Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Metallica
I chyba się na ten seans wybiorę. Oczywiście, jeśli na liście pojawi się któreś kino w Katowicach 
Też pewnie się wybiorę do jakiegoś Cinema City, bo to w sumie będzie dla mnie jakaś nowość, żeby tak odklepać premierę 
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Super sprawa, obecność obowiązkowa 
Coś więcej wiadomo? To będzie grane na żywo? W sensie nagrają te numery wcześniej i będzie puszczene w kinach? Ciekawa opcja
www.MetalSide.pl
Nie, po prostu odsłuch w kinach, bo dodatkowo ma być jakis mini-dokument opisujący każdy numer z komentarzem chłopaków, i coś tam jeszcze 
"Najnowszy album Metalliki ukaże się 14 kwietnia 2023 roku pod tytułem „72 Seasons”. Dzień wcześniej – 13 kwietnia – fani będą mieli wyjątkową okazję posłuchać płyty podczas specjalnej sesji odsłuchowej zorganizowanej w kinach na całym świecie. Oprócz samego odsłuchu fani będą mogli obejrzeć wywiady z członkami Metalliki oraz teledyski przygotowane do wszystkich utworów z płyty. Organizatorzy zapowiadają też niespodzianki.
Wkrótce poznamy listę kin, które będą organizowały odsłuch nowej płyty Metalliki. Sprzedaż biletów na to wydarzenie ruszy 2 marca. https://metallica.film/synopsis/
"
Fajna sprawa ,będę polował na bilety
Wkrótce poznamy listę kin, które będą organizowały odsłuch nowej płyty Metalliki. Sprzedaż biletów na to wydarzenie ruszy 2 marca. https://metallica.film/synopsis/
"
Fajna sprawa ,będę polował na bilety
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Czyli jak przy ostatniej - klipy do każdego numeru.
Mają moją ciekawość... no chyba, że cena będzie srogamic7 pisze: ↑czw sty 26, 2023 12:17 pm "Najnowszy album Metalliki ukaże się 14 kwietnia 2023 roku pod tytułem „72 Seasons”. Dzień wcześniej – 13 kwietnia – fani będą mieli wyjątkową okazję posłuchać płyty podczas specjalnej sesji odsłuchowej zorganizowanej w kinach na całym świecie. Oprócz samego odsłuchu fani będą mogli obejrzeć wywiady z członkami Metalliki oraz teledyski przygotowane do wszystkich utworów z płyty. Organizatorzy zapowiadają też niespodzianki.
"
Fajna sprawa ,będę polował na bilety![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5155
Meta proponuje kolejną dawkę muzyki słuchanej oczami. MTV rządzi ...
Myślicie, że takie Lux Aeterna czy ten drugi kawałek zyskają?
Myślicie, że takie Lux Aeterna czy ten drugi kawałek zyskają?
-
Deleted User 5155
Uczciwie to nie mam pojęcia jak jest z klipami w mtv. Od kiedy dotarło do mnie jaką ta stacja wyrządziła - imo - krzywdę muzyce, zwyczajnie tego nie oglądam. Czyli niemal od zawsze.
Poza tym - zdziwię się, jeśli przed tymi seansami nowa Meta nie będzie już śmigać po sieci.
Poza tym - zdziwię się, jeśli przed tymi seansami nowa Meta nie będzie już śmigać po sieci.
Zapewne będzie już puszczać się w sieci, ale skoro mam zapłacic powiedzmy 50-100zł i mieć ten pierwszy raż inny niz zwykle, to spokojnie wstrzymam się od pobierania przecieków
Zresztą nie mam jakiegos wielkiego ciśnienia na ten album. Nie muszę mielić go caly dzień w dniu premiery. Pewnie wcześniej ogarnę recki w necie itp., dopiero później zacznę powoli sie osłuchiwać.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nawet jeśli będzie śmigać, to przecież w kinie jest zupełnie inny odbiór.pinio pisze: ↑czw sty 26, 2023 3:25 pm Uczciwie to nie mam pojęcia jak jest z klipami w mtv. Od kiedy dotarło do mnie jaką ta stacja wyrządziła - imo - krzywdę muzyce, zwyczajnie tego nie oglądam. Czyli niemal od zawsze.
Twoim zdaniem jaką krzywdę wyrządziła MTV muzyce? Ja uważam, że dużo dobrego dała, muzyce i jej odbiorcom, ale chętnie poznam inny punkt widzenia.
-
Deleted User 5155
Muzyka jest do słuchania.Zakkahletz pisze: ↑czw sty 26, 2023 4:01 pm Twoim zdaniem jaką krzywdę wyrządziła MTV muzyce? Ja uważam, że dużo dobrego dała, muzyce i jej odbiorcom, ale chętnie poznam inny punkt widzenia.
Nie moje to słowa, ale się pod nimi podpisuję (frazę zapodał kolega, szczęśliwy posiadacz słuchu absolutnego, jeden z wokalistów Affabre Concinui). Początkowo nawet się ciut żachnąłem jak to usłyszałem, ale od dawna uważam je za celne i to w odniesieniu do samej istoty muzyki. Tylko tyle. Zdaję sobie sprawę, że to pewien rodzaj dogmatyzmu.
Jak poczytałem nieco o neurofizjologii słuchu i tym co muzyka wyczynia w mózgu nie mam też wątpliwości, że wplecenie takiego zmysłu jak wzrok musi zmienić jej odbiór, a wg mnie - zwyczajnie go popsuć. O rozważaniach na temat megaton śmiecia pchanego w klipach i wpływu nachalnych stroboskopów tudzież ostrego, krótko ciętego montażu chyba nie ma co gadać.
Oczywiście - przyjmuję (z trudnością) tezę, że taka "muzyka" + "obraz" daje jakąś nową jakość. Tak samo jak uznaję możliwość przekazu takich lub innych informacji, wywiadów, spotkań, ciekawostek. No ale to już nie muzyka w tv, tylko tv o muzyce i jej otoczeniu. Której największym dobrem zdaje się być zatrudnienie dla armii ludzi ją obsługujących. Którzy z kolei tworzą ciśnienie, że karuzela musi się kręcić, więc muszą pojawiać się kolejne "gwiazdy", "objawienia" (i to na obu końcach mikrofonu), itd. itp. Wiem też, że różne bywają funkcje muzyki, ale chyba nie o tym sobie klikamy.
Uczciwie - na klipy Maiden patrzeć nie mogę. I nie patrzę.
-
Deleted User 6661
Łe tam, Metallica w kinach... Ja liczę na specjalny zestaw w Mc'Donalds z 72 frytkami i ekologicznymi drewnianymi widelczykami sygnowanymi przez Larsa.
-
Deleted User 8107
Ja nie idę na pewno, nie lubię dużych skupisk ludzi (dlatego też ograniczyłem koncerty) ostatni raz w kinie byłem na Gilmourze - Pompeje i prawie zgubiłem wtedy papieroski, nigdy więcej xD
Ale do każdej frytki oddzielny widelczyk?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Organizator zapowiedział niespodzianki, więc kto wie...
Scarred, Ty, najwiekszy spamer w dziejach forum, nie lubisz skupisk ludzi?
-
Deleted User 8107
No pewnie, ze nie, ja jestem aspołeczny, forum to co innego.
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Mnie się wydaje, że to jest źle postawione pytanie. MTV pojawiło się w konkretnym momencie rozwoju technologicznego i zmian kulturowych, w które świetnie się wpisało i nadało im rozpęd. Zastanawianie się czy MTV dało to czy tamto jest o tyle pozbawione sensu, o ile jesteśmy chyba pewni, że gdyby nie MTV to pojawiłoby się cokolwiek innego wykorzystującego możliwości tej generacji mediów.Zakkahletz pisze: ↑czw sty 26, 2023 4:01 pm Twoim zdaniem jaką krzywdę wyrządziła MTV muzyce? Ja uważam, że dużo dobrego dała, muzyce i jej odbiorcom, ale chętnie poznam inny punkt widzenia.
Jak popatrzysz na to szerzej, to muzyka kiedyś była tylko na żywca i to było najbardziej trv
A MTV - co się w sumie takiego stało? Był to środek promocji o mega zasięgu, to artyści zaczęli się promować. Biznes. Tyle. YouTube (i podobne) to przecież naturalne rozwinięcie tematu. Czy krytycy MTV psioczą też na YT? A może na cały Internet?
Podsumowując, za co ktoś może mieć pretensje do MTV? Za to, że wstrzeliła się w swój czas? Że jednych promowała, a innych nie? Cóż, to jest biznes, teraz w MTV nie ma już muzyki, a dalej działa to tak samo. Na YT jak zespół ma hajs to zobaczy go więcej osób niż takich małych bandów, co wrzucają kontent i nic nie płacą nic wielkiemu biznesowi.
BTW, jak wsłuchać się w artystów to na MTV raczej nie ma marudzenia. Jest marudzenie na Spotify, które traktuje artystów - z ich perspektywy - źle. To też powinno dać do myślenia.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath