Jeszcze można się łudzić, że coś dojdzie. Te koncerty w czerwcu jakoś tak dziwne rozplanowane - daty w środku tygodnia, podczas gdy weekendy "na razie" wolne.
Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncertowe przewidywania
Oni mają ponad 80 lat na karku. Grają trzygodzinne koncerty. Nie będą grali codziennie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 4876
A Praga ładna - no tylko te Letnany i bieg dookoła trybun pod scenę :/ No ale CZ to plan minimum.

A dziś King Diamond wypuszcza nowy teledysk
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Springsteen kasuje stawkę jak największe gwiazdy, a ile by w Polsce przyszło na niego osób... zapomnijcie. Żaden z większych orgów nie lubi przepalać pieniędzy.
-
Deleted User 8263

Hellfest i Ressurection odsłoniły trochę kart i daje to jakiś ogląd na to czego spodziewać się po festiwalach w przyszłym roku. Mysitc pewnie ściągnie same metalcore'y, jakieś chujowe blacki i zespoły w koszulach w kratę, ale już takie festiwale jak Graspop, Copenhell, czy Sweden Rock mogą być ciekawe.
Jest problem z headlinerami, jeden fest w Finlandii ma nie odbyć się za rok bo nie mają kogo ogłosić na heada. Pewnie to Foo Fighters będzie takim dyżurnym headem dużych festów, gdzieś tam widziałem Avenged Sevenfold ogłaszają, ale to moze być za mała nazwa na headów. AC/DC z kolei za duża, zresztą oni po takiej przerwie wyprzedadzą każdy stadion, to po co im festy.
Tak czy siak Rock Imperium w Hiszpanii z Judasami, Avantasia, Saxon, Malmsteemem, Acceptem, Warlock, Uriah Heep, Emperorem, Riverside, Tankardem, Lovebites już teraz wygląda bardzo dobrze i liczę, że wszystkie te zespoły wpadną na Graspop. Dodając do tego Megadeth i Kreatora może być przyjemna impreza.
-
Deleted User 8107
A7X juz 3 koncerty ogłosili (same festy) i wszedzie są Headem, liczyłem na halową trase, ale jak sie nie ma tego co sie lubi to... Ja na pewno się gdzieś wybieram, tylko czekam na reszte dat. Moim zdaniem oni wszedzie beda Headem.
Dla mnie póki co najlepszy skład w Europie ma na ten moment ALCATRAZ w Sierpniu, potem RockStadt. Ale ja kompletnie nie interesuje się dużymi współczesnymi headlinerami, bo w większości to dla mnie asluchalne zespoły ( Ghost , Volbeat, Parkway Drive, Eskimo Callboy, Avenged Sevenfold )
www.last.fm/user/darkfuneral18
- blackcocker
- -#Moderator

Pominąłeś Amon AmarthKevin18 pisze: ↑czw lis 02, 2023 11:48 pm Dla mnie póki co najlepszy skład w Europie ma na ten moment ALCATRAZ w Sierpniu, potem RockStadt. Ale ja kompletnie nie interesuje się dużymi współczesnymi headlinerami, bo w większości to dla mnie asluchalne zespoły ( Ghost , Volbeat, Parkway Drive, Eskimo Callboy, Avenged Sevenfold )
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 8263
Na Graspop/Hellfest/Download imo za mali na heada. To Europa
-
Deleted User 8107

Warto też dodać w takim razie pełny ogłoszony lineup Rock am Ring. Faktycznie, headzi mniejsi niż do tej pory, ale w pewnym momencie ten przeskok generacyjny musiał zostać wykonany. Z ciekawostek dla mnie to fakt, że Machine Head w czerwcu w Europie, jak dla mnie mocno prawdopodobna nazwa na Mystic, pewnie byliby solidną nazwą na heada.
A dzisiaj pierwsze karty odsłania Novarock w Austrii
-
Deleted User 8263
-
Deleted User 8107
Obstawiam coś z tej trójki na literkę "M"
Ciekawe czy Coreya ściągną, w końcu ze Slipknotem też już mieli do czynienia dwukrotnie.
Green Day z trasą po Europie, ale bez Polski znowu. Jest co prawda miejsce na Openera, ale o dziwo na tego nie ma jeszcze żadnych ogłoszeń. Kiedyś chyba wcześniej zaczynali zapowiadać zespoły.
- blackcocker
- -#Moderator

Tym bardziej, że już chyba z Early Birdów zmienili na Regulary?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Dokładnie, tak że nie wiem na co czekają, bo teraz biletów pewnie i tak nikt nie kupuje.blackcocker pisze: ↑pt lis 03, 2023 11:34 amTym bardziej, że już chyba z Early Birdów zmienili na Regulary?
Tymczasem na przyszłorocznym Download headlinerzy to Queens of the Stone Age, Fall Out Boy i Avenged Sevenfold. Tak w temacie wcześniejszej dyskusji o headlinerach festiwali
Ale bida. Naprawdę ten rok słabo się układa jeśli chodzi o headów.
www.last.fm/user/darkfuneral18