Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Helloween

Post autor: nomad85 »

Po pierwsze to co nazywasz patajem to jeden z symboli metalu zobacz np.Iron Maiden czy pare piosenek Judas Priest np.Exciter ,Sinner

A na metallice mam argumenty ,oto one :)

1.Jej wczesne płyty to wielkie zrzynanie od takich kapel jak Motorhead (sposób wykonania ),Black Sabbath (Riffy!!!)
2.Zrobiła kariere nie z powodu muzyki tylko dlatego ze MTV potrzebowało jakiegoś jednego zespołu dla niegrzecznych dzieci ,to sie zaczeło od teledysku One ,i stąd wiecej o nich sie mówi w mediach niż o innych ,lepszych zespołach takich jak Iron Maiden czy Judas Priest
3.Po trzecie wreszcie ci ludzie są totalnie niesympatyczni co dla mnie też jest ważne

No i już tak bez punktu ,jej ostatnia płyta to gniot jakich mało
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Lol :lol: :lol: :lol: Zieje z ciebie człeniu :lol: :lol: :lol:
Rozbrajasz mnie... masz syndrom Metalliki?? :lol:
Patataj jest symbolem power metalu, a symbolem metalu ogólnie jest poprostu dobry riff

A co do twoich prześmiesznych metallikowych argumentów przedstawię swoje kontrargumenty:
1. Z nikogo nie zrzynali... byli całkowicie oryginalni. Z sabbathów riffów raczej nie zdzierali :lol: chyba ze naczytałeś sie Metalhłamera i recenzji Świtały - on Sabbathów słyszy wszędzie. Motorhead?? Moze był dla nich drobną inspiracją, ale to nic złego. Zwykle jak się gra muzykę (jakąkolwiek) to przemyca się gdzieniegdzie coś z tego czego się słucha.
2. Zrobiła karierę z powodu kilku świetnych (nawet genialnych) płyt, które kopały i wciąż kopią tyłki. MTV wypromować mogło jakąś Nirvanę czy inne kapele które nie potrafiłyby obronić swojej pozycji graną przez siebie muzyką.
3. Nie wiem czemu twierdzisz ze niesympatyczni skoro ich nie znasz, a wielce prawdopodobne ze nie widziales ich nawet na zywo.
4. Działasz mi na nerwy od kilku dni, i chyba bede ci uprzykszał zycie na tym forum...
5. Przeproś.
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

A se uprzykrzaj
Ja mam taką ceche krowy ,poglądów nie zmieniam
Nie lubie metallici,lubie Iron Maiden,Judas Priest,Black Sabbath,Manowar i jeszcze pare innych zespołów którym metallici nie dorasta do kolan(żeby już nie mówić o piętach)
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Niesypstyczni! Dlaczego? Bo ośmielili sie wyjśc z koncertu Iron Maiden
Deleted User 622

Brak mi słów. Piszesz jak 15 - latek (nie obrazając dzieciaków w tym wieku). Twoje argumenty kompletnie do mnie nie trafiają, a lista zespołów którymi chciales sie pochwalić jest mizernie krótka.... :lol:
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Iron Maiden,Judas Priest,Black Sabbath,Manowar,Helloween,Deep Purple,Accept,King Crimson, Bruce Dickinson(solo),czasem Queen
Lepiej ci ,panie wiecznie niezadowolony ,a nie mam 15 lat tylko prawie 20
Deleted User 622

Jak na te 20 lat to masz marną widzę i mało muzyki słuchasz... ale nie będę się z toba licytował, bo okaze sie ze nie jestes tr00, chyba ze założysz osobny temat i uraczysz nas potęznym spisem muzy zerżniętym z metalarchives :lol:
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

No bo ja raczej slucham małej ilości zespołow ,za to jak już coś kocham to na maxa.
Np.Iron Maiden czy Judas Priest znam całe dyskografie.
Po prostu metal to elita i ja słucham tej elity.
Deleted User 622

A ja nie traktuje tego tak hermetycznie dlatego mam szersze spojrzenie na muzyke rockową i "kochanie zespołu na maxa" traktuję za śmiesznostkę. Do muzyki trzeba podchodzić na luzie, trochę z dystansem a nie na zasadzie "nienawidzę" - "kocham".
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Ale takiego zespołu jakIron Maiden nie da sie lubieć .Albo sie go nie lubi albo kocha. Jak sie go lepiej pozna to człowiek staje sie niewolnikiem tej muzyki. Ja słucham Ironów od 4 lat i tym wiecej słucham tym bardziej kocham.Aż strach pomyśleć co bedzie za 5 lat .
Deleted User 622

A ja ich "słucham" (w zasadzie juz dawno nie słuchalem bo mi sie znudziło) 6-ty rok, a zachwycałem się nimi tak jak ty moze po roku słuchania - teraz ich tylko lubię. Na świecie jest tyle genialnych zespołów, ze samym Maiden zyć nie mozna, bo to sie staje nudne.
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Proponuje zakończyć ten spór.
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Myśle ze te info tutaj pasuje :wink:

onet.pl

Ekswokalista Helloween znowu śpiewa

Michael Kiske, ekswokalista grupy Helloween, zapowiadał, że zamierza wycofać się z biznesu muzycznego, po komercyjnej klęsce płyty jego projektu SupaRed. Jak się okazuje, muzyk zaśpiewa gościnnie na płycie projektu, który otrzymał nazwę Place Vendome.

Za powstaniem projektu stoi Włoch Serafino Perugino, który na co dzień jest związany z muzyką jako szef wytwórni Frontiers. Z myślą o Place Vendome powstało 11 utworów, które utrzymane są w klimacie Foreigner i Journey – wg Michaela Kiske.

Brzmienie płycie ma nadać Dennis Ward, basista Pink Cream 69. On też napisał kilka utworów. Autorami kompozycji są również David Readman i Alfred Koffler (jego koledzy z Pink Cream 69) oraz Günther Werno z Vandenplas.

Michael Kiske jest ponoć zachwycony piosenkami. Wokalista uporał się też z problemami zdrowotnymi (miał operację żołądka) i nie może się doczekać nagrań. Premiera albumu Place Vendome zaplanowana jest na jesień 2005.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Wiem, że to będzie świetny off topic ale muszę to powiedzieć.

Mister Nomad słuchaj no. Metallica to znakomity zespół. Zaczęłem go słuchać jako pierwszy (no dobra drugi) i nadal słucham z oddaną fascynacją. Twoje argumenty są śmieszne, że nie powiem iż są żałosne. Teraz ja wytoczę swoje argumenty:
1.Po pierwsze czy zrzynali. Każdy zespół który zaczyna zrzyna. Na pierwszych płytach słuchać nawet fascynację NWOBHM Larsa i Jamesa. Podobnie jest u Maiden słychać wpływ starych zespołów.
2.Każdy zespół Metalowy ma coś z BS.
3.Obejrzyj SKOM. Dowiesz się o co chodzi w St.Anger.
4.Teraz to co wzburzyło mi krew w żyłach. Metallica wypromowana przez MTV. Metallica nie jest wypromowana przez MTV ! Ona jest wypromowana przez świetną muzykę (nie wiem czego ty słuchałeś Mety tylko St.Anger ?) i jeżeli powiesz mi, że Master Of Puppets jest MTV-cową płytą to cię zbesztesztam na pełnej linii.
5.Niesympatyczni ? Zależy pod jakim względem. Na SKOM jest to pięknie pokazane. Radzę zobaczyć.
6.Manowar jest lepszy od Metallicy :lol: :lol: Nigdy się tak nie uśmiałem:"If You not tróó you are not my friend" :lol: :lol: tyle.
7.Metallica jak żaden inny zespół nie przeżyła tyle cierpienia (no może Dżem). Śmierć jednego z najepszych basistów na świecie: Cliffa Burtona. Odejście w najgorszej chwili Jasona. Konfilkty i odwrócenie się fanów. Na końcu alkoholizm Jamesa.
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Masz 13 lat? To ci wybacze.
Manowar to podstawa dla fanów Heavy Metalu ,a Metallica to....ech co sie porobiło z tym zespołem ,jakby grali same takie płyty jak Kill em All ,albo jakby na MAsterze zakończyli kariere byli by legendą.
Deleted User 622

nomad85 pisze:Masz 13 lat? To ci wybacze.
A ty lesiu jesteś w moim wieku, wiec ci nie wybaczę
Manowar to podstawa dla fanów Heavy Metalu
Chyba dla rycerzy i lesnych elfów. Manowar jest dobry ale niestety nie są "Kings of Metal" a tr00 fani są załośni. Ty chyba jesteś takim tr00lem.
,a Metallica to....ech co sie porobiło z tym zespołem ,jakby grali same takie płyty jak Kill em All ,albo jakby na MAsterze zakończyli kariere byli by legendą.
Coś czuje ze jak dalej tak bedziesz kozaczył to ty zostaniesz legendą na tym forum. Mielismy juz kilku takich malkontentów i szybko skonczyli.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

nomad85 pisze:Masz 13 lat? To ci wybacze.
Manowar to podstawa dla fanów Heavy Metalu ,a Metallica to....ech co sie porobiło z tym zespołem ,jakby grali same takie płyty jak Kill em All ,albo jakby na MAsterze zakończyli kariere byli by legendą.
Oni już są legendą. Co do mojego wieku...nie ma on nic do rzeczy. Umiem rozróżnić gówno od dobrego grania. Ale jeżeli słyszę Manowara i osobników twojego pokroju którzy myślą, że mają 19 lat kostkę na niej naszywkę "I love Manowar" i "Hail Satan" to mnie mdli. Jednym słowem człowieku to, że mój wiek jest dość niski (14 lat mam rocznikowo no cóż) nie onzacza, że mam niskie mniemanie o zespole który tworzył legendę HM (zaczęli nie długo po Maiden raptem 1982 rok). A tak jeszcze do Manowara. Metallica jest wypromowana przez MTV tak ? Tak więc Manowar jest wypromowany przez Vivę. Kiedyś jak oglądałem program "Get The Clip" pojawił się Manowar. Zaraz po nim murzynki z dzwoneczkami. Mówią nie ucz ojca jak się dzieci robi. No chyba, że ten ojciec jest inny :lol: To tyle odemnie
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Nie mam ani kostki ani naszywek i jestem chrześcijaninem wiec satan odpada, poza tym Manowar nie czci szatana tylko rycerzy i Bógów Skandynawskich. Lubie takie klimaty średniowiecza i dlatego słucham Manowara.
Co do Metallici to jakoś mi oni nie wchodza ,ich muza ,no nic na to nie poradze. A to ze masz 13 lat cie nie skreśla jako fana metalu ,ja nie dziele ludzi na młodych i starych.
Bartdeath
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Bartdeath »

Nomad masz 19 lat i dlatego ci wybaczam.
Metallice należy szanować bez względu na to czy ich lubisz czy nie. :rocx
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

poza tym Manowar nie czci szatana tylko rycerzy i Bógów Skandynawskich
:lol: nie no mega lol . Pozatym jak jestes takim chrześcijaninem to nie pisz z łaski swojej bogów skandynawskich z dużej litery :roll: .
ODPOWIEDZ