Koncertowe przewidywania

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Koncertowe przewidywania

Post autor: Mr. M »

johnny_o pisze: wt paź 31, 2023 12:06 pm Axl przejrzał na oczy, ale Boss jak ten Eminem najwyraźniej dla Polaków i Żydów nie chce grać ;) A serio - wielka szkoda, może jeszcze kiedyś...
Jeszcze można się łudzić, że coś dojdzie. Te koncerty w czerwcu jakoś tak dziwne rozplanowane - daty w środku tygodnia, podczas gdy weekendy "na razie" wolne.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Oni mają ponad 80 lat na karku. Grają trzygodzinne koncerty. Nie będą grali codziennie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

A Praga ładna - no tylko te Letnany i bieg dookoła trybun pod scenę :/ No ale CZ to plan minimum.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Obrazek

A dziś King Diamond wypuszcza nowy teledysk :idea:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Springsteen kasuje stawkę jak największe gwiazdy, a ile by w Polsce przyszło na niego osób... zapomnijcie. Żaden z większych orgów nie lubi przepalać pieniędzy.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

pz pisze: wt paź 31, 2023 12:18 pm Oni mają ponad 80 lat na karku. Grają trzygodzinne koncerty. Nie będą grali codziennie.
To wiadomo, natomiast są na razie nawet i tygodniowe przerwy w trasie, więc zawsze można jednak sztukę w takie miejsce wrzucić.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Obrazek

Obrazek

Hellfest i Ressurection odsłoniły trochę kart i daje to jakiś ogląd na to czego spodziewać się po festiwalach w przyszłym roku. Mysitc pewnie ściągnie same metalcore'y, jakieś chujowe blacki i zespoły w koszulach w kratę, ale już takie festiwale jak Graspop, Copenhell, czy Sweden Rock mogą być ciekawe.

Jest problem z headlinerami, jeden fest w Finlandii ma nie odbyć się za rok bo nie mają kogo ogłosić na heada. Pewnie to Foo Fighters będzie takim dyżurnym headem dużych festów, gdzieś tam widziałem Avenged Sevenfold ogłaszają, ale to moze być za mała nazwa na headów. AC/DC z kolei za duża, zresztą oni po takiej przerwie wyprzedadzą każdy stadion, to po co im festy.

Tak czy siak Rock Imperium w Hiszpanii z Judasami, Avantasia, Saxon, Malmsteemem, Acceptem, Warlock, Uriah Heep, Emperorem, Riverside, Tankardem, Lovebites już teraz wygląda bardzo dobrze i liczę, że wszystkie te zespoły wpadną na Graspop. Dodając do tego Megadeth i Kreatora może być przyjemna impreza.
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

A7X juz 3 koncerty ogłosili (same festy) i wszedzie są Headem, liczyłem na halową trase, ale jak sie nie ma tego co sie lubi to... Ja na pewno się gdzieś wybieram, tylko czekam na reszte dat. Moim zdaniem oni wszedzie beda Headem.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Dla mnie póki co najlepszy skład w Europie ma na ten moment ALCATRAZ w Sierpniu, potem RockStadt. Ale ja kompletnie nie interesuje się dużymi współczesnymi headlinerami, bo w większości to dla mnie asluchalne zespoły ( Ghost , Volbeat, Parkway Drive, Eskimo Callboy, Avenged Sevenfold )
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Kevin18 pisze: czw lis 02, 2023 11:48 pm Dla mnie póki co najlepszy skład w Europie ma na ten moment ALCATRAZ w Sierpniu, potem RockStadt. Ale ja kompletnie nie interesuje się dużymi współczesnymi headlinerami, bo w większości to dla mnie asluchalne zespoły ( Ghost , Volbeat, Parkway Drive, Eskimo Callboy, Avenged Sevenfold )
Pominąłeś Amon Amarth
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Deleted User 8263

Scarred pisze: czw lis 02, 2023 11:12 pm A7X juz 3 koncerty ogłosili (same festy) i wszedzie są Headem, liczyłem na halową trase, ale jak sie nie ma tego co sie lubi to... Ja na pewno się gdzieś wybieram, tylko czekam na reszte dat. Moim zdaniem oni wszedzie beda Headem.
Na Graspop/Hellfest/Download imo za mali na heada. To Europa
Deleted User 8107

Dzosef pisze: pt lis 03, 2023 12:31 am
Scarred pisze: czw lis 02, 2023 11:12 pm A7X juz 3 koncerty ogłosili (same festy) i wszedzie są Headem, liczyłem na halową trase, ale jak sie nie ma tego co sie lubi to... Ja na pewno się gdzieś wybieram, tylko czekam na reszte dat. Moim zdaniem oni wszedzie beda Headem.
Ale oni juz tam byli Headem chyba na wszystkich nawet, na pewno grali.

Edit - sprawdzilem, na wszystkich byli Headlinerem :P
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Obrazek

Warto też dodać w takim razie pełny ogłoszony lineup Rock am Ring. Faktycznie, headzi mniejsi niż do tej pory, ale w pewnym momencie ten przeskok generacyjny musiał zostać wykonany. Z ciekawostek dla mnie to fakt, że Machine Head w czerwcu w Europie, jak dla mnie mocno prawdopodobna nazwa na Mystic, pewnie byliby solidną nazwą na heada.

A dzisiaj pierwsze karty odsłania Novarock w Austrii
Deleted User 8263

Scarred pisze: pt lis 03, 2023 12:37 am

Kiedy byli headem na GMM?
Deleted User 8107

Dzosef pisze: pt lis 03, 2023 8:49 am
Scarred pisze: pt lis 03, 2023 12:37 am

Kiedy byli headem na GMM?
2014
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Kuki91 pisze: pt lis 03, 2023 8:10 am Z ciekawostek dla mnie to fakt, że Machine Head w czerwcu w Europie, jak dla mnie mocno prawdopodobna nazwa na Mystic, pewnie byliby solidną nazwą na heada.

Obstawiam coś z tej trójki na literkę "M" :wink: - Machine Head, Megadeth lub Mudvayne, które to dziś się pojawiło w lajnapie Nova Rock.

Ciekawe czy Coreya ściągną, w końcu ze Slipknotem też już mieli do czynienia dwukrotnie.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Green Day z trasą po Europie, ale bez Polski znowu. Jest co prawda miejsce na Openera, ale o dziwo na tego nie ma jeszcze żadnych ogłoszeń. Kiedyś chyba wcześniej zaczynali zapowiadać zespoły.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Mr. M pisze: pt lis 03, 2023 11:28 am Green Day z trasą po Europie, ale bez Polski znowu. Jest co prawda miejsce na Openera, ale o dziwo na tego nie ma jeszcze żadnych ogłoszeń. Kiedyś chyba wcześniej zaczynali zapowiadać zespoły.
Tym bardziej, że już chyba z Early Birdów zmienili na Regulary?
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

blackcocker pisze: pt lis 03, 2023 11:34 amTym bardziej, że już chyba z Early Birdów zmienili na Regulary?
Dokładnie, tak że nie wiem na co czekają, bo teraz biletów pewnie i tak nikt nie kupuje.

Tymczasem na przyszłorocznym Download headlinerzy to Queens of the Stone Age, Fall Out Boy i Avenged Sevenfold. Tak w temacie wcześniejszej dyskusji o headlinerach festiwali :wink:
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Ale bida. Naprawdę ten rok słabo się układa jeśli chodzi o headów.
www.last.fm/user/darkfuneral18
ODPOWIEDZ