Dokładnie. 26 lat temu mu się jeszcze chciałoClanowy pisze: ↑czw lut 02, 2023 9:56 pmOstatnia - 18 lat temu
Przedostatnia - 25 lat temu
Trzecia od końca - 26 lat temu
Ne ma co się jarać. Ja i tak mam nadzieję na dobry materiał. To pitolenie o Roju Zi całkiem mnie rozwala - no chyba że to taka ogólna szydera. Jak będą chujowe piosenki to Roju nie pomoże![]()
Bruce Solo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bruce Solo
-
Deleted User 626
OK. Obaj mieli. I tu się muszę nauczyć samokontroli bo już miałem napisać, że się czepiasz. Bo szukam kłótni tam gdzie jej nie ma...
Wiadomo, że "odpady" mają większą motywację.
Smitha bym do solowej płyty Bruce'a dziś nie mieszał. Zobaczymy co wyjdzie. Mam nadzieję na dobry materiał.
Wiadomo, że "odpady" mają większą motywację.
Smitha bym do solowej płyty Bruce'a dziś nie mieszał. Zobaczymy co wyjdzie. Mam nadzieję na dobry materiał.
Ja już z Pierrem prowadziłem dyskusję w tym temacie chyba nawet, o najlepszym okresie wokalnym Bruce'a. Jak dla mnie wciąż lata między AoB a trasą z 2005 r. z IM plus Tyrania to są szczyty Bronka i uważam, że mimo mniejszej zadziorności i być może mniejszego efektu air ride siren, śpiewał wszystko najlepiej w swoim życiu. Wiele razy się powtarzałem w tej kwestii, ale dla mnie Ulevi z 2005 r. to jest najlepsza forma Dickinsona ever.
-
Deleted User 626
Wydaje mi się, że wokalnie Bruce da radę na nowym albumie. Na tym forum jednak wydaje się, że pytanie brzmi "Czy przebije Senjutsu"? I wg wszelkich znaków na niebie i ziemi powinien dać radę.
PS: Czy tylko mi się wydaje, że Bruce solo płyta to ma być jakieś zadośćuczynienie za "Senjutsu"?
PS: Czy tylko mi się wydaje, że Bruce solo płyta to ma być jakieś zadośćuczynienie za "Senjutsu"?
-
Deleted User 5490
Raczej uzupełnienie. Pewnego rodzaju dopełnienie.
Nie ma obaw. Z pewnością zaśpiewa na tym samym poziomie co na ostatnim krążku. Kompozycje też nie będą odbiegać poziomem od Senjutsu.
Niektórzy będą wniebowzięci.
Nie ma obaw. Z pewnością zaśpiewa na tym samym poziomie co na ostatnim krążku. Kompozycje też nie będą odbiegać poziomem od Senjutsu.
Niektórzy będą wniebowzięci.
prawda, to jest super koncert!!Siwy pisze: ↑czw lut 02, 2023 11:21 pm Ja już z Pierrem prowadziłem dyskusję w tym temacie chyba nawet, o najlepszym okresie wokalnym Bruce'a. Jak dla mnie wciąż lata między AoB a trasą z 2005 r. z IM plus Tyrania to są szczyty Bronka i uważam, że mimo mniejszej zadziorności i być może mniejszego efektu air ride siren, śpiewał wszystko najlepiej w swoim życiu. Wiele razy się powtarzałem w tej kwestii, ale dla mnie Ulevi z 2005 r. to jest najlepsza forma Dickinsona ever.
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Bruce i Adrian przebywają właśnie razem w LA, ciekawe czy ma to związek z nową płytą Dickinsona. 
No mam nadzieję ze kiedyś ROD $. wpadnie na to żeby to oficjalnie wydać zamiast jakiś kompromitacji z Meksykukrusejder pisze: ↑czw lut 02, 2023 11:52 pmprawda, to jest super koncert!!Siwy pisze: ↑czw lut 02, 2023 11:21 pm Ja już z Pierrem prowadziłem dyskusję w tym temacie chyba nawet, o najlepszym okresie wokalnym Bruce'a. Jak dla mnie wciąż lata między AoB a trasą z 2005 r. z IM plus Tyrania to są szczyty Bronka i uważam, że mimo mniejszej zadziorności i być może mniejszego efektu air ride siren, śpiewał wszystko najlepiej w swoim życiu. Wiele razy się powtarzałem w tej kwestii, ale dla mnie Ulevi z 2005 r. to jest najlepsza forma Dickinsona ever.
Wicker wrzucił na FB fragmenty koncertu Bruca z orkiestrą w Rumunii, no ja przepraszam czy on w takiej formie nie moze nagrywać albumów? 
Zero stękania, męczenia sie, chyba ze Robert specjalnie takie wybral
Tears... bajka jak dla mnie.
Pewnie juz sa fragmenty z wczoraj w necie
Zero stękania, męczenia sie, chyba ze Robert specjalnie takie wybral
Tears... bajka jak dla mnie.
Pewnie juz sa fragmenty z wczoraj w necie
Od 20 lat Dicki znacznie lepiej śpiewa na (niektórych) koncertach niż w studiu. Żadna nowość, tylko kolejny dowód, że Szirlej powinien krowy pasać. Mógłby je wtedy nagrywać.
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Bruce w doskonałej formie, niestety Shirley - ten szkodnik, niszczy dokładnie wszystko. Przecież nawet te "stękania" i gorzej zaśpiewane fragmenty można wykasować i dograć poprawki, to normalny proces w studio. Z Shirleyem zespół pracuje "na szybko" a producent nie stara się nawet sugerować jakichkolwiek poprawek. To jest właśnie rola producenta. Z perspektywy 23 lat można stwierdzić, iż jedynym mankamentem reunion grupy był FATALNY wybór producenta. Wyobraźmy sobie późniejsze płyty Maiden bez tych felernych fragmentów, dłużyzn, niedorobionych wokali. Przecież nawet "BNW" brzmiałby o wiele lepiej. Rolą producenta jest właśnie sugerowanie zespołowi korzystniejszych rozwiązań, innego podejścia. Shirley nawet o metalu nie ma za bardzo pojęcia, niestety to przykre.
No ale to raczej wynika z tego, że Harris go "pilnuje" w studio. A po drugie sam zespół nie ma parcia na solidną pracę w studio. Producent może sobie gadać, a zespół i tak zrobi swoje.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 8107
Imo na Brave jeśli chodzi o brzmienie, jeszcze było nawet ok.
Było ok, mimo przewalonej głośności. Za to album nawet po tylu latach brzmi świeżo. DoD jeszcze do zaakceptowania, choć brakuje lepszej separacji, a od AMOLAD to już padaka brzmieniowa.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Ja zgadzam się z tym punktem widzenia, natomiast jak jest na prawdę, czy Shirley im cokolwiek proponuje czy nie - tego możemy się tylko domyślać. Jeśli nie mają parcia na solidna pracę w studio, to po co im producent? Może lepiej wynająć inżyniera dźwięku i robić wszystko po swojemu? To wyszłoby nawet dużo taniej. Idę o zakład, że solowy album Bruce'a będzie brzmiał doskonale
Ale w tym układzie co jest teraz wszyscy są zadowoleni. Zespół, bo każdy muzyk może szybko odwalić swoje partie i mieć nagrywki z głowy. Producent, bo szybko poklei to co nagrano, zrobi z tego gotowe numery i fajrant (można odpalić CS'a). Zespół nie ma parcia na super studyjne brzmienie. Ludzie i tak kupią, to po co się spinać? Przecież to co zrobili (a raczej czego nie zrobili) przy ostatniej koncertówce to woła o pomstę do nieba/piekła. 20 lat temu nie do pomyślenia, żeby tak wyprodukowany materiał trafił do sprzedaży.
Więc zupełnie nie zgadzam się z tezą, że "Shirley - ten szkodnik, niszczy dokładnie wszystko".
Więc zupełnie nie zgadzam się z tezą, że "Shirley - ten szkodnik, niszczy dokładnie wszystko".
www.MetalSide.pl
Czym błysnął ostatni oficjalny materiał live???
Nie posiadam, nie wnikałem.
Maiden jest chyba bardziej korpo-oriented niż Metallica
Maiden jest chyba bardziej korpo-oriented niż Metallica