Żelazna Kolekcja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Żelazna Kolekcja
Nie znam sie na tym az tak bardzo i nie chce wprowadzac w blad. Zbieram tez filmy i wiem ze sa takie sytuacje, ze w danym kraju produkowane sa plyty ktore potem moga trafic do innych krajow. Np. dysk moze byc wyprodukowany w Austrii i potem wydany miedzy innymi w UK- ale nie wiem czy tak jest w Twoim przypadku...
-
Deleted User 8107
No tak może być, jak najbardziej. Ale zdziwiło mnie to trochę.
- dostoevsky
- -#Assassin

Wjechał kawał historii za 35 zł za sztukę.
Figurka Funko Seventh Son za 60zl na allegro
Spoko cena, wziąłem jedną
Jeszcze 3 sztuki są
https://allegro.pl/oferta/figurka-funko ... 3265656880
Jeszcze 3 sztuki są
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Michał pisze: ↑pn kwie 03, 2023 10:36 pm Figurka Funko Seventh Son za 60zl na allegro
Jeszcze 3 sztuki są
Fajne cacko ,może kupię
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Tak polecam. Mam wszystkie, jakie wydali do tej pory i 7Syn razem z Powerslave najlepsze:)
- dostoevsky
- -#Assassin

Dorwałem dziś w antykwariacie pierwsze amerykańskie wydanie "
Powerslave (Jacksonville pressing). Brzmienie rewelacyjne w porównaniu z europejskim, a sam winyl bardzo cichy i nie smaży.
Powerslave (Jacksonville pressing). Brzmienie rewelacyjne w porównaniu z europejskim, a sam winyl bardzo cichy i nie smaży.
-
Deleted User 5490
Jadą do mnie pierwsze japońskie wydania CD Fear of the Dark i No Prayer for the Dying.
Przyszła figurka Funko z wcześniejszego postu, jest w pyte
Właśnie udało mi się zakupić Live After Death na kasecie mc
Czyli Oficjalnie mam LAD we wszystkich formatach.
Vinyl, CD, DVD, VHS, MC.
Pora teraz na różne wydania
Właśnie udało mi się zakupić Live After Death na kasecie mc
Czyli Oficjalnie mam LAD we wszystkich formatach.
Vinyl, CD, DVD, VHS, MC.
Pora teraz na różne wydania
Biorąc przykład z Ciebie Michał ,też ją właśnie zamówiłem ,we wtorek ma przyjść
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Dobra decyzja
Fajnie wygląda, jest dobrze zrobiona i tylko 50zl
Też od żony na jajko dostanę 
-
Deleted User 8107
Ten Fear of the Dark ostatnie wydanie na cd - digi, jest spoko? pytam, bo mój pierwszy egzemplarz się już zjechał. Ogólnie interesuje mnie brzmienie i książeczka, może nawet z figurką kupię, ale czekam na opinie. 
-
Deleted User 5490
Remastery są do dupy. Szukaj płyt wydanych przed 1998.
-
Deleted User 8107
Ale chce mieć nówkę, nie kupie wydania wcześniejszego w folii. Ja lubię nowe płyty (wyjątek to DT i projekty poboczne, bo zbieram wszystko jak leci, a mam tego od cholery i wiadomo, ze nie dorwę jakiegoś promo w folii) mam z 300-400 płyt używanych innych zespołów (głównie z giełdy) i nigdy ich nie całuję, bo się boję, że ktoś tam fallusa na nich trzymał albo coś. A nowe (moje kupione) mogę całować do woli, muzyka jest dla mnie najważniejsza i jestem ostro powalony na jej punkcie. Zresztą mam wieżę i słucham na 28 (maksymalna głośność 50 u mnie tam jest) i mam tego Synka stare wydanie to muszę słuchać na 35, bo tak cicho nagrane, albo Cynic - Focus też cicho nagrane, Metallica - Death Magnetic za to głośno i ściszam do 22. Tak więc raczej nie jestem zainteresowany tymi starszymi wydaniami MaidenPierre Dolinski pisze: ↑sob kwie 08, 2023 6:54 pm Remastery są do dupy. Szukaj płyt wydanych przed 1998.
btw - jak chcesz to Ci mogę odsprzedać tego Synka, płyta w idealnym stanie (ja dbam o płyty)
Może i dbasz, ale nie zdziwilbym sie, gdyby po Tobie płyta przyszła ze śladową iloscia...... zupy w proszku na dysku 
-
Deleted User 5490
Widocznie Scarred jesteś już głuchy i wszystko Ci jedno. Ja wolę jednak stare, nieremasterowane i cichsze płyty. Lepsza jakość i dynamika. Większość remasterów to przepierdziane gówna robione przez głuchych dla głuchych.
Za dużo stoisz pod sceną bez zatyczek do uszu i dlatego masz taki odbiór muzyki w domu. Przytępiony.
A Synków mam w pytę. Różnych wydań. Europejskie, amerykańskie i japońskie też.
Za dużo stoisz pod sceną bez zatyczek do uszu i dlatego masz taki odbiór muzyki w domu. Przytępiony.
A Synków mam w pytę. Różnych wydań. Europejskie, amerykańskie i japońskie też.
-
Deleted User 8107
No, jak słucham muzyki np na słuchawkach to zawsze na fulla (chyba, że jade w trajce), ale kiedyś słuch badałem i prawie fulla miałem, tyle, że to było w 2010/2011 roku, to od tego czasu się sporo mogło zmienić.
Mnie w tym moim Synku, czegoś brakuje - nie wiem, ciszej nagrany i jakoś tak mało głębi wyczuwam, to mi przeszkadza głównie.
Mnie w tym moim Synku, czegoś brakuje - nie wiem, ciszej nagrany i jakoś tak mało głębi wyczuwam, to mi przeszkadza głównie.
-
Deleted User 5490
To se pogłośnij. Zawsze lepiej móc pogłośnić, niż nie móc ściszyć, bo i tak pierdzi. Remastery to gównie podbicie głośności w górę i spłaszczenie przez to dynamiki. Wszystko jest głośno i nie ma głębi. Jest hałas. Nie odczuwasz tego słuchając nowych płyt gdzie wszystko jest wysterowane na maxa???