Ozzy Osbourne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

GuardianOfMetal
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Ozzy Osbourne

Postautor: GuardianOfMetal » pt gru 16, 2022 1:04 pm

Ozzy to taki stary wariat, ale go lubię. Jednak on żył tym metalem zawsze. Robił klimat jak mało kto np. Mr. Crowley czy tytek z Diary of Madman. Uwielbiam teledysk do piosenki Back on Earth.
Six six six, the number of the beast
Hell and fire was spawned to be released

29 kwietnia 1927 urodził się ON!

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Saimon1995 » pn lut 06, 2023 8:51 am

Ozzy zgarnął wczoraj dwie nagrody Grammy.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » pn lut 06, 2023 9:10 am

Ciekawe czemu :lol: :lol: :lol:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » pn lut 06, 2023 9:22 am

Właśnie tyle są warte te festyniarskie imprezy - porażka :)

Deleted User 5490

Postautor: Deleted User 5490 » pn lut 06, 2023 9:55 am

Za całokształt pewnie. Po tej deklaracji o przejściu na emeryturę zafiksowali się na nim.
Zapewne w wakacje pojedzie w trasę i nazwie ją Immortal Tiitanium Spine Tour 2023

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » pn lut 06, 2023 10:09 am

Tak będzie :) Pamiętajmy, że nawet jeśli nie wiesz, czy dozyjesz jutra, to nadal chodzi o kasę :)

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » pn lut 06, 2023 10:18 am

Za całokształt pewnie. Po tej deklaracji o przejściu na emeryturę zafiksowali się na nim.
Zapewne w wakacje pojedzie w trasę i nazwie ją Immortal Tiitanium Spine Tour 2023
Dostał w innej kategorii niż "całokształt", więc... Nie od dziś wiadomo, że te festyny są absolutnie chuja warte, udowadniają to coraz bardziej z roku na rok. Najlepsze jest wchodzenie w dupy wykonawcom, którzy zasłużyli się milion lat temu, a teraz dostają statuetki za jakiś nagrany za bajońskie sumy paździeż, albo za samo oddychanie lub pierdnięcie :D szkoda czasu, żeby w ogóle śledzić te wszystkie nominacje i konkursy
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » pn lut 06, 2023 10:22 am

Dostał w innej kategorii niż "całokształt", więc... Nie od dziś wiadomo, że te festyny są absolutnie chuja warte, udowadniają to coraz bardziej z roku na rok. Najlepsze jest wchodzenie w dupy wykonawcom, którzy zasłużyli się milion lat temu, a teraz dostają statuetki za jakiś nagrany za bajońskie sumy paździeż, albo za samo oddychanie lub pierdnięcie :D szkoda czasu, żeby w ogóle śledzić te wszystkie nominacje i konkursy
Dokładnie tak, Led Zeppelin, The Who czy nawet Queen nigdy nie dostali nagrody dopiero na koniec im przyznano "Lifetime Achievement Award", bo nie wypadało. Pink Floyd dostali Grammy tylko raz(!) a Deep Purple NIGDY NIE BYLI NOMINOWANI! Wstyd i hańba. Z resztą, tak jak Oskary, Grammy jest "kupione", to tylko cyrk dla gojów.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » pn lut 06, 2023 10:29 am

To jest tyle samo warte co te wszystkie rankingi NAJ - chuja warte :)

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » pn lut 06, 2023 10:38 am

To jest tyle samo warte co te wszystkie rankingi NAJ - chuja warte :)
Dokładnie, lepiej bym tego nie ujął. :D

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » pn lut 06, 2023 10:49 am

Nowy Ozzy bardzo mi siadł, zresztą o tym albumie parę słów napisałem: https://sztukmix.pl/ozzy-osbourne-patient-number-9/.
Po raz pierwszy po Ozzmosis przesłuchałem mniej więcej całośc nowego Ozza. Ale nie wrócę do tego LP.

Czyli daję płycie 6 na 10
Ostatnio zmieniony pn lut 06, 2023 2:36 pm przez krusejder, łącznie zmieniany 1 raz.
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » pn lut 06, 2023 2:02 pm

szkoda czasu, żeby w ogóle śledzić te wszystkie nominacje i konkursy
Nigdy nie wnikałem kto, co i kiedy w tym temacie. Mam totalnie wywalone. Polecam ;)
www.MetalSide.pl

Deleted User 5490

Postautor: Deleted User 5490 » pn lut 06, 2023 4:00 pm

Po raz pierwszy po Ozzmosis przesłuchałem mniej więcej całośc nowego Ozza. Ale nie wrócę do tego LP.

Czyli daję płycie 6 na 10
Jest lepsza od kilku późniejszych, ale co kto lubi.
Jest tam parę kawałków, które lubię. Osobiście bardziej wolę Down to Earth, która jest dla mnie takim bliskim kuzynem No More Tears, ale Ozzmosis nie jest złą płytą porównując do takich gówien jak Black Rain, Scream, Ordinary Man i ostatniej.

Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Cold » pn lut 06, 2023 9:29 pm

Ozzy zgarnął wczoraj dwie nagrody Grammy.

Należało mu się.
Bardzo ładnie wygląda w środku pomiędzy Adele i Beyoncé...

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » pn lut 06, 2023 10:09 pm

Oscary są rozdawane w bardziej sensowny sposób, niż Grammy. Nie powiem, bym się zgadzał ze wszystkimi decyzjami akademii, ale po pierwsze często faktycznie należą się danemu filmowi lub artyście, a po drugie jest w tym wszystkim jakiś (co prawda skomplikowany) wzór. Grammy dostaje się kompletnie z czapy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » sob lut 18, 2023 9:08 pm

Dostał ktoś info z czeskiego ticketportalu z linkiem do podania konta do zwrotu kasy za koncert Ozza w Pradze?

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » sob lut 18, 2023 9:12 pm

Ostatnio mam inne rzeczy na głowie, ale na stronie eventu widziałem coś o zwrocie automatycznym w ciągu miesiąca - przy czym nie wiem, czy nas to dotyczy, bo kupiliśmy to już lata świetlne temu i chyba jednak trzeba robić to przez formularz. Możliwe, że coś mi się tylko zdawało, bo zacznę ogarniać temat dopiero za kilka dni.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: Żelazny » sob lut 18, 2023 9:21 pm

Kumpel który kupował dla nas bilety mówił parę dni temu że dostał zwrot
Forum internetowe to poważna sprawa.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » sob lut 18, 2023 9:41 pm

Ja dostałem coś takiego:
Z obchodu www.ticketportal.cz jsme přijali požadavek k vrácení platby ve výši 4 980 CZK, kterou vám převedeme na účet.
Jedná se o vrácení již zaplacené platby, která proběhla dne 17.5.2019 v původní výši 4 990 CZK.
Zadat číslo bankovního účtu pro vrácení peněz
Zadejte číslo bankovního účtu, na který vám částku 4 980,00 CZK bezodkladně převedeme.
V případě dotazů souvisejících s vrácením platby kontaktujte obchodníka na help@ticketportal.cz.
Tato zpráva je generována automaticky. Prosíme, neodpovídejte na ni.
Nie pamiętam zupełnie w jaki sposób za to płaciłem te 4 lata temu. Może kartą, której już nie mam. I teoretycznie jest tu link do formularza do podania numeru konta, ale jeszcze nie testowałem. :)

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
Sun Quench
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: Sun Quench » sob lut 18, 2023 9:50 pm

Szkoda że nie będzie tego koncertu, mam papierowe bilety na 2020 i było to kilka razy przekładane, zwrot kosztów dostałem kilka dni po odwołaniu także ok, szkoda Judas Priest na żywo bo nigdy nie widziałem

Wróć do „Zespoły i Albumy”