Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 622

Re: Helloween

Post autor: Deleted User 622 »

nomad85 pisze:jestem chrześcijaninem
Manowar czci rycerzy i Bógów Skandynawskich.
nie widzę związku. Chyba jednak nie jestes tr00. Manowar uczy zeby killować pozerów, a religia chrzescijanska zeby kochac blizniego, wiec widze spore rozbierznosci.
Co do Metallici to jakoś mi oni nie wchodza ,ich muza ,no nic na to nie poradze.
Ale nie muszisz w kazdym temacie wskazywac ich jako przykładu bezguścia i tandety... :roll:
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: nomad85 »

ja słucham muzyki Manowar bo mi sie podoba a nie po to by robić to co każe ta ideologia ,a co do metallici to to nie ejst rpzykład bezguścia tylko raczej zdrady ideałów.
Poza tym Manowar to mi sie kojarzy ze wszystkim ale z satanizmem raczej najmniej
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Powiedz mi tylko dlaczego Metallica była u nas te kilka razy na koncertach a Samowar ani razu??
Nikt nie rozpartuje Samowaru jako kapeli satanistycznej bo wszyscy znają jej prześmieszne teksty i ich przesłanie :lol:
Awatar użytkownika
nomad85
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: nomad85 »

Nie chce już ciągnać tego tematu ,nie lubie Metallici i tyle ,nic na to nie poradze, zakończmy ten spór.
Awatar użytkownika
IM
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: IM »

Pragne stwierdzic że tu sie pisze o Helloweenie nie sądzicie ??
Awatar użytkownika
gnijące zwłoki
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: gnijące zwłoki »

nomad85 pisze: Po prostu metal to elita i ja słucham tej elity.
:lol: :lol: :lol:
poison-girl
-#Invader
-#Invader

Post autor: poison-girl »

np. "If I could fly"

pierwsza ich piosenka jaka slysze ale juz ich lubie :lol:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

z jakiej to płyty?
nie kojarzę tego wałka...no ale ja dawno tego nie słuchałem, bo mi nie podeszło
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

MiKi pisze:z jakiej to płyty?
nie kojarzę tego wałka...no ale ja dawno tego nie słuchałem, bo mi nie podeszło

The dark ride
HeavyHeart
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: HeavyHeart »

helloween wymiata, dla mnie są lepsi od manowara, ale napewno gorsi od maidenów i black sabbath
Awatar użytkownika
Blackman
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Blackman »

Helloween:swietny zespol.W szczegolnosci lubie Walls of jericho.Oczywiscie wybieram sie na koncert do Stodoly.Super bedzie :rocx
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly 19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
Putra
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Putra »

Dla mnie Helloween to wymiatacz .. I jest u mnie na 3 miejsciu po IM i Metallice ..
jajco
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jajco »

O tak Helloween jest super starsznie mi się podoba Future World ogólnie rzecz biorąc super jest płyta z zespołami coverującymi Helloween poprostu powala na kolana polecam zwie się "Keepers Of Jericho a tribute to Helloween"
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

No i znamy juz tytuł nowego albumu a brzmi on ....,,Keeper Of The Seven Keys - Legacy" . Więc mamy zapowiadanego juz od dawna 3 Keepera :)
Premiera 31 października :twisted:
Awatar użytkownika
IM
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: IM »

Co 3 Keeper ????? :shock:
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

IM pisze:Co 3 Keeper ????? :shock:
No na to wygląda, ale IMO tylko z nazwy. Nie ma szans by przy obecnym składzie - brak Hansena i Kiske'a na wokalu - udało się zrobić coś lepszego od idealnego Keepera 2 (czy pierwszego, bez znaczenia, obie płyty są genialne). Miło, że zespół chce powrócić do korzeni, mam nadzieję że i w formie też - te niepotrzebne pierdółki klawiszowe na Rabbicie mnie trochę irytowały (vide Just a little sign).
No nic, singiel zatytuowany "Come alive" (czyżby jakieś nawiązanie do "I'm alive"?) w lipcu.
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

zygfryd pisze:No nic, singiel zatytuowany "Come alive" (czyżby jakieś nawiązanie do "I'm alive"?) w lipcu.
singiel jest zatytułowany "Mrs God".

A co do tytułu albumu to IMO nie najlepszy pomysł :? Pomimo tego że może być to bardzo dobry album to tytuł od razu kojarzy się z dwoma pierwszymi Keeperami i pozostanie w ich cieniu. Tego się już nie da powtórzyć...ale z niecierpliwością czekam na lipiec...
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Dla mnie HW to po prostu miodzik :). Przez nich własnie zaczęła się moja przygoda z Power i teraz jestem im wdzięczna i uważam za kogoś kto przoduje w tym kierunku. Nie są oczywiście jedynym super powerowym zespołem, ale zdaję sobie sprawę że inne "powery" się na nich uczyły, zresztą tearz jest tego strasznie wiele, ale w kończu nie jest to taki stary gatunek, przy założeniu że powstał wraz z Keeperami, ato jest '87 i '88 rok (jeśli mnie pamięć nie myli).

Co do nowej płyty to chyba o singlu dowiedziałąm się już pare miesięcy temu i bardzo mnie ten fakt zadowolił :). I chyba szykują nam się tej jesieni dwa nowe albumy, bo Gamma Ray też wydaje we wrzesniu :D.

Ale pomysł z tytułem jest IMO chybiony. To już narzuca nam pewną myśl, a nie wierzę, że wyjdą im znowu Keepery. Było to mistrzostwo, którego sie nie da powstórzyć. Andy nie w tych klmatach śpiewa w sumie. A mam nadzieję, że nie będzie to coś typu Rabbit, jakoś nie podchodzi mi ta płyta tak jak The Dark Ride. No i żeby nie był to Chameleon, bo jak tego słucham to nasuwa mi się myśl " ciekawy country metal" ;]

a tak na koniec:
mi się to w Helloweenie podoba że nie jest właśnie mroczny :) tylko taki wesoły. a I want out czy Future World, albo Victim Of Fate to jest coś pieknego :D
Zresztą gdyby nie Helloween i Hansesn to nie poznałabym Gamma Ray a to też mistrzostwo, przynajmniej dla mnie :D

Stay heavy! :>
Awatar użytkownika
Granulion
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Granulion »

EvE pisze: a tak na koniec:
mi się to w Helloweenie podoba że nie jest właśnie mroczny :) tylko taki wesoły. a I want out czy Future World, albo Victim Of Fate to jest coś pieknego :D
Takie pytanie... Czytałaś może tekst Victim Of Fate??? Mi się wydaję, że on jest taki bardziej mroczny niż wesoły. :wink:
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Granulion pisze:
EvE pisze: a tak na koniec:
Takie pytanie... Czytałaś może tekst Victim Of Fate??? Mi się wydaję, że on jest taki bardziej mroczny niż wesoły. :wink:
A nie nie, nie. Tekstów w ogóle nie czytałam, ja nie mam glowy do tego. Zresztą teraz zajęłam się tłumaczeniem tekstów IM na język polski :). Więc o innych tekstach w ogóle nie myślę.
A pisząc "mroczny" miałąm na myśli muzykę, że nie jest taka jak np. Doom metal czy chociażby Black.
Ale skłoniłeś mnie do przeczytania tego tekstu, zwłąszcza, że piosenka wymiata.
ODPOWIEDZ