Kreator

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Kreator

Post autor: Sadek »

Jest w miarę ok. Zwłaszcza przejście po drugim refrenie i solo przypomina mi trochę klimaty Violent Revolution. Tylko ten refren irytujący.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Numer dość sztampowy, ale nie odrzuca. 7/10, może być.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Dreamdeath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Dreamdeath »

Na powrót do grania w stylu z Extreme Aggression nawet nie marzę ale nowy numer pokazuje że ten zespół moze jeszcze nagrać muzyke bez tych niepotrzebnych melodyjek
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Dreamdeath pisze: sob lut 05, 2022 1:57 pm Na powrót do grania w stylu z Extreme Aggression nawet nie marzę ale nowy numer pokazuje że ten zespół moze jeszcze nagrać muzyke bez tych niepotrzebnych melodyjek
O toto! Niby jest to podobne do tego co wcześniej ale brak tych "tirli-lirli" melodyjek od razu poprawia odbiór.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zdan pisze: sob lut 05, 2022 1:59 pm
Dreamdeath pisze: sob lut 05, 2022 1:57 pm Na powrót do grania w stylu z Extreme Aggression nawet nie marzę ale nowy numer pokazuje że ten zespół moze jeszcze nagrać muzyke bez tych niepotrzebnych melodyjek
O toto! Niby jest to podobne do tego co wcześniej ale brak tych "tirli-lirli" melodyjek od razu poprawia odbiór.
Ponoć całość taka jest. Tak mówili muzykanty ;)
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

gumbyy pisze: sob lut 05, 2022 2:02 pm
Zdan pisze: sob lut 05, 2022 1:59 pm
Ponoć całość taka jest. Tak mówili muzykanty ;)
Autentycznie kupię wtedy! Będzie to pierwszy Kreator na półce od czasu "Enemy of God".
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

A które melodyjki są niepotrzebne? Bo np. w tym świeżym numerze z teledyskiem, jak i generalnie na paru poprzednich albumach Kriejtora, jest dużo melodyjek, ale żeby od razu niepotrzebne? :mryellow:
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Niepotrzebne są te które są niepotrzebne bo są niepotrzebne albowiem tak. Co w tym niejasnego? ;)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie, Profesorze Zdan, wyczerpało mnie ono do cna, 0% baterii. ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

A zasadniczo - jeśli ktoś pyta mnie to 90% tych melodyjek nie jest potrzebne wcale. Kreator radził sobie doskonale bez nich. W nowym numerze ich mniej i od razu robi się jakoś żywiej i dosadniej ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Tak. Wincej napierdolu, żadnej muzyki. ;) Dzisiaj wracam do domu, będę nadrabiał zaległości w nowych wydawnictwach.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

pz pisze: sob lut 05, 2022 2:52 pm Tak. Wincej napierdolu, żadnej muzyki. ;) Dzisiaj wracam do domu, będę nadrabiał zaległości w nowych wydawnictwach.
Rozumiem, że Kreator nie grał muzyki na Extreme Aggression oraz np. na Coma of Souls? ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Mi te melodyjki nie przeszkadzają. Pamietam, że do "Phantom..." długo nie mogłem się przekonać wlaśnie przez nie, ale z czasem mi siadło i teraz słucham ostatnich płyt z dużą przyjemnością. Podobnie jak tych starszych :D
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Jak niestety wymiękam przy tych melodyjkach. Może bym zniósł to jakoś ale myśl, że słucham płyty Kreator z jakimś pierdololo wyjętym z drugoligowego melodic defu mnie odrzuca ;)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Kreatortodoksja... ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Zakkahletz pisze: sob lut 05, 2022 4:51 pm Kreatortodoksja... ;)
Ha! Pudło! Ortodoksi jak zgaduję odrzuciliby wszystko po "Coma of Souls". Ja bardzo lubię "Violent Revolution" oraz..."Renewal" i "Outcast" ;)
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Ja znowu od wszystkich płyt wydanych po "Violent Revolution" wolę "Cause For Conflict". Kiedyś wszyscy narzekali na te płytę, a dziś wielu z tych marud woleliby, żeby Kreator nagrał płytę w takim stylu niż kolejna płytę wypełnioną kiepskimi melodyjkami.
"Renewal" też bardzo lubię. "Outcast" lubię :).
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Zdan pisze: sob lut 05, 2022 3:11 pm
pz pisze: sob lut 05, 2022 2:52 pm Tak. Wincej napierdolu, żadnej muzyki. ;) Dzisiaj wracam do domu, będę nadrabiał zaległości w nowych wydawnictwach.
Rozumiem, że Kreator nie grał muzyki na Extreme Aggression oraz np. na Coma of Souls? ;)
Jeżeli Zdan je lubi, to znaczy, że jest tam tylko napierdol. Prosta sprawa ;)

Posłuchałem nowego numeru. Całkiem przyjemny. Jeżeli płyta będzie w tym stylu, to mi pasuje.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

pz pisze: sob lut 05, 2022 7:03 pm
Zdan pisze: sob lut 05, 2022 3:11 pm
Jeżeli Zdan je lubi, to znaczy, że jest tam tylko napierdol. Prosta sprawa ;)

Posłuchałem nowego numeru. Całkiem przyjemny. Jeżeli płyta będzie w tym stylu, to mi pasuje.
Ah - według takiego aksjomatu przyjmujemy, że jest tam tylko napierdol. Rozumiem ;)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Zakkahletz pisze: sob lut 05, 2022 2:05 pm A które melodyjki są niepotrzebne? Bo np. w tym świeżym numerze z teledyskiem, jak i generalnie na paru poprzednich albumach Kriejtora, jest dużo melodyjek, ale żeby od razu niepotrzebne? :mryellow:
Jak przeglądam to forum to mam wrażenie, że dla niektórych melodyjność w ostrzejszym graniu jest największą zbrodnią :wink:

Za powrót do klimatów Coma of Souls bym się nie obraził, ale 100000 raz bardziej wolę dostać melodyjność jak na ostatnich albumach niż napierdol dla samego napierdolu.
Szczególnie, że Gods of Violence to album bdb, więc utrzymanym klimatem i poziomem byłbym zachwycony.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

ODPOWIEDZ