25.03.2023 - Helicon Metal Festival III

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Re: 25.03.2023 - Helicon Metal Festival III

Post autor: Żelazny »

pz pisze: sob mar 25, 2023 7:20 pm Gdzie jest Żelazny? Zdan, co mu zrobiłeś?
Gdybyś nie był takim wimpem, to byś widział ostateczne zaoranie pozerów i ludzi.

Bardzo ładny Kodex, tak w porównaniu do innych z tego miesiąca widać że dobrze im się grało

ULTYMATYWNE OCENY
Zdan - 10/10
Sard /Żurek - 9/10
Barsiarz 6/10 (byś był wczoraj to by było więcej)
Pz - 2/10
Forum internetowe to poważna sprawa.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Żelazny pisze: ndz mar 26, 2023 1:34 am
pz pisze: sob mar 25, 2023 7:20 pm Gdzie jest Żelazny? Zdan, co mu zrobiłeś?
Gdybyś nie był takim wimpem, to byś widział ostateczne zaoranie pozerów i ludzi.

Bardzo ładny Kodex, tak w porównaniu do innych z tego miesiąca widać że dobrze im się grało

ULTYMATYWNE OCENY
Zdan - 10/10
Sard /Żurek - 9/10
Barsiarz 6/10 (byś był wczoraj to by było więcej)
Pz - 2/10

Żelazny - mniej niż zero

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Chyba zawyżona ocena admina, faktycznie - zapraszamy do zapoznania się z pracą pod tytułem czy admin to w ogóle człowiek???
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Koncerty i przede wszystkim annihilacja przed total kill i destrakszyn. Najlepiej!
pz
-#Administrator
-#Administrator

A anihilacja po? Wciąż trwa?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Koncerty spoko. Kodex wypadł najlepiej. Dobrze brzmiał też Evangelist. Venator był najbardziej żywioły, ale rozjechany, a w Smoulder wokalistka miała zajebistą ekspresję na scenie. Fajnie było spotkać sporo znajomych. Miałem wrażenie, że pod koniec zrobiło się w klubie trochę luźniej.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Oceny koncertów

Mayhayron - nie widziałem

Gutter Sirens - 7/10 - Bardzo ich lubię, ale dwa nowe, "progresywne" utwory jakoś bez wyrazu. Wolę starsze rzeczy. Bardzo dobry cover Edge of Thorns

Evangelist - 9,5/10 - Muzycznie bez zarzutu. Powinni grać znacznie więcej koncertów, wtedy można by dorzucić jakieś fajne elementy oprawy scenicznej i show, bo tego odrobinę mi brakuje. Tzn - jest potencjał, ale niewykorzystywany

Venator - 8,5/ 10 - Bardzo fajny heavy metal w stylu połowy lat 80-tych. Nie jest to kapela, za którą warto by jeździć po całej Europie, ale niezobaczenie ich w swoim mieście byłoby zaniedbaniem.

Smoulder - 6/10 - Starali się, ale muzycznie jakoś to mi nie pasuje. Miałem wrażenie, że wokalistka to taka wkur*iona żona, która bez powodu drze się na wszystkich dookoła

Atlantean Kodex - 10/10 - jeden z najciekawszych współczesnych metalowych bandów. Na żywo niemal tak dobrze jak na płytach. Bardzo chętnie pogadałbym z Manuelem na różne indoeuropejskie tematy przy bawarskim piwku

organizacja imprezy - 10/10

Pozdrawiam wszystkich sanktuarian obecnych na imprezie:)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Mnie po raz drugi ten Venator zupełnie nie przekonał
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A kiedy ich 1szy raz widziałeś? W Polsce?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

W Czechach przed Kodexem w 2022
pz
-#Administrator
-#Administrator

Śliczny masz teraz nick Żelazny :D
krusejder pisze: ndz mar 26, 2023 12:51 pm Oceny koncertów

Gutter Sirens - 7/10 - Bardzo ich lubię, ale dwa nowe, "progresywne" utwory jakoś bez wyrazu. Wolę starsze rzeczy. Bardzo dobry cover Edge of Thorns
Dla mnie ich najsłabszy koncert jaki widziałem. Słabo brzmieli (najlepiej było słychać za oknem jak szliśmy do klubu). Nowe numery rzeczywiście bez wyrazu, ale słabsze wczoraj też nie brzmiały przekonująco. Cover świetnego numeru, ale mógł być zagrany zdecydowanie lepiej.

krusejder pisze: ndz mar 26, 2023 12:51 pm
Venator - 8,5/ 10 - Bardzo fajny heavy metal w stylu połowy lat 80-tych. Nie jest to kapela, za którą warto by jeździć po całej Europie, ale niezobaczenie ich w swoim mieście byłoby zaniedbaniem.

Byli najbardziej żywiołowi i najszybsi wczoraj, ale niestety się rozjeżdżali. Było ok jako support, nic więcej.

krusejder pisze: ndz mar 26, 2023 12:51 pm Atlantean Kodex - 10/10 - jeden z najciekawszych współczesnych metalowych bandów. Na żywo niemal tak dobrze jak na płytach. Bardzo chętnie pogadałbym z Manuelem na różne indoeuropejskie tematy przy bawarskim piwku

Kodex warto było zobaczyć i chętnie zobaczę ponownie.

krusejder pisze: ndz mar 26, 2023 12:51 pm organizacja imprezy - 10/10

Jak zawsze u Atreja. Dobrze ogarnięte i o czasie (a wczoraj nawet minimalnie przed).

Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Nie mam pojęcia o kim w ogóle mówisz
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Parę słów ode mnie:

Syreny bardzo przeciętne, dałbym w porywach 6/10, ale raczej o pół oczka mniej. Cover fajnie, że zagrali, ale nie był zagrany perfekcyjnie (nie mówię o śpiewaniu, bo tutaj nie dało się zbliżyć nawet do oryginału), ale to kapitalny kawałek, więc wyszło i tak spoko. Reszta numerów średnia i bardzo powtarzalna.

Venator 7/10, fajna energia i jazda do przodu.

Smoulder 7/10, wokalistka na pewno robiła niezłe show swoimi tańcami, muzycznie nie moja bajka, ale jak nie nawidzę z reguły babskich wokali w metalu, tak tutaj jest to naprawdę przyzwoite i plus za nie silenie się na symfo operowe wycie.

Kodex 7.5/10. Koncert jeśli chodzi o odegranie materiału i wykonawczo był 10/10, problem u mnie jest taki, że zwyczajnie nie jestem ultra fanem tych nagrań, spoko nośne refreny, parę dobrych riffów, ale to nie jest moja bajka na dłuższą metę, dlatego taka jest moja ocena. Tak jak napisałem, świetnie odegrany koncert, brzmiało to naprawdę dobrze. Szczególnie wokalista bardzo dał radę :D

Ogólnie fajna impreza, czasówka dotrzymana, a nawet wyprzedzona o parę minut, to mi się podobało :D

Towarzysko wyjazd oceniam na 40/1, zajebiście było i dzięki spotkanym sanatorianom oraz biforowej ekipie. No i największe uściski do żony admina i samego admina <3

Edit. Bo zapomniałem o zespole, który najbardziej mi się podobał XD

Evangelist mega wrażenie na mnie zrobił. 8.5/10 lekko. Bardzo przyjemnie mi się wajbowało do epickich doomowych riffów. Mam nadzieję, że zaczną więcej grać, bo przeszedłbym się ponownie
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Cocker był dzielny na biforze - trzeba mu to przyznać. Wytrzymał prawdziwą "Wojnę w mieście" w wykonaniu niejakiego Sardiego ze Szklanki Rumu ;)
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

A tak już zupełnie na poważnie, to dziękuję wszystkim którzy się pojawili, dobrze było was wszystkich spotkać.
Dobrze że Kodex przyjechał do PL już w tej formie, a nie z poprzednim gitarzystą.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Parę numerów pro memoria

AKowcy

Sol Invictus https://youtu.be/QxWVsD6oEoc
Heresiarch https://youtu.be/ae6GZbRxEhI

Ewangeliści
Memento Homo Mori https://youtu.be/VRfj0361f3c
Militis Fidelis Deus https://youtu.be/xQvJrIVvNqA
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Żelazny pisze: ndz mar 26, 2023 9:33 pm A tak już zupełnie na poważnie, to dziękuję wszystkim którzy się pojawili, dobrze było was wszystkich spotkać.
Dobrze że Kodex przyjechał do PL już w tej formie, a nie z poprzednim gitarzystą.
Należy też podziękować dzielnym Niemcom typu Uli za nierówną walkę z materią ;)
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Uli hardy zawodnik, dziś dalej annihiluje, tym razem Poznań. Generalnie ci wszyscy Kodexowcy stali to świetna ekipa
ODPOWIEDZ