekam na nową płytę" ale trochę boję się ,że uraczą nas takim tasiemcem jak na ostatnim albumie IM...No i fajnie ,że nie było żadnych przecieków :ogłosili trasę ,płytę i wrzucili nowy kawałek tak znienacka :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

nugz pisze: pn lis 28, 2022 8:13 pm BJ, serio bedziesz sial odklejke, ktory zespol metalowy jest NAJWIEKSZY EVER?? To nie musi oznaczać najlepszy, ale patrzac liczby... No nie nozna z tym dyskutowac. Nie ma poziomu fanbojki Maiden, ktory usprawiedliwia takie odchyly : P
Gdzieś kiedyś czytałem, że IM sprzedało więcej płyt od Metalliki wszędzie, prócz USA. Nie wiem czy to prawda, ale to ciekawa sprawa i ciężko mi w to uwierzyć.
nugz
SMERF MARUDA

Nie mam danych, ale podejrzewam, ze sprzedaż samego BA to spory kawalek sprzedaży dyskografii Maiden.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

BA?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

sajki pisze: pn lis 28, 2022 8:55 pmBA?
Black Album.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Jak lubię Metę, tak średnio mi siadła ta Lux Aeterna. Przed Hardwired byłem zdecydowanie większym optymistą. Może z kolejnym odsłuchami coś się zmieni.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Zdan pisze: pn lis 28, 2022 8:57 pm
sajki pisze: pn lis 28, 2022 8:55 pmBA?
Black Album.
Ale to chyba nie płyta Maiden ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No nie, ale on sugerował, że sprzedaż BA jest porównywalna ze znaczną częścią sprzedaży całej dyskografii Maiden.

Przesłuchałem numeru. Byłby całkiem spoko, gdyby nie to dzwonienie perkusji.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

sajki pisze: pn lis 28, 2022 8:42 pm
nugz pisze: pn lis 28, 2022 8:13 pm BJ, serio bedziesz sial odklejke, ktory zespol metalowy jest NAJWIEKSZY EVER?? To nie musi oznaczać najlepszy, ale patrzac liczby... No nie nozna z tym dyskutowac. Nie ma poziomu fanbojki Maiden, ktory usprawiedliwia takie odchyly : P
Gdzieś kiedyś czytałem, że IM sprzedało więcej płyt od Metalliki wszędzie, prócz USA. Nie wiem czy to prawda, ale to ciekawa sprawa i ciężko mi w to uwierzyć.
Meta przestała być w 90tych zespołem metalowym, ściągnęła sobie zupełnie nową publikę, która słucha też gunsów, nirvany i co tam jeszcze było wtedy popularne, nie uważam ich po prostu za część metalowej sceny.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

pz pisze: pn lis 28, 2022 9:10 pm No nie, ale on sugerował, że sprzedaż BA jest porównywalna ze znaczną częścią sprzedaży całej dyskografii Maiden.
A, z tej strony do tego nie podszedłem.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Mety już lata nie słucham, ale mega szanuję jak dalej wywołują ból dupy wśród tzw. prawdziwych metali xD
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Bon Dzosef pisze: pn lis 28, 2022 9:11 pm
Meta przestała być w 90tych zespołem metalowym, ściągnęła sobie zupełnie nową publikę, która słucha też gunsów, nirvany i co tam jeszcze było wtedy popularne, nie uważam ich po prostu za część metalowej sceny.
Black Album nie jest albumem metalowym?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: pn lis 28, 2022 9:20 pm
Bon Dzosef pisze: pn lis 28, 2022 9:11 pm
Black Album nie jest albumem metalowym?
nie

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ