Żelazna Kolekcja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 8107
Re: Żelazna Kolekcja
No pogłaszam te niektóre płyty, a niektóre nowsze, jak DM - Mety ściszam, ale nie lubię tak kręcić tymi gałkami. Jakoś DT, Alice in Chains, Pearl Jam, czy A7X, albo nawet stara Meta - ma wszystko dobrze nagrane.
Świąteczna wycieczka do UK i powrót z kilkoma dodatkowymi kg 
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Ile dałeś za kompletnego boxa?
- dostoevsky
- -#Assassin

"Listen With Nicko!" to irytująca seria, ale poza tym rewelacyjny box. Gratuluję zakupu. 
Mi brakuje 2 sztuk do kompletu. Muszę wreszcie dokupić te braki 
www.MetalSide.pl
Posiadam, kompletowane. Niestety, brakuje pudełeczka 
Świetny zakup, a teksty Nicko zabawne.
-
paulek
- -#Lord of the flies

kompletne wersje i CD i lp posiadywam. Oba boxy bardzo zacne. Polecam, kto nie ma...
Dziękidostoevsky pisze: ↑czw kwie 13, 2023 3:03 pm "Listen With Nicko!" to irytująca seria, ale poza tym rewelacyjny box. Gratuluję zakupu.![]()
DziękiCold pisze: Posiadam, kompletowane. Niestety, brakuje pudełeczka
Cieszą oko, to faktpaulek pisze: kompletne wersje i CD i lp posiadywam. Oba boxy bardzo zacne. Polecam, kto nie ma...
A czego Ci brakuje?gumbyy pisze: Mi brakuje 2 sztuk do kompletu. Muszę wreszcie dokupić te braki![]()
Jak coś, mam teraz dubla Flight Of The Icarus / The Trooper.
O przeznaczeniu i zagubionych połówkach 
Jakieś 25 lat temu na jakimś targowisku, kupiłem sobie same CD z tej składanki. Leżały porzucone od niechcenia pomiędzy jakimiś innymi przedmiotami... Smutny widok
więc za "parę groszy" wziąłem. Do tego tam jest "Virus", który tylko na singlu się ukazał, a ja wtedy nie miałem w głowie kupowania singli.
No i zamieszkały u mnie w jakimś zwyklym jawelu. Ostatnio przeglądałem allegro i patrzę, ktoś sprzedaje samo digi
Myślę, o nie, muszę dokupić do moich płytek
i zakupiłem.
No i rodzinka w komplecie po wieeelu latach

Jakieś 25 lat temu na jakimś targowisku, kupiłem sobie same CD z tej składanki. Leżały porzucone od niechcenia pomiędzy jakimiś innymi przedmiotami... Smutny widok
No i zamieszkały u mnie w jakimś zwyklym jawelu. Ostatnio przeglądałem allegro i patrzę, ktoś sprzedaje samo digi
No i rodzinka w komplecie po wieeelu latach

www.MetalSide.pl
I to pewnie ich zaginiony oryginalny domek 
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

To się dopiero nazywa mieć szczęście.
- dostoevsky
- -#Assassin

Wpadło pierwsze europejskie wydanie FOTD na winylu.
Jak na album, który lubię najmniej, brzmi rewelacyjnie.
Produkcja Bircha, wiadomo - top. Tanie to nie było, ale polecam każdemu kto zastanawia się nad zakupem.
Kiedyś dokupię do swoich. Mam zamiar do FOTD mieć pierwsze winyle. Brakuje mi dwóch pierwszych i NPFTD i właśnie Feara.dostoevsky pisze: ↑śr maja 10, 2023 6:53 pm Wpadło pierwsze europejskie wydanie FOTD na winylu.Screenshot_20230510_185226_Gallery.jpg
Jak na album, który lubię najmniej, brzmi rewelacyjnie.Produkcja Bircha, wiadomo - top. Tanie to nie było, ale polecam każdemu kto zastanawia się nad zakupem.
www.MetalSide.pl
- dostoevsky
- -#Assassin

Z tym samym założeniem zacząłem kompletowanie własnej kolekcji - od debiutu do FOTD chciałem mieć pierwsze wydania.gumbyy pisze: ↑śr maja 10, 2023 9:59 pmKiedyś dokupię do swoich. Mam zamiar do FOTD mieć pierwsze winyle. Brakuje mi dwóch pierwszych i NPFTD i właśnie Feara.dostoevsky pisze: ↑śr maja 10, 2023 6:53 pm Wpadło pierwsze europejskie wydanie FOTD na winylu.Screenshot_20230510_185226_Gallery.jpg
Jak na album, który lubię najmniej, brzmi rewelacyjnie.Produkcja Bircha, wiadomo - top. Tanie to nie było, ale polecam każdemu kto zastanawia się nad zakupem.
Z moich doświadczeń powiem - największym wyzwaniem jest dorwanie Killers w dobrym stanie i przyzwoitej cenie, dotyczy to dowolnego tłoczenia. Ja szarpnąłem się na droższego japończyka, ale absolutnie nie żałuję zakupu - w dodatku dostajesz "Twilight Zone" jako bonus po "Drifterze". Jeśli masz środki to warto zainwestować w kopię od japońskich sprzedawców na Discogs, gwarancja bardzo dobrego stanu i odpowiednio zabezpieczonej przesyłki.
Jeśli chodzi o debiut to jest znacznie łatwiej znaleźć kopię w dobrym stanie na Allegro - dotyczy to tłoczeń europejskich, brytyjskich i japońskich. Też wziąłem japończyka, podobnie było z TNOTB, bo zależało mi na Ganglandzie i Total Eclipse na tym samym winylu.
Co do NPFTD i FOTD - śmiało bierz europejskie tłoczenia. Ja już jakiś czas temu darowałem sobie polowanie na brytyjskie tłoczenia albumów od brytyjskich artystów, bo te europejskie wydania z mojego doświadczenia są bardzo solidne i dostępne. Mam kilka kopii brytyjskich, ale na mój słuch nie są lepsze od europejskich, a nie wiem czy europejskie (czyli w praktyce niemieckie i holenderskie) nie przewyższają ich jakością. Dotyczy to również innych artystów, których albumy mam w kolekcji, jak Judas Priest czy Def Leppard. Bywa, że okładki w brytyjskich wydaniach mają lepszy papier (np. Live After Death), no ale nie papier jest tu najważniejszy.
Z mojego wnikliwego researchu i przeczytanych opinii wynika, że jedynym albumem, gdzie wersja brytyjska góruje nad innymi (w tym nad japońską, zdaniem jednego kolekcjonera) to Seventh Son. Poszedłem za jego radą i jestem bardzo zadowolony.
Reasumując - jeśli chodzi o FOTD, jak również NPFTD, to gorąco polecam europejskie, bo naprawdę nie przypuszczałem, że tyle radości może mi dać słuchanie tych (mniej popularnych) albumów z innego nośnika.
Od IM do FOTD - widzę, że tan sam schemat 
Dzięki za tipy. Ja aż tak bardzo nie zwracam uwagi na pochodzenie placka. Nawet nie wiem jakie mam u siebie
Po prostu chcę mieć stare wydania tych albumów i już. Najważniejsze dla mnie jest to, żeby vinyl był w jak najlepszym stanie i była przyjemność z odsłuchu.
Dzięki za tipy. Ja aż tak bardzo nie zwracam uwagi na pochodzenie placka. Nawet nie wiem jakie mam u siebie
www.MetalSide.pl
No i dotarł LAD - ost element innej układanki 
-
Deleted User 5490
Bardzo fajna układanka. Długo szukałem 2 ostatnich części.