Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: Judas Priest

Post autor: johnny_o »

Szekle z geszeftów... Tyle czasu Ozzy zmarnował JP że takie zastępstwo to namiastka sprawiedliwości. Wygląda na to że Ozjasz jest już na zejściu ale o Sharon jestem niestety spokojny.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

W momencie ogłoszenia byłem zdziwiony, że Ozzy jest w zestawie. Przecież to nie miało najmniejszych szans realizacji...
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ale dobrze wygląda na plakacie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: śr lip 12, 2023 8:29 pm Ale dobrze wygląda na plakacie.
No wiadomo ;)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Zwłaszcza, że to byłaby "ostatnia szansa na Ozza live". Dobry chwyt :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: śr lip 12, 2023 10:02 pm Zwłaszcza, że to byłaby "ostatnia szansa na Ozza live". Dobry chwyt :)
Perfekcyjny :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nowy KK: https://www.youtube.com/watch?v=v7Ir9BFZKqU

Freehweel Burniiiiing ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Taki sobie ten nowy KK's Priest. Zanim napiszę o nim coś bardziej konkretnego, to poświęcę mu jeszcze trochę uwagi, ale główny zarzut prawie na pewno się nie zmieni: generyczność. To są niestety proste metalowe utwory, których głównym zadaniem jest brzmieć metalowo. Niekiedy wychodzi to dość karykaturalnie (Sons of the Sentinel), innym razem neutralnie (The Sinner Rides Again), ale rzadko kiedy mam taki moment, że mogę powiedzieć "Wow, to jest naprawdę super". Reap the Whirlwind to chyba najlepszy numer, jaki wyszedł spod szyldu tego projektu, ale ze świecą szukać dla niego konkurencji na tej płycie. Ogólnie pod względem riffów nie ma biedy, Ripper śpiewa zajebiście, a całość brzmi lepiej niż debiut. Można posłuchać, nie będzie to przeżycie traumatyczne.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: sob wrz 30, 2023 4:25 pm Taki sobie ten nowy KK's Priest. Zanim napiszę o nim coś bardziej konkretnego, to poświęcę mu jeszcze trochę uwagi, ale główny zarzut prawie na pewno się nie zmieni: generyczność. To są niestety proste metalowe utwory, których głównym zadaniem jest brzmieć metalowo. Niekiedy wychodzi to dość karykaturalnie (Sons of the Sentinel), innym razem neutralnie (The Sinner Rides Again), ale rzadko kiedy mam taki moment, że mogę powiedzieć "Wow, to jest naprawdę super". Reap the Whirlwind to chyba najlepszy numer, jaki wyszedł spod szyldu tego projektu, ale ze świecą szukać dla niego konkurencji na tej płycie. Ogólnie pod względem riffów nie ma biedy, Ripper śpiewa zajebiście, a całość brzmi lepiej niż debiut. Można posłuchać, nie będzie to przeżycie traumatyczne.
Kupię sobie nawet. Widziałem, że 35 zeta kosztuje :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

I to mnie nieźle zdziwiło, bo Sermons po premierze kosztowało jakieś niedorzeczne pieniądze, a ten album da się kupić za naprawdę fajną cenę. Szkoda tylko, że digi...

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: sob wrz 30, 2023 10:24 pm I to mnie nieźle zdziwiło, bo Sermons po premierze kosztowało jakieś niedorzeczne pieniądze, a ten album da się kupić za naprawdę fajną cenę. Szkoda tylko, że digi...
Debiut chyba był za 70 zeta... żart ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kej Kej się już pobawił, teraz pora na prawdziwe ogłoszenia.

Powoli wchodzimy w cykl nowej płyty 8)

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Pewnie singel w piątek, premiera live na Power Trip
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Ekstra. Firepower bardzo mi się spodobało, więc jestem pewien, że nowy materiał będzie co najmniej solidny.
Ostatnio zmieniony śr paź 04, 2023 7:25 pm przez Max323, łącznie zmieniany 1 raz.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Czekam, czekam :) Jak będzie poziom "Fajapała" to będę bardzo zadowolony :D
www.MetalSide.pl
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Max323 pisze: śr paź 04, 2023 5:30 pm Ekstra. Firepower bardzo mn się spodobało, więc jestem pewien, że nowy materiał będzie co najmniej solidny.
Powerslave mi się bardzo podobało, więc jestem pewien, że Virtual XI będzie co najmniej solidny. To wnioskowanie podobnego kalibru :)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

IgorW pisze: śr paź 04, 2023 7:13 pm
Max323 pisze: śr paź 04, 2023 5:30 pm Ekstra. Firepower bardzo mn się spodobało, więc jestem pewien, że nowy materiał będzie co najmniej solidny.
Powerslave mi się bardzo podobało, więc jestem pewien, że Virtual XI będzie co najmniej solidny. To wnioskowanie podobnego kalibru :)
Nie. Między Powerslave, a Virtualem minęło 14 lat, wydano 5 albumów oraz zmienił się skład zespołu.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

IgorW pisze: śr paź 04, 2023 7:13 pm
A mi mówili, żebym nie pisał po pijaku. Co ty bredzisz chłopie. Kolejna płyta JP to będzie bezpośredni następca FP, można zakładać, że materiał będzie w podobnym stylu i na podobnym poziomie. Od Powera do Virtuala minęło trochę więcej ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ja się spodziewam słabszego poziomu na nowej płycie.

ODPOWIEDZ