Thrash Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Thrash Metal
Nie wiem co ludzie mają z tym Testamentem, debiut w 1987 roku! Exodus demolował kluby już w 1980.
Historia historią, znam ją na tyle pobieżnie, że nie będę się wypowiadał, ale jakościowo Testament jak dla mnie jest zdecydowanie lepszy od zarówno od Exodus jak i od Anthraxa.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

SODOM gwiazdą brutal Assault. Poza tym będą jeszcze min. Tankard, Anthrax, Destruction, Voivod, Metal Church, Immolation, Hypocrisy, Decapitated, Deicide, Carcass, Emperor, Napalm Death, Testament, Sacred Reich, Rotting Christ, Electric Wizard, Krisiun, The Obsessed

Dziwne, że Sodom jest gwiazdą przed masą lepszych kapel.
Popularność i profil festiwalu jak mniemam. Voivod mógłby spokojnie być gwiazdą jeśli mówimy o thrashowych kapelach (czy mających coś z thrashem wspólnego).
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

bo Sodom koncertowo jest lepszy niż masa innych kapel
Voivod koncertowo jest niezły nie powiem ale trzy ostatnie koncerty Sodom które widziałem przez osattnie pół roku zmiażdzyły. Na dwie gitary ten zespół po prostu nokautuje. Nawet Kreator takich emocji na swoich koncertach nie wywołuje od dawna jak teraz Sodom.
Ostatnio zmieniony wt lut 26, 2019 12:55 pm przez Adrian S.O.S., łącznie zmieniany 1 raz.
To ocena subiektywna. Dla mnie to zresztą nieistotne, bo na koncerty nie chodzę. A przynajmniej niezbyt często.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Czy subiektywna ? Wystarczy zapytać te pare tysięcy ludzi na koncercie w Saarbrücken na którym Sodom miał pod sceną tak głośną publike że nie mogli zaczynać grać kawałków. Na Exodusie który występował po nich było dużo słabiej. W Hamburgu jednakowo przyjęto Sodom i Exodus. Nie wiem jak było dokładnie we Wrocku w grudniu ale z tego co pisaliście tu na forum to Sodom najlepiej wypadł.
Przykład jednego koncertu nie jest miarodajny. Poza tym, jak ktoś woli ten zespół niż inne występujące, to i będzie twierdził, że wypadli najlepiej.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Nie przepadam. Kiedyś chodziłem częściej, ale po czasie stwierdziłem, że to bez sensu. Sam koncert to dla mnie wrażenie czysto niemuzyczne, gdzie tak naprawdę liczy się żeby podrzeć ryja do muzyki głośniejszej niż aparatura daje w domu. Jeden wielki hałas i cyrk, nie można się skupić na muzyce. No i nie lubię cyrku.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Sodom do tego wrocil do 2 gitar, aczkolwiek headlinera wybiera się po marketingowej wartosci a jednak Wodosowi daleko do choćby Anthrax
- AncientMariner
- -#Clansman

Teoria Vorgela mocno się nie sprawdza bo ja tez o wiele bardziej lubie Exodus niż Sodom, a uważam ze w grudniu Sodom zagrał 10 razy lepiej.Adrian S.O.S. pisze: ↑wt lut 26, 2019 1:11 pmNo własnie ja lubie bardziej Exodus, a Sodom na koncercie w Niemczech mi się o wiele bardziej podobał.
Sodom na prawdę koncertowo jest ostatnio mistrzowski. Nie wiem jak było z 10 czy 20 lat temu bo dopiero dwa razy ich widziałem ale nawet Kreator którego tez lubie bardziej od Sodom mnie tak nie trzech ostatnich koncertach w Polsce nie porwał jak Sodom
Cieszy mnie to, że tak się teraz powodzi w Sodom. Tom zasługuje na to po wielu latach niemalże grania do kotleta i marazmu w zespole. Zmiana składu wyszła mu na dobre. Na pewno spora w tym zasługa Franka Blackfire'a.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ja tam byłem dla Death Angel, a co do Sodomu nie miałem wielkich oczekiwań. Okazało się, że obydwa wypadły jednakowo świetnie. Nie wiem, jak było wcześniej, w każdym razie teraz Sodom live to po prostu śmierć, zniszczenie i NIESAMOWITY klimat. Bawiłem się doskonale!Adrian S.O.S. pisze: ↑wt lut 26, 2019 1:01 pmNie wiem jak było dokładnie we Wrocku w grudniu ale z tego co pisaliście tu na forum to Sodom najlepiej wypadł.
Sodom widziałem dwa razy - i za każdym razem było MEGA 
Night Mistress Fan Club Łódź
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Na Metalmanii we trójkę zagrali poprawny gig, we czwórkę jest już bardzo dobrze
A to na Brutalu tak każdego zespołu nie ogłaszają dając nazwę na górę plakatu? Bo wcześniej były m.in takie wersje:

- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Być może. Coś mi się nie chciało wierzyć, że Sodom jest na górze plakatu, biorąc pod uwagę, że grają tam też zespoły typu Carcass, Anthrax czy Emperor albo Deicide.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.