Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Metallica

Post autor: pz »

Nie wiem jakie priorytety ma nugz w kwestiach muzycznych, ale przecież po zapoznaniu się z singlami (do czego się przyznał) mógł stwierdzić, że kierunek mu nie pasuje i posłucha kiedyś w wolnej chwili. Pamiętam, że Invader kilka lat trzymał zafoliowane Book of Souls na półce i nie mógł się zebrać do odsłuchu :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Tak jak pz napisał, otworzyłem dopiero w 2017/2018, ale na koncercie we Wro byłem, to coś tam słyszałem.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

pinio, no i słusznie, dlatego nie wydałem poważnej opinii o Sen, w zasadzie nie wydałem żadnej opinii :)

cloud, pewnie po części te skrajne opinie opóźniają proces, jak i coraz mniejsze parcie na nowe od legendarnych zespołów. Nie, nie jestem tutaj bo Maiden. Ale tak, zdecydowanie nadal to jeden z moich ukochanych bandów. Nie mylić z fanatykiem :)
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

@nugz a jaka jest Twoja ulubiona płyta Maiden? bo nie wiem :D

Sry, za offtop.
nugz
SMERF MARUDA

KILLERS! :D
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

nugz pisze: sob sty 21, 2023 7:17 pm pinio, no i słusznie, dlatego nie wydałem poważnej opinii o Sen, w zasadzie nie wydałem żadnej opinii :)
Można tylko ramionami wzruszyć.
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

nugz pisze: sob sty 21, 2023 7:17 pm cloud, pewnie po części te skrajne opinie opóźniają proces, jak i coraz mniejsze parcie na nowe od legendarnych zespołów. Nie, nie jestem tutaj bo Maiden. Ale tak, zdecydowanie nadal to jeden z moich ukochanych bandów.
To tym bardziej nie rozumiem jak mozesz zadowolic sie opiniami kolegow i 2-3 singlami przez poltora roku od wydania plyty jednego z ukochanych zespolow. Ja mam takich zespolow kilka i za kazdym razem, kiedy ktorykolwiek wydaje nowy album mam mocna zajawke przez tygodnie/miesiace przed jego wydaniem w zaleznosci od kapeli. Aczkolwiek Maiden to faktycznie jedyna kapela, ktorych albumow slucham nawet przed premiera jak sie gdzies uda dorwac, a na Sanktuarium zwykle sie udaje :D
UP THE IRONS !!!
nugz
SMERF MARUDA

No to nie jestem AŻ TAKIM maniakiem jak Ty. Nie miewam kilkutygodniowych/miesiecznych maratonów przedpremierowych ;)

Senjutsu może poleci w tym roku, a może nie :)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

nugz pisze: sob sty 21, 2023 9:50 pm No to nie jestem AŻ TAKIM maniakiem jak Ty. Nie miewam kilkutygodniowych/miesiecznych maratonów przedpremierowych ;)

Senjutsu może poleci w tym roku, a może nie :)
Lepiej dla gustu żeby nie leciało ;)
nugz
SMERF MARUDA

Tak, Zdan, jesteś jednym z tych zbalasowanych gości, o których wcześniej wspominałem :)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

A dziękuję bardzo ale chodziło chyba o "zbilansowanych"? ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Posłuchałem sobie dzisiaj tych singli kilka razy w samochodzie. Może i są średnie, ale są metallicowe.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

To nie są złe mainstreamowo-metalowe numery. Pierwszy pasował mi bardziej - więcej energii.
nugz
SMERF MARUDA

Kurwa, ten off-beat! Łapie mnie za każdym razem :)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

A swoją drogą solówka Kirka w tym numerze faktycznie dość mocno jest "inspirowana"solem ze Speed King Deep Purple :shock:

Czekać tylko jak Kałboj Luczyk się odpali .... :D :dance:

Znając Larsa to nie przypadek :wink:
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Właśnie obejrzałem koncertową wersję LuxEterna (jakiś koncert charytatywny). Muzyczka żwawa, ale nie o niej chciałem. N-ty raz widzę i słyszę, że Hetfield to prawdziwa grająco - śpiewająca maszyna. O - teraz Nothing Else Matters z jakąś kobitką w duecie. A na samym początku części "na ostro" (bo było i unplagget) było Ktulu. Uwielabiam!
Całkiem fajny koncert.
nugz
SMERF MARUDA

James nadal jest bestią na żywo. Paradoksalnie, pomyśleć, że na początku był w cieniu Rudego. Wiem, ze choroba, styl życia, ale Mustaine naprawdę wygląda na scenie nędznie przy Hetfieldzie. Kiedy JH już wyszedł z własnego cienia, DM nigdy nie był lepszym frontmanem.
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

nugz pisze: wt sty 24, 2023 7:12 pm James nadal jest bestią na żywo. Paradoksalnie, pomyśleć, że na początku był w cieniu Rudego. Wiem, ze choroba, styl życia, ale Mustaine naprawdę wygląda na scenie nędznie przy Hetfieldzie. Kiedy JH już wyszedł z własnego cienia, DM nigdy nie był lepszym frontmanem.
Jeden przestał pić?
nugz
SMERF MARUDA

Myślę, że jeden i drugi okazyjnie popija, po prostu jakoś trzymają fason ;)
nugz
SMERF MARUDA

Przedpremierowy odsłuch odbędzie się.... w kinach! :P
ODPOWIEDZ