Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Thrash Metal

Post autor: widman »

Dzosef pisze: wt lut 26, 2019 1:34 pm Sodom do tego wrocil do 2 gitar
A kiedy wcześniej grali w czwórkę? Bo wydaje mi się, że pierwszy raz w historii grają na dwa wiosła.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Az tak Sodom nie slucham, mozliwe ze masz racje. Ale fakt jest taki, ze koncert na dwa wiosła w 2018 >>>>>>>>>>>>> tercet w 2016.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Sodom dopiero od 2018 roku gra na dwie gitary. Pierwszy raz w swojej długiej historii.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

LukaSieka pisze: śr lut 27, 2019 10:26 am Sodom dopiero od 2018 roku gra na dwie gitary. Pierwszy raz w swojej długiej historii.
No dokładnie.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Swoją drogą, moje trzy ulubione płyty z niemieckiego thrashu:

1. Kreator - Coma of Souls
2. Mekong Delta - Dances of Death (And Other Walking Shadows)
3. Tankard - Chemical Invasion
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Ja bym chyba nie umiał wybrać najlepszej plyty Mekong Delty albo Kreator a co dopiero najlepsze z całego gatunku.
Na pewno byłby to plyty Kreator, Holy Moses, Vendetta, Angel Dust, Exumer, Destruction, Assassin, Sodom, Tankard, Mekong Delta. Byłoby mi cieżko wybrac kilka najlepszych.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Mekong wybierałem między tym, a Principle. Oba albumy lubię tak samo, ale do Dances mam większy sentyment. Kreator to dla mnie niezaprzeczalny faworyt, lubię też inne płyty, w top 10 pewnie ze dwie by się jeszcze znalazły, ale Coma of Souls to od 29 lat jest dla mnie wzorzec porządnie skomponowanego i zagranego thrashu, z doskonałymi solówkami (co nie zawsze w tym gatunku było oczywiste).
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Ja bym wybrał z niemców jako moje ulubione na pewno :

Kreator - Phantom Antichrist
Kreator - Extreme Aggression
Kreator - Violent Revolution
Darkness - The Gasoline Solution
Exumer - The Raging Tides
Assassin - Combat Cathedral
Sodom - Code Red
Sodom - M 16
Holy Moses - Agony of Death
Tankard - Beast of Bourbon
Destruction - Under Attack
Destruction - Metal Discharge
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Dużo nowszych rzeczy widac dominuje w twoim spisie. Ja bym raczej wskazał stare płyty zespołów na których się wychowywałem tj. Sodom, Kreator, Necronomicon, Mekong Delta, Angel Dust, Destruction, Exumer. Chyba sentyment wziąłby górę. Nowych plyt tych zespołow lubie od czasu do czasu posłuchać ale wole o wiele bardziej stare sprawdzone klasyki :)
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Ja chyba też miałbym duży problem ze wskazaniem moich najlepszych płyt thrashowych pochodzących z Niemiec. Ja w ogóle lubię o wiele bardziej zespoły z Europy niż z USA (poza wyjątkami jak min. Dak Angel, Atrophy, Evildead, Overkill, Heathen, Exodus, Vio-lence, Slayer....) i pewnie oprócz dla mnie oczywistych płyt Sodom, Destruction, Kreator, Protector, Tankard, Assassin, Exumer, Iron Angel, Holy Moses, Living Death, uwzględniłbym też te mniej znane, od dawna niemodne Violent Force, Minotaur, Paradox, Deathrow, Necronomicon, Vendetta, Poison, Darkness, Grinder, S.D.I., Pyracanda i dwa pierwsze Angel Dust albo pierwsze Rage.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Niektórych z tych zespołów kiedyś słuchałem. Kilka znam tylko z nazwy. Stare Rage i Protector musiałbym sobie odświeżyć bo nie słuchałem ze sto lat. Wieki temu lubiłem Golem i Urm The Mad Protectora. Exumer to była kiedyś moja ulubiona niemiecka kapela thrashowa ale przez chwile :) Zwłaszcza przez ich koncert na Metal Battle w 1988 roku :) Pierwszy mój koncert na jaki wybrałem sie poza okolice mojego rodzimego miasta. Także podjarka była nieziemska hehe. Arakariego jeszcze do tej pory mam przed oczami jak sobie przypominam ten koncert :) Wielu fanów po tym Metal Battle w Polsce szalało za Exumer i Nasty Savage. Tam jeszcze grał z nimi Atomkraft z zagranicznych zespołow ale tego akurat nigdy nie lubiłem
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Tak jak wspomnieli poprzednicy - bardzo ciężko by mi wybrać moje ulubione płyty z niemieckiego thrashu. Było tam mnóstwo świetnych krążków - nawet nagranych przez mniej znane kapele. Ale gdybym miał podać mniej więcej piątkę z niemieckiego thrashu to tak - przynajmniej na dzisiaj.

1. Kreator - Pleasure To Kill
2. Vendetta - Go And Live...Stay And Die
3. Exumer - Possessed By Fire
4. Protector - Golem
5. Iron Angel - Hellish Crossfire (jeśli liczymy to jako thrash)/Paradox - Product Of Imagination
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Dużo fajnych nazw w ostatnich postach padło. Stare czasy się przypomniały. Miło widzieć ze ciągle ludzie interesują się graniem w tym stylu i słuchają jeszcze takich starych zespołów. Na koncertach więcj spotykam ludzi którzy słuchają starych ale mimo wszystko wiecej pada nazw młodych jak Suicidal Angels, Havok, Warbringer, Gama Bomb, Municipal Waste, Bonded By Blood, Evile.
U mnie zawsze przodowały Kreator, Paradox, Exumer, Sodom i Destruction.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Vorgel pisze: czw lut 28, 2019 7:26 pm "M.A.: What do you think of hardcore punk?
PIGGY: I don’t like any hardcore or punk shit!!
BLACKY: If the punk guitarists would want to learn to play more, I would listen to it.
AWAY: I like it a lot. I like G.B.H. and DISCHARGE.
SNAKE: I like it a lot too."

http://voivod.net/1985/07/31/1985-inter ... t-fanzine/
Troche dziwne że Piggy i Blacky tak mówią skoro później robili utwory w których dużo słychać tam Killing Joke
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

A na jedynce i dwójce są wręcz hołdy muzyczne dla Discharge, G.B.H. i Broken Bones.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Niepotrzebnie zaczęliście ten temat bo zaraz będą 4 strony udowadniania przez Vorgela tego ze nikt z Voivod nie lubił punk rocka :)
A tak serio to Killing Joke był bardzo słyszalny po Nothingface. Nieorientuje sie kto tam wtedy roił te utwory ale może Snake i Away bardziej się udzielali kompozytorsko niż Piggy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Felcio pisze: śr mar 06, 2019 10:43 pm Niepotrzebnie zaczęliście ten temat bo zaraz będą 4 strony udowadniania przez Vorgela tego ze nikt z Voivod nie lubił punk rocka :)
A tak serio to Killing Joke był bardzo słyszalny po Nothingface. Nieorientuje sie kto tam wtedy roił te utwory ale może Snake i Away bardziej się udzielali kompozytorsko niż Piggy
Tak. Tak samo nikt nie lubił punk rocka w Metallice, Overkill, Slayerze, Anthraxie czy takich bandach jak Sacred Reich czy Acrophet. Nie mówiąc już o Nuclear Assault ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

AncientMariner pisze: śr mar 06, 2019 10:34 pm
Troche dziwne że Piggy i Blacky tak mówią skoro później robili utwory w których dużo słychać tam Killing Joke
A czy ja to pisałem? Przecież to słowa Piggyego. Fanem Killing Joke w Voivod był na pewno Away. Ja jednak nie słyszę tam Killing Joke, a bardziej Dead Kennedys z okresu Frankenchrist (dziękują im nawet we wkładce, chyba Dimension Hatross).
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Piggy pisał muzykę dla Voivod... o jest, w koszulce Dead Kennedys :D

Obrazek
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Wystarczy odpalić sobie jedynkę i dwójkę Voivod - to wręcz punk-metalowe płyty ;) "Killing Technology" ma trochę tego sznytu a potem zaczynają się odloty :)
ODPOWIEDZ