Accept

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Accept

Post autor: pz »

BotN to taki numer do poskandowania refrenu na koncertach. Przyzwoity, solidny, ale na albumie jest sporo lepszych.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

A publiczność miała okazję ów refren poskandować... Całe 3 razy :D

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Dla mnie Balls To The Wall to jeden z najlepszych albumów heavy metalowych w ogóle.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

pz pisze: pt lut 03, 2023 12:13 pm Blind Rage jest przy długi. Można by tam uciąć ze dwa numery, które niewiele wnoszą np. Curse i byłoby jeszcze lepiej.
ja bym przesunął na stronę B singla tylko jeden numer - Stampede

Uwielbiam Curse.

Z kolei na BOTN najsłabiej mi wchodzą kawałki środkowe:

„Locked and Loaded” – 4:28
„Kill the Pain” – 5:47
„Rolling Thunder” – 4:54
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dzisiaj postanowiłem przesłuchać solowego studyjniaka Udo, padło na Holy. Oj kurczę, ależ się wynudziłem. Kompletna wiocha, kwadratowość większa niż w pierwszym Metal Gear Solid i ogólnie bardzo nieciekawe doznanie (obecnie kuruję się przy Blind Rage). Tak wygląda cała dyskografia tego pana, czy udało mu się stworzyć coś, co jest słuchalne? Dawno temu zapoznałem się z Animal House i chyba było całkiem ok, ale to w sumie jest płyta Accept, więc tego tytułu nie liczę.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Schizoid pisze: pn lut 06, 2023 6:10 pm Dzisiaj postanowiłem przesłuchać solowego studyjniaka Udo, padło na Holy. Oj kurczę, ależ się wynudziłem. Kompletna wiocha, kwadratowość większa niż w pierwszym Metal Gear Solid i ogólnie bardzo nieciekawe doznanie (obecnie kuruję się przy Blind Rage). Tak wygląda cała dyskografia tego pana, czy udało mu się stworzyć coś, co jest słuchalne? Dawno temu zapoznałem się z Animal House i chyba było całkiem ok, ale to w sumie jest płyta Accept, więc tego tytułu nie liczę.
Osobiście najbardziej lubię "Timebomb", ale mogę też polecić "No Limits". Jeżeli to nie podejdzie to prawdopodobnie wychodzi, że U.D.O. nie jest jednak dla Ciebie :wink:.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Timebomb i No Limits faktycznie lepsze. Kończąc ten drugi odczuwałem już woń Oktoberfestu, ale to porządne krążki, na pewno solidniejsze od Holy.

Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Z "Holy" z tego co pamiętam miałem tak, że ta płyta wyszła w 1999 roku. A był to czas kiedy wszyscy grali black, death, gothic i inne podobne gatunki, ale nikt nie grał klasycznego heavy metalu. A że głodny byłem heavy metalu z pod znaku choćby Accept, to po pierwszych odsłuchach byłem zadowolony. Byłem zadowolony z faktu, że jeszcze poza kilkoma załogami pokroju Saxon, Running Wild, Raven i Grave Digger ktoś gra heavy metal osadzony w latach 80tych. "Holy" może najlepszy nie jest w dyskografii Dirkschneidera, a raczej na pewnie nie jest. Ale jakiś tam sentyment do tej płyty mam, bo kojarzy mi się głównie z tym o czym wcześniej wspomniałem. Mimo to, rzadko do tej płyty wracam. Najczesciej sięgam po "Timebomb" i "No Limits" właśnie. Ale może podczas jednego ze spotkań natury alkoholowo-obyczajowej lub w jednym z tych pijacko-sentymentalnych wieczorów jeszcze "Holy" poleci :wink:.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Z późniejszych to sprawdź sobie "Mission No. X", czy "Thunderball". Jak nie siądzie to już nic ciekawszego nie ma ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Schizoid pisze: wt lut 07, 2023 3:52 pm Timebomb i No Limits faktycznie lepsze. Kończąc ten drugi odczuwałem już woń Oktoberfestu, ale to porządne krążki, na pewno solidniejsze od Holy.
Animal House, Timebomb a z nowych STEELFACTORY. Choć czy aktualny LP Game Over źle wypadł na koncercie w zeszłym roku??

Wyróżnienie specjalne - utwór Train Ride Russia (pajezd pa Rassiji)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Train Ride Russia koniecznie. Oczywiście tylko z teledyskiem :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

No TRR to hit niejednego wyjazdu samochodowego :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Baltes już na stałe w U.D.O.

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Schizoid pisze: czw kwie 13, 2023 12:16 pm Baltes już na stałe w U.D.O.
Czyli U.D.O jest bardziej Accept niż Accept :D
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Still wolę słuchać Accept live z Markiem niż świniaka
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Accept to Wolf i tyle w temacie. Udo swoimi solowymi albumami pokazał, że bez Hoffmanna jest w stanie nagrać wyłącznie muzyczkę pod Oktoberfest. Jednocześnie widać, kto stoi za sukcesem niemieckiej legendy.

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Marudzicie - Baltes w UDO to świetna wiadomość, wszystko "zostaje w rodzinie".

U.D.O tak samo jak ACCEPT ma udane albumy - każdy ma wybór, kogo chce zobaczyć na żywo. Ja wybieram obu :D
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

blackcocker pisze: czw kwie 13, 2023 3:13 pm Still wolę słuchać Accept live z Markiem niż świniaka
+1
Live i nie live :D Accept wydaje dobre albumy z Markiem.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

MaidenFan pisze: czw kwie 13, 2023 5:29 pm
blackcocker pisze: czw kwie 13, 2023 3:13 pm Still wolę słuchać Accept live z Markiem niż świniaka
+1
Live i nie live :D Accept wydaje dobre albumy z Markiem.
Jak najbardziej
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

zgo pisze: czw kwie 13, 2023 4:03 pm Marudzicie - Baltes w UDO to świetna wiadomość, wszystko "zostaje w rodzinie".

U.D.O tak samo jak ACCEPT ma udane albumy - każdy ma wybór, kogo chce zobaczyć na żywo. Ja wybieram obu :D
Dokładnie. Fajnie, że nie odbił na emeryturkę :)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ