Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Post autor: Schizoid »

Bruce z filmiku nie brzmi jak ktoś, kto byłby w stanie śpiewać CSiT.
Iron fan Śląsk pisze: Jak myślicie czy są jakieś szanse na Hell on Earth.
No napisałem wyżej, że jest potwierdzone.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Przesłuchałem to rzekome nagranie z próby i jestem sceptyczny. Coś zbyt wyraźnie to brzmi, jak na nagrane na zewnątrz średniej wielkości sali. Z drugiej strony Bruce brzmi jak to on, dzisiaj. Nie zdziwiłbym się jednak, jakby ktoś się natrudził i przepuścił wokal przez jakiś model AI wytrenowany, aby brzmieć jak współczesny Bruce, a następnie dodał do tego studyjne nagranie instrumentów a całość zamulił, żeby brzmiała jak nagrana tosterem. Niektórzy zrobią wszystko, aby strollować fanów, dla tych 5 minut satysfakcji, zanim prawda nie wyjdzie na jaw - vide fejkowe setlisty itd. ;). Ale nie będę też zaskoczony, jeśli faktycznie ten numer zagrają. Wieczorem się przekonamy. Tym, którzy są w Laibach, życzę świetnego koncertu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Są dwa filmiki z próby, nie jeden. Na obu słychać Alexandra.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Ja słuchałem jednego, ale wierzę, że będzie. Może jestem naiwny. Rod nie jest głupi i wie, że niedawno byli w Europie i muszą czymś zaskoczyć. Maiden to sprawdzona marka i zawsze się koncerty będą dobrze sprzedawać, ale okazja na Olka jest odpowiednia, jak nie teraz to kiedy?
Michał123
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Michał123 »

Jeśli te przecieki są prawdziwe, to z jednej strony rewelacja, że w końcu doczekamy się Olka. Z drugiej strony na tych filmach Bruce brzmi co najmniej nędznie. Istnieje jeszcze opcja, że na próbach śpiewał na ćwierć gwizdka. Może nawet siedział w kapciach i szlafroku z Trooperem w ręku :oops:
A z resztą, to wszystko i tak straci na znaczeniu, gdy zgasną światła i wytoczą się na scenę :mryellow:
Awatar użytkownika
Iron fan Śląsk
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Iron fan Śląsk »

Schizoid pisze: ndz maja 28, 2023 12:11 pm Bruce z filmiku nie brzmi jak ktoś, kto byłby w stanie śpiewać CSiT.
Iron fan Śląsk pisze: Jak myślicie czy są jakieś szanse na Hell on Earth.
No napisałem wyżej, że jest potwierdzone.
Sorry nie zauważyłem
Deleted User 8107

Mam tylko nadzieję, że Janick nie zabierze żadnych solówek Adrianowi z SiT (poza HCW)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Scarred pisze: ndz maja 28, 2023 12:20 pm Ja słuchałem jednego, ale wierzę, że będzie. Może jestem naiwny. Rod nie jest głupi i wie, że niedawno byli w Europie i muszą czymś zaskoczyć. Maiden to sprawdzona marka i zawsze się koncerty będą dobrze sprzedawać, ale okazja na Olka jest odpowiednia, jak nie teraz to kiedy?
Generalnie na Maiden England też mieli grać numery z SS i Infinite Dreams nie zagrali :):) A też mieli okazję idealną. Poczekamy do wieczora.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

O ile się nie mylę, to Infinite Dreams nie było grane na próbie bezpośrednio przed startem trasy. Sądzę, że utwory grane wczoraj w arenie to już pewniaki, bo co miało odpaść, to odpadło podczas wcześniejszych przygotowań w Splicie.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

widman pisze: ndz maja 28, 2023 12:23 pm Poczekamy do wieczora.
Dokładnie. Za kilkanaście godzin wszystko się wyjaśni :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Schizoid pisze: ndz maja 28, 2023 12:25 pm O ile się nie mylę, to Infinite Dreams nie było grane na próbie bezpośrednio przed startem trasy. Sądzę, że utwory grane wczoraj w arenie to już pewniaki, bo co miało odpaść, to odpadło podczas wcześniejszych przygotowań w Splicie.
Dokładnie, jak coś dojedzie na dress reh to już na 99% będzie w ostatecznym secie
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: ndz maja 28, 2023 12:25 pm O ile się nie mylę, to Infinite Dreams nie było grane na próbie bezpośrednio przed startem trasy. Sądzę, że utwory grane wczoraj w arenie to już pewniaki, bo co miało odpaść, to odpadło podczas wcześniejszych przygotowań w Splicie.
Zdecydowanie jak coś wczoraj grali, to będzie dzisiaj. Bo to już nie czas na zmiany w secie :)
www.MetalSide.pl
Deleted User 8107

widman pisze: ndz maja 28, 2023 12:23 pm
Scarred pisze: ndz maja 28, 2023 12:20 pm Ja słuchałem jednego, ale wierzę, że będzie. Może jestem naiwny. Rod nie jest głupi i wie, że niedawno byli w Europie i muszą czymś zaskoczyć. Maiden to sprawdzona marka i zawsze się koncerty będą dobrze sprzedawać, ale okazja na Olka jest odpowiednia, jak nie teraz to kiedy?
Generalnie na Maiden England też mieli grać numery z SS i Infinite Dreams nie zagrali :):) A też mieli okazję idealną. Poczekamy do wieczora.
No w sumie masz rację, ale 5 kawałków z Syna było. Still Life i Killers mogli też zagrać, ale co tam. :)

Ja chyba pójdę spać przed 20 żeby się nie denerwować :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Infinite Dreams to w ogóle pewnie nie brali pod uwagę a klepali te trasę 3 lata i kurwa Fear musieli zagrać, ale ID kojarzone z tą trasą historycznie olali, więc okej, spoko, będzie Alexander to zajebiście, ale po prostu jak nie zobaczę setu to nie uwierzę.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Scarred pisze: ndz maja 28, 2023 12:10 pm
qracoss pisze: ndz maja 28, 2023 12:06 pm
Scarred pisze: ndz maja 28, 2023 11:23 am WY, HCW, Stranger, Olek i Sea of Madness - tak myślę, jeśli będzie 5 wałków z Sit
Zamiast Sea bedzie tytulowy...A wiec Olek,CSiT,WY,Stranger i HCW. Set bedzie naprawde od lat kozacki :)
Zakładamy się o paczkę Cameli? ja obstawiam Sea of Madness, skoro Moonchild ma się pojawić, to pewnie na miejsce Caught (może nie wychodziło im na próbach)
A skad pewnosc co do Moon,....Na filmiku slychac Olka i CSiT wiec mysle ze beda te numery grane ;)
Deleted User 8107

qracoss pisze: ndz maja 28, 2023 12:29 pm

Zamiast Sea bedzie tytulowy...A wiec Olek,CSiT,WY,Stranger i HCW. Set bedzie naprawde od lat kozacki :)
Zakładamy się o paczkę Cameli? ja obstawiam Sea of Madness, skoro Moonchild ma się pojawić, to pewnie na miejsce Caught (może nie wychodziło im na próbach)
A skad pewnosc co do Moon,....Na filmiku slychac Olka i CSiT wiec mysle ze beda te numery grane ;)
Schizoid pisał, że koleś który zapodał te wałki, również wrzucił Alexa z próby, dlatego tak obstawiam. Po co mialby tak trollować ludzi. No, ale wszystko jest możliwe :o
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Infinite Dreams było brane pod uwagę, po prostu nie wyszło dobrze na próbach. Set na Maiden England był dziwny, ale takie naprawdę złe rzeczy podziały się dopiero w momencie wywalenia The Clairvoyant, wstawienia Wrathchild i wyrzucenia go po kilku koncertach. Nie wiem, czy to nie był najgłupszy ruch w historii ich koncertowania. Oby tu było bez takich akcji.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W którym miejscu jest CSiT? Może coś przegapiłem. W pierwszych kilkunastu sekundach leci HCW.

Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Schizoid pisze: ndz maja 28, 2023 12:32 pm

W którym miejscu jest CSiT? Może coś przegapiłem. W pierwszych kilkunastu sekundach leci HCW.
Sorry zagalopowalem sie niczym Harris na swoim basie hehe,faktycznie jest HCW i Olek ;) Ale obstawiam i tak ze bedzie CSiT ;)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Set z CSiT jako opener może być 10/10. W innym wypadku będzie 9/10 ;)
ODPOWIEDZ