Żelazna Kolekcja

Rarytasy, rzadkie wydawnictwa, bootlegi - wszystko dla kolekcjonerów Iron Maiden!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Żelazna Kolekcja

Post autor: paniron »

Nie znam sie na tym az tak bardzo i nie chce wprowadzac w blad. Zbieram tez filmy i wiem ze sa takie sytuacje, ze w danym kraju produkowane sa plyty ktore potem moga trafic do innych krajow. Np. dysk moze byc wyprodukowany w Austrii i potem wydany miedzy innymi w UK- ale nie wiem czy tak jest w Twoim przypadku...
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

No tak może być, jak najbardziej. Ale zdziwiło mnie to trochę.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Wjechał kawał historii za 35 zł za sztukę. :)
Screenshot_20230328_182109_Gallery.jpg
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Figurka Funko Seventh Son za 60zl na allegro
Spoko cena, wziąłem jedną
Jeszcze 3 sztuki są
https://allegro.pl/oferta/figurka-funko ... 3265656880
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Michał pisze: pn kwie 03, 2023 10:36 pm Figurka Funko Seventh Son za 60zl na allegro
Spoko cena, wziąłem jedną
Jeszcze 3 sztuki są
https://allegro.pl/oferta/figurka-funko ... 3265656880

Fajne cacko ,może kupię :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Tak polecam. Mam wszystkie, jakie wydali do tej pory i 7Syn razem z Powerslave najlepsze:)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Dorwałem dziś w antykwariacie pierwsze amerykańskie wydanie "
Powerslave (Jacksonville pressing). Brzmienie rewelacyjne w porównaniu z europejskim, a sam winyl bardzo cichy i nie smaży.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Jadą do mnie pierwsze japońskie wydania CD Fear of the Dark i No Prayer for the Dying.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Przyszła figurka Funko z wcześniejszego postu, jest w pyte

Właśnie udało mi się zakupić Live After Death na kasecie mc
Czyli Oficjalnie mam LAD we wszystkich formatach.
Vinyl, CD, DVD, VHS, MC.
Pora teraz na różne wydania :)

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Michał pisze: czw kwie 06, 2023 9:01 pm Przyszła figurka Funko z wcześniejszego postu, jest w pyte

Biorąc przykład z Ciebie Michał ,też ją właśnie zamówiłem ,we wtorek ma przyjść :dance:
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

mic7 pisze: czw kwie 06, 2023 9:52 pm
Michał pisze: czw kwie 06, 2023 9:01 pm Przyszła figurka Funko z wcześniejszego postu, jest w pyte

Biorąc przykład z Ciebie Michał ,też ją właśnie zamówiłem ,we wtorek ma przyjść :dance:
Dobra decyzja
Fajnie wygląda, jest dobrze zrobiona i tylko 50zl :)

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Też od żony na jajko dostanę ;)
Deleted User 8107

Ten Fear of the Dark ostatnie wydanie na cd - digi, jest spoko? pytam, bo mój pierwszy egzemplarz się już zjechał. Ogólnie interesuje mnie brzmienie i książeczka, może nawet z figurką kupię, ale czekam na opinie. :)
Deleted User 5490

Remastery są do dupy. Szukaj płyt wydanych przed 1998.
Deleted User 8107

Pierre Dolinski pisze: sob kwie 08, 2023 6:54 pm Remastery są do dupy. Szukaj płyt wydanych przed 1998.
Ale chce mieć nówkę, nie kupie wydania wcześniejszego w folii. Ja lubię nowe płyty (wyjątek to DT i projekty poboczne, bo zbieram wszystko jak leci, a mam tego od cholery i wiadomo, ze nie dorwę jakiegoś promo w folii) mam z 300-400 płyt używanych innych zespołów (głównie z giełdy) i nigdy ich nie całuję, bo się boję, że ktoś tam fallusa na nich trzymał albo coś. A nowe (moje kupione) mogę całować do woli, muzyka jest dla mnie najważniejsza i jestem ostro powalony na jej punkcie. Zresztą mam wieżę i słucham na 28 (maksymalna głośność 50 u mnie tam jest) i mam tego Synka stare wydanie to muszę słuchać na 35, bo tak cicho nagrane, albo Cynic - Focus też cicho nagrane, Metallica - Death Magnetic za to głośno i ściszam do 22. Tak więc raczej nie jestem zainteresowany tymi starszymi wydaniami Maiden ;)

btw - jak chcesz to Ci mogę odsprzedać tego Synka, płyta w idealnym stanie (ja dbam o płyty)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Może i dbasz, ale nie zdziwilbym sie, gdyby po Tobie płyta przyszła ze śladową iloscia...... zupy w proszku na dysku :)
Deleted User 8107

Płyty trzymam nie tam gdzie biurko.
Deleted User 5490

Widocznie Scarred jesteś już głuchy i wszystko Ci jedno. Ja wolę jednak stare, nieremasterowane i cichsze płyty. Lepsza jakość i dynamika. Większość remasterów to przepierdziane gówna robione przez głuchych dla głuchych.
Za dużo stoisz pod sceną bez zatyczek do uszu i dlatego masz taki odbiór muzyki w domu. Przytępiony.

A Synków mam w pytę. Różnych wydań. Europejskie, amerykańskie i japońskie też.
Deleted User 8107

No, jak słucham muzyki np na słuchawkach to zawsze na fulla (chyba, że jade w trajce), ale kiedyś słuch badałem i prawie fulla miałem, tyle, że to było w 2010/2011 roku, to od tego czasu się sporo mogło zmienić.

Mnie w tym moim Synku, czegoś brakuje - nie wiem, ciszej nagrany i jakoś tak mało głębi wyczuwam, to mi przeszkadza głównie.
Deleted User 5490

To se pogłośnij. Zawsze lepiej móc pogłośnić, niż nie móc ściszyć, bo i tak pierdzi. Remastery to gównie podbicie głośności w górę i spłaszczenie przez to dynamiki. Wszystko jest głośno i nie ma głębi. Jest hałas. Nie odczuwasz tego słuchając nowych płyt gdzie wszystko jest wysterowane na maxa???
ODPOWIEDZ