Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Accept
BotN to taki numer do poskandowania refrenu na koncertach. Przyzwoity, solidny, ale na albumie jest sporo lepszych.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A publiczność miała okazję ów refren poskandować... Całe 3 razy 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dla mnie Balls To The Wall to jeden z najlepszych albumów heavy metalowych w ogóle.
ja bym przesunął na stronę B singla tylko jeden numer - Stampede
Uwielbiam Curse.
Z kolei na BOTN najsłabiej mi wchodzą kawałki środkowe:
„Locked and Loaded” – 4:28
„Kill the Pain” – 5:47
„Rolling Thunder” – 4:54
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Dzisiaj postanowiłem przesłuchać solowego studyjniaka Udo, padło na Holy. Oj kurczę, ależ się wynudziłem. Kompletna wiocha, kwadratowość większa niż w pierwszym Metal Gear Solid i ogólnie bardzo nieciekawe doznanie (obecnie kuruję się przy Blind Rage). Tak wygląda cała dyskografia tego pana, czy udało mu się stworzyć coś, co jest słuchalne? Dawno temu zapoznałem się z Animal House i chyba było całkiem ok, ale to w sumie jest płyta Accept, więc tego tytułu nie liczę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Osobiście najbardziej lubię "Timebomb", ale mogę też polecić "No Limits". Jeżeli to nie podejdzie to prawdopodobnie wychodzi, że U.D.O. nie jest jednak dla CiebieSchizoid pisze: ↑pn lut 06, 2023 6:10 pm Dzisiaj postanowiłem przesłuchać solowego studyjniaka Udo, padło na Holy. Oj kurczę, ależ się wynudziłem. Kompletna wiocha, kwadratowość większa niż w pierwszym Metal Gear Solid i ogólnie bardzo nieciekawe doznanie (obecnie kuruję się przy Blind Rage). Tak wygląda cała dyskografia tego pana, czy udało mu się stworzyć coś, co jest słuchalne? Dawno temu zapoznałem się z Animal House i chyba było całkiem ok, ale to w sumie jest płyta Accept, więc tego tytułu nie liczę.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Timebomb i No Limits faktycznie lepsze. Kończąc ten drugi odczuwałem już woń Oktoberfestu, ale to porządne krążki, na pewno solidniejsze od Holy.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Z "Holy" z tego co pamiętam miałem tak, że ta płyta wyszła w 1999 roku. A był to czas kiedy wszyscy grali black, death, gothic i inne podobne gatunki, ale nikt nie grał klasycznego heavy metalu. A że głodny byłem heavy metalu z pod znaku choćby Accept, to po pierwszych odsłuchach byłem zadowolony. Byłem zadowolony z faktu, że jeszcze poza kilkoma załogami pokroju Saxon, Running Wild, Raven i Grave Digger ktoś gra heavy metal osadzony w latach 80tych. "Holy" może najlepszy nie jest w dyskografii Dirkschneidera, a raczej na pewnie nie jest. Ale jakiś tam sentyment do tej płyty mam, bo kojarzy mi się głównie z tym o czym wcześniej wspomniałem. Mimo to, rzadko do tej płyty wracam. Najczesciej sięgam po "Timebomb" i "No Limits" właśnie. Ale może podczas jednego ze spotkań natury alkoholowo-obyczajowej lub w jednym z tych pijacko-sentymentalnych wieczorów jeszcze "Holy" poleci
.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Z późniejszych to sprawdź sobie "Mission No. X", czy "Thunderball". Jak nie siądzie to już nic ciekawszego nie ma 
www.MetalSide.pl
Animal House, Timebomb a z nowych STEELFACTORY. Choć czy aktualny LP Game Over źle wypadł na koncercie w zeszłym roku??
Wyróżnienie specjalne - utwór Train Ride Russia (pajezd pa Rassiji)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Train Ride Russia koniecznie. Oczywiście tylko z teledyskiem 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Baltes już na stałe w U.D.O.
- Metalophil
- -#Moonchild

- blackcocker
- -#Moderator

Still wolę słuchać Accept live z Markiem niż świniaka
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Accept to Wolf i tyle w temacie. Udo swoimi solowymi albumami pokazał, że bez Hoffmanna jest w stanie nagrać wyłącznie muzyczkę pod Oktoberfest. Jednocześnie widać, kto stoi za sukcesem niemieckiej legendy.
Marudzicie - Baltes w UDO to świetna wiadomość, wszystko "zostaje w rodzinie".
U.D.O tak samo jak ACCEPT ma udane albumy - każdy ma wybór, kogo chce zobaczyć na żywo. Ja wybieram obu
U.D.O tak samo jak ACCEPT ma udane albumy - każdy ma wybór, kogo chce zobaczyć na żywo. Ja wybieram obu
+1
Live i nie live
- blackcocker
- -#Moderator

Jak najbardziej
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.