Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 8107
Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Tam ktoś napisał że tempo w Caught jest jakieś spowolnione, moim zdaniem (słuchając z nagrań) jest ideolo 
Nie wyrzuca - musieliby płachtę zmieniać
Koszulka ma byc, swoją droga czekam na foto z dziś uzupełnionego merchu
Koszulka ma byc, swoją droga czekam na foto z dziś uzupełnionego merchu
No koszulka z Aleksandrem obowiązkowa do kupienia
www.MetalSide.pl
Przede wszystkim napompowany balonik, nie pękł - po Doctor Doctor, a nawet się dalej napełnił.
Łatwo było to zjebać - zgroza w oczach była w tej sekundzie niepewności, czy usłyszymy „Seven Deadly Sins” i spojlerowany Moonchild z głośników czy futurystyczne Blade Runner Theme. Dla takich chwil się żyje.
napięcie było nieziemskie.
Gdyby był Moonchild na dzień dobry a potem Alexander - bolałoby mnie to bardziej niż piękny CSiT i np brak Alexandra. A tak dostaliśmy oba klejnociki.
Jako fan albumu Senjutsu skakałem przy Hell on Earth jak przy Rime w 2008 roku a Days czy Time Machine odebrałem jako poprawne koncertowe numery. Nie da się ukryć małej przebojowości Celtów ale może „ułoży” się to w secie. Parchment byłby za trudny, Hour za wolne na taki set, a Lost of the Lost World chyba niech zostanie albumowym numerem (dobrym, ale albumowym). Zostają Celci, którym strasznie brakuje refrenu, ale numer wynagradzają 3 solówki jak za czasów DoD (i to bardzo dobre solówki).
Ogólnie moje spekulacje się sprawdziły. 5:5 przewidziałem poza Celtami (Darkest Hour) i HCW (liczyłem na Sea of Madness). Zaskoczyli mnie dodatkowymi 5 „hitami” totalnie. Nie poszli na łatwiznę i odkurzyli numery z 2014 zamiast Hallowed i Beast. Chyba rzeczywiści kierowali się faktem, że to trasa nie na stadiony a dla spragnionych wrażeń fanów (masa młodszych osób nie była na gigach w 2014 roku, co uzupełniło im wrażenia z Legacy - a nie powtórzyło
) od wielu tras nie powtórzyli z rzędu tylko 3 numerów w secie trasa do trasy.
Istotnym aspektem, było też większe tempo gigu niż w 2022 roku. Wówczas de facto poza Stratego i przyspieszeniem w Revelations i Sign of the Cross mieliśmy wolne kawałki przez połowę setu. Up-tempo CSiT, Prisoner, Days, HCW (!) powodowały naprawdę wrażenie energicznego występu.
Wrażenia wizualne na równi jak nie lepsze niż na Legacy. Intro + CSiT plus Stranger to chyba najpiękniejsze co widziałem u Maiden na żywo. Paski telebimów z animacjami z tego baru z okładki Stranger czy pixelowane Eddie które powoli nabierają wyrazistości i chcą wydostać się z granic telebimu - małe a cieszy. Na początku byłem głodny Edda z SiT na Iron Maiden ale zdałem sobie sprawę, że mają nowy album - każdy album był „uhonorowany” tematycznie Edkiem na Iron Maiden i Senjutsu to się należało. W końcu CSiT koncert otworzył - Senjutsu zamknęło główny set.
Po raz pierwszy w życiu byłem też pełny oczekiwania na bisy. Zawsze to były kotlety lub luźne numery. Set Legacy po Ikarze to już był standard. Tutaj po Aleksandrze czuliśmy że po 2 szlagierach dostaniemy jeszcze Hell on Earth. Świetnie ułożony koncert.
Że nie zawiedli, to za mało powiedziane. Zaskoczyli po całej linii ogromem pracy i chęci z ich strony. A że trasa była już w 95% wyprzedana - ceni się to jeszcze bardziej.
Mało brakowało, a mielibyśmy Maiden Senjutsu England 2. Decydując się na CSiT i scenografie a’la Cyberpunk przenieśli nas w czasie i poza ramy tego świata. A o to przecież od początku w Future Past miało chodzić.
10/10.
Łatwo było to zjebać - zgroza w oczach była w tej sekundzie niepewności, czy usłyszymy „Seven Deadly Sins” i spojlerowany Moonchild z głośników czy futurystyczne Blade Runner Theme. Dla takich chwil się żyje.
Gdyby był Moonchild na dzień dobry a potem Alexander - bolałoby mnie to bardziej niż piękny CSiT i np brak Alexandra. A tak dostaliśmy oba klejnociki.
Jako fan albumu Senjutsu skakałem przy Hell on Earth jak przy Rime w 2008 roku a Days czy Time Machine odebrałem jako poprawne koncertowe numery. Nie da się ukryć małej przebojowości Celtów ale może „ułoży” się to w secie. Parchment byłby za trudny, Hour za wolne na taki set, a Lost of the Lost World chyba niech zostanie albumowym numerem (dobrym, ale albumowym). Zostają Celci, którym strasznie brakuje refrenu, ale numer wynagradzają 3 solówki jak za czasów DoD (i to bardzo dobre solówki).
Ogólnie moje spekulacje się sprawdziły. 5:5 przewidziałem poza Celtami (Darkest Hour) i HCW (liczyłem na Sea of Madness). Zaskoczyli mnie dodatkowymi 5 „hitami” totalnie. Nie poszli na łatwiznę i odkurzyli numery z 2014 zamiast Hallowed i Beast. Chyba rzeczywiści kierowali się faktem, że to trasa nie na stadiony a dla spragnionych wrażeń fanów (masa młodszych osób nie była na gigach w 2014 roku, co uzupełniło im wrażenia z Legacy - a nie powtórzyło
Istotnym aspektem, było też większe tempo gigu niż w 2022 roku. Wówczas de facto poza Stratego i przyspieszeniem w Revelations i Sign of the Cross mieliśmy wolne kawałki przez połowę setu. Up-tempo CSiT, Prisoner, Days, HCW (!) powodowały naprawdę wrażenie energicznego występu.
Wrażenia wizualne na równi jak nie lepsze niż na Legacy. Intro + CSiT plus Stranger to chyba najpiękniejsze co widziałem u Maiden na żywo. Paski telebimów z animacjami z tego baru z okładki Stranger czy pixelowane Eddie które powoli nabierają wyrazistości i chcą wydostać się z granic telebimu - małe a cieszy. Na początku byłem głodny Edda z SiT na Iron Maiden ale zdałem sobie sprawę, że mają nowy album - każdy album był „uhonorowany” tematycznie Edkiem na Iron Maiden i Senjutsu to się należało. W końcu CSiT koncert otworzył - Senjutsu zamknęło główny set.
Po raz pierwszy w życiu byłem też pełny oczekiwania na bisy. Zawsze to były kotlety lub luźne numery. Set Legacy po Ikarze to już był standard. Tutaj po Aleksandrze czuliśmy że po 2 szlagierach dostaniemy jeszcze Hell on Earth. Świetnie ułożony koncert.
Że nie zawiedli, to za mało powiedziane. Zaskoczyli po całej linii ogromem pracy i chęci z ich strony. A że trasa była już w 95% wyprzedana - ceni się to jeszcze bardziej.
Mało brakowało, a mielibyśmy Maiden Senjutsu England 2. Decydując się na CSiT i scenografie a’la Cyberpunk przenieśli nas w czasie i poza ramy tego świata. A o to przecież od początku w Future Past miało chodzić.
10/10.
Ogólnie to z tym Alexem sytuacja wygląda tak jakby stary wam zaczal płacić należne wam alimenty po 40 latach nieodzywania się do was
Super ze jest i on i CSiT, ale tak jak pisał Nomad, takie rzeczy już powinny się wydarzyć dawno temu
Super ze jest i on i CSiT, ale tak jak pisał Nomad, takie rzeczy już powinny się wydarzyć dawno temu
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Zgadza się... trochę to smutne, że po raz pierwszy te utwory uslyszę na żywo, a na maiden śmigam od 1995 roku i opuściłem 2 trasy...Sardi z Batumi pisze: ↑pn maja 29, 2023 12:13 pm Ogólnie to z tym Alexem sytuacja wygląda tak jakby stary wam zaczal płacić należne wam alimenty po 40 latach nieodzywania się do was
Super ze jest i on i CSiT, ale tak jak pisał Nomad, takie rzeczy już powinny się wydarzyć dawno temu![]()
www.MetalSide.pl
Na lotnisku zagadałem z Shacky’im, pogratulowałem show, a on bierze młodszego gościa (coś koło 30stki) pod pachę i mówi - jemu dziękuj- Wymyślił te ekrany, animacje Edka i stworzył w 3D te filmiki co leciały z baru w Strangerze. Gość mówił, że chciał też lasery, ale mogło by być „too much”.
-
Deleted User 8263
To już jest straszne pierdolenieSardi z Batumi pisze: ↑pn maja 29, 2023 12:13 pm Ogólnie to z tym Alexem sytuacja wygląda tak jakby stary wam zaczal płacić należne wam alimenty po 40 latach nieodzywania się do was
Super ze jest i on i CSiT, ale tak jak pisał Nomad, takie rzeczy już powinny się wydarzyć dawno temu![]()
Można też napisać, że miały by one mniejszy potencjał uderzeniowy, gdyby zagrali je wcześniej tak z dupy dodatkowo na TFF czy SBiT. A tutaj otoczka scena itp były uhonorowaniem tych kawałków, coś jak Flight of Icarus dostał swoje „5 minut” z masa dodatkowe setu.gumbyy pisze: ↑pn maja 29, 2023 12:23 pmZgadza się... trochę to smutne, że po raz pierwszy te utwory uslyszę na żywo, a na maiden śmigam od 1995 roku i opuściłem 2 trasy...Sardi z Batumi pisze: ↑pn maja 29, 2023 12:13 pm Ogólnie to z tym Alexem sytuacja wygląda tak jakby stary wam zaczal płacić należne wam alimenty po 40 latach nieodzywania się do was
Dokładnie, Alex już dawno sie należał, skoro zbudował się taki demand. Nagle okazuje się, że spokojnie można go zagrać i nic się nie dzieje, i jest to tylko i wyłącznie kwestia chęci.
Już tyle razy odtworzyłem Alexandra z youtube, że straconej kasy nie żałuję. Jestem bardzo zadowolony, że jednak potrafią zaskoczyć. No i poziomem wykonania też jestem więcej niż usatysfakcjonowany. Zresztą widać i słychać, że świetnie sprawdza się live ten numer.
NIe ma RTTH i Wratchild eeeee ???? A tak na serio,latam na Maiden prawie 30 lat ale ten set zdaje sie chyba byc najlepszy
Jak widac mozna wziasc sie do roboty i odswiezyc troche swoj repertuar.Az sie troche zaluje ze bede tylko na dwoch sztukach
Po wpisach wnioskuje ze i scenografia przeszla mala metamorfoze...Wiec jak widac..dla chcecego nic trudnego
Dobry znajomy byl wczoraj na koncercie,napisal mi ze pozamiatali na maksa i koncert byl po prostu w pyte !!!!!!
Dobra, to żeby już nie smucić - absolutny szacunek dla nich za odkurzenie staroci z takim brzmieniem. Dobór utworów z SiT mógłby być minimalnie lepszy, ale nie sądziłem, że jeszcze kiedykolwiek wyciągną CSIT i Alexandra. Za to ogromny szacunek. Ciary jak w 2018 roku 
Całą resztę setu przemilczę, fajnie, że jest Prisoner, ale nigdy wielkim jego fanem nie byłem i słyszałem już w 2014 roku.
Mimo wszystko fajnie, że byśliście, przeżyliście i udanej zabawy na następnych koncertach
Ja biletu kupować na tę trasę jednak nie będę. Czekam aż zrobią tour z lat 90 z The X Factorem na czele
Całą resztę setu przemilczę, fajnie, że jest Prisoner, ale nigdy wielkim jego fanem nie byłem i słyszałem już w 2014 roku.
Mimo wszystko fajnie, że byśliście, przeżyliście i udanej zabawy na następnych koncertach
Ja biletu kupować na tę trasę jednak nie będę. Czekam aż zrobią tour z lat 90 z The X Factorem na czele
Tego X Factora możemy nie doczekać x)Geri666 pisze: ↑pn maja 29, 2023 1:10 pm Dobra, to żeby już nie smucić - absolutny szacunek dla nich za odkurzenie staroci z takim brzmieniem. Dobór utworów z SiT mógłby być minimalnie lepszy, ale nie sądziłem, że jeszcze kiedykolwiek wyciągną CSIT i Alexandra. Za to ogromny szacunek. Ciary jak w 2018 roku
Mimo wszystko fajnie, że byśliście, przeżyliście i udanej zabawy na następnych koncertach![]()
Ja biletu kupować na tę trasę jednak nie będę. Czekam aż zrobią tour z lat 90 z The X Factorem na czele![]()
I mój Olek się wrzucił: Iron Maiden - Alexander The Great | Live Debut | The Future Past Tour 2023
https://youtu.be/FUgF71vgQl8
https://youtu.be/FUgF71vgQl8
Nie ma szans na blejzową trasę. Przecież oni mają przed sobą jeszcze 2 trasy, jeżeli wszystko dobrze pójdzie. 2025 to 50-lecie, zobaczymy czy wykorzystają tę okazję.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Geri, nie ma usprawiedliwienia, żeby nie zobaczyć Maiden chociaż raz na trasie, niezależnie od seta
Odklepac więcej niż 3 razy podczas jednej trasy. - to już faktycznie mniej pojmuję, ale co kto lubi 
Po tym czego wczoraj doświadczyłem wszelkie dyskusje wyglądają niepoważnie. Tyle zmarnowanych słów i czasu. Wiem, że nie jestem obiektywny, bo dla mnie SIT (a szczególnie wejście CSIT, solo w Strangerze i ATG) mają znaczenie absolutnie życiowe, więc wczoraj dostałem niewiarygodną dawkę emocji, zwłaszcza że CSIT zachowali w sekrecie do końca, tak że nawet podczas Blade Runnera nie miałem tej pewności. A potem poleciało. Morze łez i drżące nogi, przez te dwa kawałki i potem na ATG byłem w histerii i szoku. Nigdy w życiu takiego stanu emocjonalnego nie doświadczyłem.
M.
M.
Jedyne co bym zmienił w dobraniu utworów z SiT, to Deja Vu zamiast HCW. Szkoda, że nie pokusili się o ten numer. Jednak jest prawie idealnie pod tym względem. Oczywiście zgadzam się z zupełnie niepotrzebnym Death of the Celts. Już lepszy by był Lost in a Lost World, o The Parchment nie wspominając. The Time Machine też nie porywa. Wolałbym również aby zostawili HBTN zamiast pakować CIPWM. Najbardziej cieszę się z CSiT, AtG, HoE i WY. Już się nie mogę doczekać na Kraków.