Najlepszy krążek UFO
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Najlepszy krążek UFO
Który materiał UFO uważacie za najlepszy?
-
TheMagican
- -#Prisoner

Re: Najlepszy krążek UFO
Lights Out bo tam jest mój ulubiony utwór Ufo Just Another Suicide albo No Place to Run bo fajne wejście z nowym gitarowcem

Along the coast road, by the headland
the early lights of winter glow.
I'll pour a cup to you my darling.
And raise it up say Cheerio.
the early lights of winter glow.
I'll pour a cup to you my darling.
And raise it up say Cheerio.
Phenomenon
- DeJMIeN Wielki
- -#Lord of the flies

1 Lights Out
2 Force It
3 Obsession
Ogólnie dla mnie wszystko od początku do "Mechanix" włącznie stanowi bardzo wysoki poziom, zwłaszcza najbardziej niedoceniony album w całym dorobku czyli "Flying"
2 Force It
3 Obsession
Ogólnie dla mnie wszystko od początku do "Mechanix" włącznie stanowi bardzo wysoki poziom, zwłaszcza najbardziej niedoceniony album w całym dorobku czyli "Flying"
No heavy petting lubię najbardziej chyba.
Jednak "Phenomenon" bo "Doctor Doctor" oraz "Rock Bottom".
Force It
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

"No Heavy Petting" i "Lights Out" to dla mnie najlepsze płyty. Szkoda, że później UFO tak bardzo zabrnęło w komercyjne rejony rocka w latach 80tych. Na całe szczęście wrócili w latach 90tych z dobrymi płytami. Nawet te ostatnie uważam za bardzo solidne. Bardzo podobało mi się to, że Vinnie Moore tak dobrze zaklimatyzował się w tej kapeli. Oraz to, że porzucił te wszystkie swoje shredderskie pociągi na rzecz klasycznego hard rockowego grania. Co nie znaczy oczywiście, że nie cenię solowej twórczości Moore'a. Uważam po prostu, że takie granie by do UFO nie pasowało.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
No Heavy Petting
Albo "Force It" albo "Phenomenon". Choć kolejne też wyśmienite.
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

1.No Place to Run
2.Lights Out
3.Force It
4.Wild Willing and Innocence
Całościowo najwięcej świetnych utworów powstało z Chapmanem. Z Schenkerem było za dużo muzycznych głupotek ala Too Hot to Handle, Only you Can Rock Me czy zadęcia w stylu Mother Mary czy Love to Love. No Place to Run wszystko tak świetnie idzie. Lettin Go, tytułowy, This Fire Burns Tonight , Money Money, Anyday...same znakomite utwory. Jednak moje dwa ulubione w ogóle to Electric Phase i Out in the Streets.
2.Lights Out
3.Force It
4.Wild Willing and Innocence
Całościowo najwięcej świetnych utworów powstało z Chapmanem. Z Schenkerem było za dużo muzycznych głupotek ala Too Hot to Handle, Only you Can Rock Me czy zadęcia w stylu Mother Mary czy Love to Love. No Place to Run wszystko tak świetnie idzie. Lettin Go, tytułowy, This Fire Burns Tonight , Money Money, Anyday...same znakomite utwory. Jednak moje dwa ulubione w ogóle to Electric Phase i Out in the Streets.