13-14/06/2023 - Iron Maiden - Kraków

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: 13-14/06/2023 - Iron Maiden - Kraków

Post autor: blackcocker »

pz pisze: śr cze 14, 2023 3:27 am
beaviso pisze: śr cze 14, 2023 3:03 am
Dzosef pisze: śr cze 14, 2023 1:34 am

Nie no nie zartuj nawet
Stał kutafon sam pod jakimiś drzwiami.

M.
I am not a number. I am a FREE MAN.
Aleś mu powiedział :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

blackcocker pisze: śr cze 14, 2023 3:35 am
pz pisze: śr cze 14, 2023 3:27 am
beaviso pisze: śr cze 14, 2023 3:03 am

Stał kutafon sam pod jakimiś drzwiami.

M.
I am not a number. I am a FREE MAN.
Aleś mu powiedział :D
A jak. Charlie dzisiaj wszedł z opaską fttb, ale już po nas. Zanim wypuścili EE przywitał się z kilkoma osobami i zniknął. Może bal się polskiej rogacizny. Chociaż Włosi i latynosi pracowali dzisiaj niegorzej od lokalsów. Ogólnie myślę, że te drugie barierki robiły robotę. Nabierało tylko pół płyty

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
pz
-#Administrator
-#Administrator

Który numerek został już wydany? I jak kolega Kostarykanczyk znowu dzisiejsza pogodę?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Dzosef pisze: śr cze 14, 2023 12:54 am
dostoevsky pisze: wt cze 13, 2023 11:59 pm Prawie udało mi się dotrwać do koncertu bez spoilerów.
Wow :o
Ciężka to była przeprawa, bo trzeba było wytrzymać te dwa tygodnie z hakiem i odfollować wszystko co związane z Maiden na FB, Insta, Spotify i korzystać z innego konta na YT... ale da się zrobić. ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

dostoevsky pisze: śr cze 14, 2023 7:26 am
dostoevsky pisze: wt cze 13, 2023 11:59 pm Prawie udało mi się dotrwać do koncertu bez spoilerów.
Ciężka to była przeprawa, bo trzeba było wytrzymać te dwa tygodnie z hakiem i odfollować wszystko co związane z Maiden na FB, Insta, Spotify i korzystać z innego konta na YT... ale da się zrobić. ;)
A już pod i w hali? Nie było od sąsiadów informacji co będzie grane?

paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

A tak od siebie dodam:
Na trybunach sektor c4 nagłośnienie delikatnie mówiąc takie sobie..... Panowie w kilku momentach strasznie się rozjeżdżali, no i ATG jakoś tak bez echa przeleciał. Najsłabszy zdecydowanie wehikuł...
Dzis płyta więc pewnie wrażenia będa zupełnie inne.
Dzięki wszystkim których spotkałem, zobaczyłem itd...
A Koncert bardzo fajny, córce też się podobalo. :wink:
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Numer 6 o 7 ale władcą kolejki jest jakiś spoko Grek ktory powiedział że możemy sobie wracać do hotelu bez przypału.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

pz pisze: śr cze 14, 2023 7:49 am
dostoevsky pisze: śr cze 14, 2023 7:26 am

A już pod i w hali? Nie było od sąsiadów informacji co będzie grane?
Nie, nasze forum gromadzi "kumatych", ale zdziwiłbyś się ilu niekumatych chodzi na koncerty i cieszy się z FOTD i Troopera. Podejrzewam, że u forumowiczów pod barierkami trwały dyskusje o trasie, ale większość chyba tak nie analizuje i przychodzi na gig dla doświadczenia/experience.

Dyskusje sąsiadów były jak zwykle przyziemne i dotyczyły głównie pracy, pieniędzy i metaluchowych tematów typu "a znasz taki zespół Gojira? Polecam". ;) Różne są stopnie wtajemniczenia. ;)
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

thorgal_30 pisze: śr cze 14, 2023 2:13 am Chyba za stary jestem na barierki w PL --- do tej pory myślałem że KRK 2018 był najcięższy, ale dzisiaj też mnie solidnie dano w kość...Jebany makaroniarz z lewej, a nasi z prawej...sroga to była przeprawa, z drugiej strony tylko jeden pływak po stronie Dave'a i Adriana -- coś się to młode pokolenie bawić nie potrafi ;-) dobrze, że setlista mi podchodzi i tylko jeden wałek z 15 uważam za zbędny...
Z ciekawości. O której trzeba było się zameldować pod Areną żeby wywalczyć miejscówkę na barierkach? EE wpuszczali od 17:30, ale przypuszczam, że już sporo wcześniej ustawiła się kolejka i trzeba było być raczej na jej początku, no i wygrać bieg sprinterski po Arenie. :)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Mikson pisze: śr cze 14, 2023 8:35 am
thorgal_30 pisze: śr cze 14, 2023 2:13 am Chyba za stary jestem na barierki w PL --- do tej pory myślałem że KRK 2018 był najcięższy, ale dzisiaj też mnie solidnie dano w kość...Jebany makaroniarz z lewej, a nasi z prawej...sroga to była przeprawa, z drugiej strony tylko jeden pływak po stronie Dave'a i Adriana -- coś się to młode pokolenie bawić nie potrafi ;-) dobrze, że setlista mi podchodzi i tylko jeden wałek z 15 uważam za zbędny...
Z ciekawości. O której trzeba było się zameldować pod Areną żeby wywalczyć miejscówkę na barierkach? EE wpuszczali od 17:30, ale przypuszczam, że już sporo wcześniej ustawiła się kolejka i trzeba było być raczej na jej początku, no i wygrać bieg sprinterski po Arenie. :)
Nie było żadnych biegów - pierwszy i tak wchodzi FC z FTTB - dotarłem o 16:15 - przede mną było 37 par z numerkami, ja byłem pierwszy bez.... potem wprowadzali nas gęsiego - więc nie byłoby szansy na barierkę w obrysie sceny.....gdyby nie szczelina między numerem 5 a 9 w którą kulturalnie udało się wbić ;) Co z tego jak numer 19 zjebał cały koncert....kuwa... przez 15 lat jak się bawię w koncerty to jednak takiego wycisku nigdy nie dostałem....trzeba się na siłownię zapisac i h... ;)
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

thorgal_30 pisze: śr cze 14, 2023 8:40 am
Mikson pisze: śr cze 14, 2023 8:35 am
Nie było żadnych biegów - pierwszy i tak wchodzi FC z FTTB - dotarłem o 16:15 - przede mną było 37 par z numerkami, ja byłem pierwszy bez.... potem wprowadzali nas gęsiego - więc nie byłoby szansy na barierkę w obrysie sceny.....gdyby nie szczelina między numerem 5 a 9 w którą kulturalnie udało się wbić ;) Co z tego jak numer 19 zjebał cały koncert....kuwa... przez 15 lat jak się bawię w koncerty to jednak takiego wycisku nigdy nie dostałem....trzeba się na siłownię zapisac i h... ;)
To w miarę rozsądnie. Myślałem, że jakieś stanie od południa konieczne, a potem jeszcze walka o pozycje. To trzeba by mieć kondycję maratończyka połączoną z siłą kulturysty :D
Ja byłem ok. 18:50 (2h przed rozpoczęciem) i to wystarczyło co najwyżej na jakieś 1/3 płyty, bardziej się nie dało przepchać przez te dodatkowe barierki. Ale pewnie bez nich z przodu byłoby dużo ciężej przeżyć napór.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

No to brawo Thorgal, jak się wpierdalałeś już w trakcie kolejki. Myslalem, że normalnie podbiegłeś, a tu widze wciskanie się w kolejke po to, zeby cały gig stac jak słup i dać się wepchac wloskiemu frajerowi
Deleted User 4876

Właśnie w kolejce się nie wpierdalałem, minąłem może ze dwie pary - więc daruj sobie wycieczki osobiste. Tak jak mówiłem Twojemu koledze...między grzecznym Makaronem a nim było 15 cm przerwy więc sobie stanąłem tam ---a jak wbiegło EE to mnie wkomponowali w barierkę...

Co do jebańca z nr 19 to przecież pierwsze 7 kawałków leżał praktycznie na twoim ziomku...i na chwilę twój ziom na Aleksandrze odpuścił, dosłownie pół minuty i on wsunął rękę...a potem już huj...całą masą się przewalił...i nie było jak skontrować...także nie pieprz głupot...ale widzę, że wszystko w normie..na barierce nawet sympatyczny się wydawałeś..a w necie..standard -- nie bez powodu Dzban Roku :0 :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

dostoevsky pisze: śr cze 14, 2023 8:00 am
Nie, nasze forum gromadzi "kumatych",
Czasem mam poważne wątpliwości :mryellow:

Ale ogólnie wiem,że na koncertach są w większości "randomy", którzy wczoraj na pierwszy znany kawałek musieli czekać prawie do końca koncertu :) No może część znała jeszcze CIPWM

Deleted User 8263

No napisałeś, że wcisnales się miedzy 5 i 9 no to zrozumialem ze w kolejke. Jak dopiero potem cie wbili w barierke to ok, wycofuje.

A Włoch szkoda ze nie był koło mnie, bo ja to bym go napierdalal. Zresztą jak był jeden pływak u nas to facet dostal łokcia na łeb ode mnie
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Co ciekawe, ten śmieć makaroniarz, o którym mówicie był na 90% przede mną drugiego wieczoru na Mecie na barierce. Tam nagrywał z pół koncertu telefonem :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Deleted User 8263

Na Maiden też nic nie spiewal
Deleted User 4876

Ale to jest niesamowite mimo wszystko jak bardzo różnią się barierki na Mecie i IM -- albo IM w CZ i PL - inne światy. Z jednej strony spoko, metal to nie są rurki z kremem...ale kurde..jeszcze rozumiem napierać 2-3 wałki..ale cały gig?? Na starość się jakiś refleksyjny zrobiłem, ale to chyba żadna frajda niszczyć komuś koncert?? Chociaż mogę się mylić ;-)

ps.
jak miał spiewać jak pewnie zna tylko Numbera i RTTH ;-)
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Lando pisze: śr cze 14, 2023 3:02 am Koncert mega fajny. Nie wiem czy nie najlepszy na jakim byłem. Podobała mi się scenografia i piro. Nie były przesadzone. Co do setlisty to najsłabsze wg mnie Days i Hell On Earth. Wehikuł Czasu to też nie był cud :wink: Ale za to kawałki z SiT miazga.
Nie wiem jak można uznać Hell On Earth za najsłabsze. Ja rozumiem różne gusta i odbiór, ale widać że zespół mocno wyeksponował ten utwór - początek bisów i prawie całe piro poszło właśnie tam. Był piękny klimat. Dla mnie najlepszy albo jeden z najlepszych wczorajszego wieczoru. :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

thorgal_30 pisze: śr cze 14, 2023 9:14 am Ale to jest niesamowite mimo wszystko jak bardzo różnią się barierki na Mecie i IM -- albo IM w CZ i PL - inne światy. Z jednej strony spoko, metal to nie są rurki z kremem...ale kurde..jeszcze rozumiem napierać 2-3 wałki..ale cały gig?? Na starość się jakiś refleksyjny zrobiłem, ale to chyba żadna frajda niszczyć komuś koncert?? Chociaż mogę się mylić ;-)

ps.
jak miał spiewać jak pewnie zna tylko Numbera i RTTH ;-)
Widziałem, że Feara śpiewał. Pierwszą zwrotkę napewno. :lol:

ODPOWIEDZ