Jak powiedział, tak zrobił
Dudnienie z polskiej piwnicy, czyli koncerty niszowych, lokalnych (i nie tylko) zespołów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dudnienie z polskiej piwnicy, czyli koncerty niszowych, lokalnych (i nie tylko) zespołów
Forum internetowe to poważna sprawa.
Re: Dudnienie z polskiej piwnicy, czyli koncerty niszowych, lokalnych (i nie tylko) zespołów
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
To będzie arcyniekulturalne wydarzenie, liczę na vibe znany mi z najgorszych koncertów Gruzji.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
In Twilight's Embrace bardzo ładnie, napisałem krótkie sprawozdanie z wczorajszego gigu w Krk: https://www.facebook.com/permalink.php? ... 6221069678
Przed nimi jeszcze sporo koncertów, więc radzę złapać ich na którymś z kolejnych. Fajnie by było, gdyby jesienią zaserwowali dokładkę, bo to był mój najlepszych z dotychczasowych gig ITE.
Przed nimi jeszcze sporo koncertów, więc radzę złapać ich na którymś z kolejnych. Fajnie by było, gdyby jesienią zaserwowali dokładkę, bo to był mój najlepszych z dotychczasowych gig ITE.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Monasterium // Devil In The Name // Rosary // 15.07.2023 // Chmury @ 11 XI Nr 22, Warszawa
https://www.facebook.com/events/769209551382397
https://www.facebook.com/events/769209551382397
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...

Black Waves Fest się ogłosiło. Mnie ten news interesuje dlatego, że stanowi potwierdzenie aktywności koncertowej potęgi polskiego metalu, Deus Mortem, ale Jarocin to jednak kawałek drogi z Krk, a samo DM nie wystarczy, żeby mnie tam ściągnąć. No ale czekam na więcej dat i obym je dostał.
Dzisiaj w Warszawie w Chmurach był bardzo fajny występ Hydry <3, stonerowego Wodorosta i psychodeliczno rockowej Giobia.
Było zajebiście
Było zajebiście
2.09 w Miasteczku Śląskim (okolice Tarnowskich Gór) odbędzie się festiwal "Śląskie Larmo" - wystąpią Hunter i Alcoholica - wjazd za free
Wybiorę się, bo Hunter ma bdb koncerty, a gratis to uczciwa cena
Wybiorę się, bo Hunter ma bdb koncerty, a gratis to uczciwa cena
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Terminy aktualne na Leash Eye https://www.facebook.com/leasheye
19.05 Łódź
20.05 Szczytno
03.06 Warszawa
22.07 Tleń – Bór Fest
19.05 Łódź
20.05 Szczytno
03.06 Warszawa
22.07 Tleń – Bór Fest
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Byłem na koncercie z coverami Iron Maiden w jakiejś spelunie na Krowodrzy. Było bardzo fajnie. Set wyglądał tak
-Phantom of the Opera
-Transylvania
-Ides of March
-Killers
-Where Eagles Dare
-The Trooper
-Aces High
-Two Minutes to Midnight
-Powerslave
W składzie 2 Brazylijczyków a wokalista śpiewał znakomicie. Widać chłopaki się bardzo postarali. Nazywają się Prophecy i mają tu grać reguralnie. Może jeszcze z raz zobaczę. Byłem jedną z najmłodszych osób na publice co mnie lekko zaskoczyło ale na plus. Szkoda tylko, że ludzi garsteczka, z 60 może 70 osób. Dużo obcokrajowców ale to chyba tutaj standard.
-Phantom of the Opera
-Transylvania
-Ides of March
-Killers
-Where Eagles Dare
-The Trooper
-Aces High
-Two Minutes to Midnight
-Powerslave
W składzie 2 Brazylijczyków a wokalista śpiewał znakomicie. Widać chłopaki się bardzo postarali. Nazywają się Prophecy i mają tu grać reguralnie. Może jeszcze z raz zobaczę. Byłem jedną z najmłodszych osób na publice co mnie lekko zaskoczyło ale na plus. Szkoda tylko, że ludzi garsteczka, z 60 może 70 osób. Dużo obcokrajowców ale to chyba tutaj standard.
Wraz z kilkoma innymi Użytkownikami oglądałem wczoraj debiutancki koncert Owls Woods Graves i było pysznie! Bardzo ciekawie widzieć było Falla jako frontmana i M. bez kaptura i z basem zamiast gitary
Energia na full, jak ktoś się wybiera na SDL, to niech tego nie przegapi.
Potwierdzam ,git zespół ! Choć na żywo nie widziałem.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Co w ogóle się stało z tym zespołem? Zakończyło działalność? Rozpadli się? Wydali płytę, byli bardzo aktywni w sieci, miały być koncerty późną jesienią w centrum kraju, a tymczasem od lata cisza. Gumbyy wiesz coś?gumbyy pisze: ↑sob kwie 01, 2023 9:41 am Wczorajsza Moyra z Wrocławia (dzisiaj grajo w Warszawie): https://m.youtube.com/watch?v=4cJQZ6W6kLo
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
W zespole Moyra w składzie została chyba tylko Gosia, bo muzycy odeszli. Ona "lubi" skład wymieniać
Ale pisała na FB że, o ile dobrze zrozumiałem, po nowym roku będzie dalej działać
Fajnie by było bo dobrą muzę grali
Night Mistress Fan Club Łódź
Hmmm. A wyglądali na zgrany skład. Czy jeden z tych gitarzystów nie przyszedł razem z nią z Mescalero?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Moyra - spora drama w wykonaniu muzyków i dosyć gówniarskie zachowanie. No ale to dłuższa opowieść 
Zespół będzie działał dalej, Gośka trochę się podłamała, ale nie złamała
Zespół będzie działał dalej, Gośka trochę się podłamała, ale nie złamała
www.MetalSide.pl
- blackcocker
- -#Moderator

Niech nagrają jakąś telenowele, brzmi obiecująco
ale w końcu metal to nie rurki z kremem
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nie będzie...nastąpiło szorstkie rozstanie i na tym temat się zakończyłblackcocker pisze: ↑czw gru 21, 2023 8:07 pm Niech nagrają jakąś telenowele, brzmi obiecującoale w końcu metal to nie rurki z kremem
www.MetalSide.pl
Trzeba pojechać na koncert do Wrocławia i poplotkować przy piwku