02-04/08/2023 - Depeche Mode - Warszawa/Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 02-04/08/2023 - Depeche Mode - Warszawa/Kraków

Post autor: manichean »

Trochę dorzucę od siebie co do koncertu w Krakowie, chociaż relacja blackcockera bardzo pokrywa się z moimi spostrzeżeniami :D . Tak samo również boli mnie, że nie ruszyłem czterech liter na Tauron w 2018 :?
Dali wczoraj mocarne show. Martin z Davem jako ostatni na posterunku z klasycznego składu, to duet wyborny, oddany w całości temu co robią na scenie. Set gorszy o te pare kawałków od choćby Wawy, ale nie jest to specjalnie ważne, gdyż repertuar nadal był potężny i zdecydowana większość utworów dobrze zapadła mi w pamięci. Z highlightów, In Your Room, Walkijg in My Shoes czy John the Revelator, ale także kawałki które były mi bliskie dekadę temu, czyli Everything Counts, Never Let Me Down Again i Stripped - trochę się na nich zdarło gardło. Przy tym przedostatnim publika tradycyjnie jest na niesamowitej fali. No i tak przyczepiając się tej publiki, nie byłem dotąd na koncercie na którym ludziom autentycznie odwaliło z ciągłą "potrzebą" robienia sobie selfie w tłumie co utwór, albo wyciągania telefonów pół metra nad siebie aby zasłonić reszcie widok :facepalm: rozumiem na parę sekund, ale nie 50% czasu trwania każdego utworu XD. Trochę to popsuło imersję.
Sumarycznie, wspaniały, intensywny koncert. Bilet na 29 lutego już kupiony, inwestycja jak najbardziej słuszna. Również pozdro dla @blackockera za meeta przed show :pijak:
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

blackcocker pisze: sob sie 05, 2023 2:18 pm Rozumiem nagrać sobie 20 sekund ulubionego refrenu, sam tak robię, ale sterczenie z tym srajfadłem przez cały czas to już jest inny wymiar. Wykurwiać na trybuny i nie zasłaniać.
Święta racja!
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Koło mnie siedział taki facet na oko lat 60; 80% koncertu to był uniesiony w górę telefon i nagrywanie, pozostałe 20% to sprawdzanie setlist.fm i pisanie smsów do żony ile jeszcze kawałków do końca xD
ponury żniwiarz
-#Invader
-#Invader

Post autor: ponury żniwiarz »

To jest jakaś nowa **ujowa moda na ciągłe nagrywanie smarkfonami całego lub prawie całego koncertu. Ja tam niski nie jestem,ale jak kilkadziesiąt osób przede mną wyciąga telefony i trzyma je w górze przez pierwsze kilka utworów to nie daję rady. Jestem w*urwiony. W Warszawie nawet krzyknąłem "Ej ,co to jest - koncert,czy studio nagrań filmowych?" Niektórzy zrozumieli i opuścili te ebane smartfony,a niektórzy dalej bawili się w "Wajdę". A później wysyłanie na twarzoksiażkę. P**ebani ludzie.
Na pohybel czarnym .Na pohybel czarnym i czerwonym. Na pohybel wszystkim. I to jest ładny toast, co?
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Otóż to, jebać tę armię smartfonowych zombie.
ODPOWIEDZ