Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Nie wiem jakie priorytety ma nugz w kwestiach muzycznych, ale przecież po zapoznaniu się z singlami (do czego się przyznał) mógł stwierdzić, że kierunek mu nie pasuje i posłucha kiedyś w wolnej chwili. Pamiętam, że Invader kilka lat trzymał zafoliowane Book of Souls na półce i nie mógł się zebrać do odsłuchu 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 8107
Tak jak pz napisał, otworzyłem dopiero w 2017/2018, ale na koncercie we Wro byłem, to coś tam słyszałem.
pinio, no i słusznie, dlatego nie wydałem poważnej opinii o Sen, w zasadzie nie wydałem żadnej opinii 
cloud, pewnie po części te skrajne opinie opóźniają proces, jak i coraz mniejsze parcie na nowe od legendarnych zespołów. Nie, nie jestem tutaj bo Maiden. Ale tak, zdecydowanie nadal to jeden z moich ukochanych bandów. Nie mylić z fanatykiem
cloud, pewnie po części te skrajne opinie opóźniają proces, jak i coraz mniejsze parcie na nowe od legendarnych zespołów. Nie, nie jestem tutaj bo Maiden. Ale tak, zdecydowanie nadal to jeden z moich ukochanych bandów. Nie mylić z fanatykiem
-
Deleted User 8107
@nugz a jaka jest Twoja ulubiona płyta Maiden? bo nie wiem 
Sry, za offtop.
Sry, za offtop.
KILLERS! 
-
Deleted User 5155
To tym bardziej nie rozumiem jak mozesz zadowolic sie opiniami kolegow i 2-3 singlami przez poltora roku od wydania plyty jednego z ukochanych zespolow. Ja mam takich zespolow kilka i za kazdym razem, kiedy ktorykolwiek wydaje nowy album mam mocna zajawke przez tygodnie/miesiace przed jego wydaniem w zaleznosci od kapeli. Aczkolwiek Maiden to faktycznie jedyna kapela, ktorych albumow slucham nawet przed premiera jak sie gdzies uda dorwac, a na Sanktuarium zwykle sie udaje
UP THE IRONS !!!
No to nie jestem AŻ TAKIM maniakiem jak Ty. Nie miewam kilkutygodniowych/miesiecznych maratonów przedpremierowych 
Senjutsu może poleci w tym roku, a może nie
Senjutsu może poleci w tym roku, a może nie
Tak, Zdan, jesteś jednym z tych zbalasowanych gości, o których wcześniej wspominałem 
A dziękuję bardzo ale chodziło chyba o "zbilansowanych"? 
Posłuchałem sobie dzisiaj tych singli kilka razy w samochodzie. Może i są średnie, ale są metallicowe.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
To nie są złe mainstreamowo-metalowe numery. Pierwszy pasował mi bardziej - więcej energii.
Kurwa, ten off-beat! Łapie mnie za każdym razem 
A swoją drogą solówka Kirka w tym numerze faktycznie dość mocno jest "inspirowana"solem ze Speed King Deep Purple
Czekać tylko jak Kałboj Luczyk się odpali ....

Znając Larsa to nie przypadek
Czekać tylko jak Kałboj Luczyk się odpali ....
Znając Larsa to nie przypadek
-
Deleted User 5155
Właśnie obejrzałem koncertową wersję LuxEterna (jakiś koncert charytatywny). Muzyczka żwawa, ale nie o niej chciałem. N-ty raz widzę i słyszę, że Hetfield to prawdziwa grająco - śpiewająca maszyna. O - teraz Nothing Else Matters z jakąś kobitką w duecie. A na samym początku części "na ostro" (bo było i unplagget) było Ktulu. Uwielabiam!
Całkiem fajny koncert.
Całkiem fajny koncert.
James nadal jest bestią na żywo. Paradoksalnie, pomyśleć, że na początku był w cieniu Rudego. Wiem, ze choroba, styl życia, ale Mustaine naprawdę wygląda na scenie nędznie przy Hetfieldzie. Kiedy JH już wyszedł z własnego cienia, DM nigdy nie był lepszym frontmanem.
-
Deleted User 626
Jeden przestał pić?nugz pisze: ↑wt sty 24, 2023 7:12 pm James nadal jest bestią na żywo. Paradoksalnie, pomyśleć, że na początku był w cieniu Rudego. Wiem, ze choroba, styl życia, ale Mustaine naprawdę wygląda na scenie nędznie przy Hetfieldzie. Kiedy JH już wyszedł z własnego cienia, DM nigdy nie był lepszym frontmanem.
Myślę, że jeden i drugi okazyjnie popija, po prostu jakoś trzymają fason 
Przedpremierowy odsłuch odbędzie się.... w kinach!