Najlepszy metalowy basista?

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Najlepszy metalowy basista waszym zdaniem?

Ian Hill
1
1%
Jens Becker
10
11%
Hansi Kürsch
1
1%
Eddie Jackson
0
Brak głosów
Markus Grosskopf
1
1%
Peter Baltes
0
Brak głosów
Joe DiBiase
0
Brak głosów
John Myung
3
3%
Johnny Lee Middleton
1
1%
Lemmy
13
14%
Cliff Burton
4
4%
Jason Newsted
4
4%
Greg Christian
0
Brak głosów
D.D. Verni
2
2%
David Ellefson
3
3%
Les Claypool
3
3%
Tom Araya
1
1%
Ron Royce
6
6%
Frank Bello
2
2%
Robert Trujillo
2
2%
Duke Erickson
0
Brak głosów
Blacky
2
2%
Steve DiGiorgio
9
10%
Scott Clendenin
0
Brak głosów
Tony Choy
3
3%
Sean Malone
1
1%
Terry Butler
1
1%
Roger Patterson
0
Brak głosów
Alex Webster
9
10%
Kelly Conlon
0
Brak głosów
Joey DeMaio
2
2%
Timi "Grabber" Hansen
4
4%
Ralph "Ralf" Hubert
1
1%
Inny
4
4%

Liczba głosów: 93

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Najlepszy metalowy basista?

Post autor: Vorgel »

Lepiej płynąć pod prąd ;)

PS. Ja nie jestem zawodowcem, ale spędziłem w USA 3 lata i prawie drugie tyle w Szkocji, z tym że język znałem już wcześniej. Dobrze, że choć tutaj się zgadzamy ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Zawsze robię jak chcę. Tylko czasem na YT słucham się propozycji słuchaczy a i to nie zawsze.

PS. Znam ludzi którzy lata spędzili w anglojęzycznych krajach i nadal są nie najlepszymi tłumaczami. Generalnie to nie jest łatwa zabawa i rzadko komu polecam ten zawód.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Jak ktoś ma numer Tylko Rocka z 1997 roku, który wyszedł po tym jak Jethro Tull grali w Polsce to niech poszuka wywiadu, gdzie Ian zapytany o najlepszą płytę jego zdaniem odpowiada coś w stylu "po latach uważam, że The Broadsword and the Beast". Mi się tego pisma nike chce szukać, bo Teraz Rocki mam w piwnicy pod setkami innych Metal Hammerów, Mysticów i Thrash'em Alli.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Vorgel pisze: ndz lip 26, 2020 1:09 pm Spytam dziś mojego kolegę z USA, rocznik '66 jak został przyjęty album Crest of a Knave.
Nie wymyślaj. Nie ma żadnego kolegi z USA, a tym bardziej nigdy nie było rocznika '66. To kolejna bzdura wymyślona oraz wymyśleni fani z twoich historyjek.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

LukaSieka pisze: ndz lip 26, 2020 2:54 pm Jak ktoś ma numer Tylko Rocka z 1997 roku, który wyszedł po tym jak Jethro Tull grali w Polsce to niech poszuka wywiadu, gdzie Ian zapytany o najlepszą płytę jego zdaniem odpowiada coś w stylu "po latach uważam, że The Broadsword and the Beast". Mi się tego pisma nike chce szukać, bo Teraz Rocki mam w piwnicy pod setkami innych Metal Hammerów, Mysticów i Thrash'em Alli.
Pisałeś o wkładce, gdzie jak się okazuje pisze co innego, a teraz odwracasz kota ogonem? No i po co? Dałem cytat z 2015 roku, w którym Ian wskazuje Stand Up jako swoją ulubioną płytę Jethro Tull. Przyjmij to do wiadomości.

Nawiasem mówiąc, wiem skąd niechęć do Crest of a Knave. Taka narracja panowała w publikacjach Tylko Rocka, np we wkładce, dokładnie te same argumenty, że Dire Straits itd. Tyle, że ci którzy pisali te recki mieli mierne pojęcie o twórczości JT, skoro uznali Under Wraps 2, za utwór z przesadnie wyeksponowaną partią syntezatora, a to akurat jedyny kawałek na albumie, który przypomina stare rzeczy. Krótka akustyczna balladka. Podobnie pomylił im się Cold Wind from Valhalla z Black Satin Dancer, gdzie smyki zmieniały tonację. Wpadek było więcej.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Vorgel pisze: ndz lip 26, 2020 3:23 pm
LukaSieka pisze: ndz lip 26, 2020 2:54 pm Jak ktoś ma numer Tylko Rocka z 1997 roku, który wyszedł po tym jak Jethro Tull grali w Polsce to niech poszuka wywiadu, gdzie Ian zapytany o najlepszą płytę jego zdaniem odpowiada coś w stylu "po latach uważam, że The Broadsword and the Beast". Mi się tego pisma nike chce szukać, bo Teraz Rocki mam w piwnicy pod setkami innych Metal Hammerów, Mysticów i Thrash'em Alli.
Pisałeś o wkładce, gdzie jak się okazuje pisze co innego, a teraz odwracasz kota ogonem? No i po co? Dałem cytat z 2015 roku, w którym Ian wskazuje Stand Up jako swoją ulubioną płytę Jethro Tull. Przyjmij to do wiadomości.
Nie odwracam kota ogonem. Pisałem o tym co pisze we wkładce z 2005 roku, a przy okazji też przypomniało mi się o wywiadzie z Teraz Rocka. Tyle.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nawiasem mówiąc, wiem skąd niechęć do Crest of a Knave. Taka narracja panowała w publikacjach Tylko Rocka, np we wkładce, dokładnie te same argumenty, że Dire Straits itd. Tyle, że ci którzy pisali te recki mieli mierne pojęcie o twórczości JT, skoro uznali Under Wraps 2, za utwór z przesadnie wyeksponowaną partią syntezatora, a to akurat jedyny kawałek na albumie, który przypomina stare rzeczy. Krótka akustyczna balladka. Podobnie pomylił im się Cold Wind from Valhalla z Black Satin Dancer, gdzie smyki zmieniały tonację. Wpadek było więcej.
Ty no, ja nie czytałem chyba w życiu teraz rocka, płyta wyszła zanim sie urodziłem, a też to usłyszałem :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

I tym sposobem Sanatorianie to banda osiołków zmanipulowanych przez propagandę Weissa i Królikowskiego :D

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

LukaSieka pisze: ndz lip 26, 2020 3:40 pm Nie odwracam kota ogonem. Pisałem o tym co pisze we wkładce z 2005 roku, a przy okazji też przypomniało mi się o wywiadzie z Teraz Rocka. Tyle.
Ale we wkładce pisze co innego, nie pisze tam, że Ian uważa BatB za najlepszy album JT.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: ndz lip 26, 2020 3:40 pm
Ty no, ja nie czytałem chyba w życiu teraz rocka, płyta wyszła zanim sie urodziłem, a też to usłyszałem :D
Słychać trochę DS w Said She Was a Dancer np. Ian nie chciał naśladować Knopflera, ale musiał śpiewać niżej, gdyż zniszczył sobie głos wysokimi wokalami na dwóch poprzednich płytach i musiał zrobić dłuższą przerwę w nagrywaniu. Ale słychać tam nie tylko DS, bo i też ZZ Top, w kawałku Steel Monkey. W Jump Start też jest trochę Topowo.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Czytając to wszystko cieszę się w sumie, że mi trochę lata to całe Jethro Tull ;)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Zdan pisze: ndz lip 26, 2020 3:52 pm Czytając to wszystko cieszę się w sumie, że mi trochę lata to całe Jethro Tull ;)
A to źle, bo to świetny zespół był.
Co do "Crest Of A Knave" to nie tylko ojciec Sieki mówił, że to zrzynka z Dire, bo mój ojciec jak się zaczynałem interesować muzyką i mówił o Jethro Tull to przy okazji tej płyty wspominał, że to brzmi właśnie jak Straits. I jak słuchałem tego to też to słyszę. Trzeba być głuchym, żeby twierdzić inaczej. Płyta jest przeciętna, ale w PORÓWNANIU z klasycznymi pozycjami to wręcz TRAGICZNA.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Wszystkich zespołów ogarniać się nie da. Żeby nie było - ileś tam płyt znam w miarę dobrze. Może kiedyś wrócę do tematu.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Felcio pisze: ndz lip 26, 2020 1:01 pm
Vorgel pisze: ndz lip 26, 2020 12:29 pm Płyta Crest of a Knave NIE BYŁA ŹLE PRZYJĘTA PRZEZ FANÓW. Po co kłamiesz? Pamiętasz to? Ja pamiętam co innego, nie takich też fanów tego zespołu poznałem
Ja pamiętam bardzo dobrze, że nikt tej płyty za bardzo nie lubił. A z fanów mogę wymienić choćby jednego, który stał się maniakiem Jethro Tull na lata przed tym zanim zacżąłeś pozować na wielkiego fana i znawcę KISS - mojego długoletniego przyjaciela z Poznania który miał juz w latach 80tych wszystkie angielskie bicia analogów (kilka różnych wydań Thick as a Brick), jechał specjalnie do Berlina w 1990 i 1995 żeby zobaczyć Jethro Tull i był na każdym koncercie w Polsce (np. trzy razy w 1997). On tez za Crest nie przepada z przyczyn o których pisało tu już wielu (zalatywanie Dire Straits). Ale to dla Ciebie pewnie tez żaden fan, który nie wie co mówi
A czy nie jest czasem mowa o panu J. mieszkającym niegdyś na Chartowie w Poznaniu?
Mam parę starych numerów Teraz Rocka ale akurat tego nie. Mam za to numer z lipca 1993 roku z Page'em i Plantem na okładce i wkładką (12 stron) o Jethro Tull. Są tam fragmenty różnych wywiadów z Andersonem a jeden z nich mówi:

"Jeżeli miałbym wybrać najważniejsza płytę, to jest nią bez wątpienia Stand Up. Od niej zaczęła się zabawa na całego. Krytycy byli nam bardziej przychylni niż przy okazji wydania pierwszego albumu. Do tej pory jednak najbardziej lubię i cenię The Broadsword and the Beast, chociaż nie była nagrana w najlepszym czasie dla nas."
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Djuk_416 pisze: ndz lip 26, 2020 3:18 pm
Vorgel pisze: ndz lip 26, 2020 1:09 pm Spytam dziś mojego kolegę z USA, rocznik '66 jak został przyjęty album Crest of a Knave.
Nie wymyślaj. Nie ma żadnego kolegi z USA, a tym bardziej nigdy nie było rocznika '66. To kolejna bzdura wymyślona oraz wymyśleni fani z twoich historyjek.
Tylko Vorgel i jego znajomi są prawdziwi. Wszyscy inni na tym forum i ich znajomi są zmyśleni
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

octavarium pisze: ndz lip 26, 2020 6:31 pm
Djuk_416 pisze: ndz lip 26, 2020 3:18 pm
Tylko Vorgel i jego znajomi są prawdziwi. Wszyscy inni na tym forum i ich znajomi są zmyśleni
Zgadza się i niech wszyscy przyjmą to do wiadomości.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Mam parę starych numerów Teraz Rocka ale akurat tego nie. Mam za to numer z lipca 1993 roku z Page'em i Plantem na okładce i wkładką (12 stron) o Jethro Tull. Są tam fragmenty różnych wywiadów z Andersonem a jeden z nich mówi:

"Jeżeli miałbym wybrać najważniejsza płytę, to jest nią bez wątpienia Stand Up. Od niej zaczęła się zabawa na całego. Krytycy byli nam bardziej przychylni niż przy okazji wydania pierwszego albumu. Do tej pory jednak najbardziej lubię i cenię The Broadsword and the Beast, chociaż nie była nagrana w najlepszym czasie dla nas."
[/quote]

Mam też ten numer między innymi po ojcu. Pamiętam, że lubiłem oglądać tę wkładkę jako dzieciak.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

octavarium pisze: ndz lip 26, 2020 12:07 pm Teraz kiedy od Vorgela i jego zasady ILOŚĆ SPRZEDANYCH PŁYT = JAKOŚĆ wiemy już jakie są najlepsze płyty Motorhead, Poison, Jethro Tull i Black Sabbath. Ale ciekaw jestem co Vorgel sądzi o tych niżej wymienionych

Michael Jackson - Thriller
Meat Loaf - Bat Out of Hell
Eminem - The Marshall Mathers LP
Backstreet Boys - Millennium

Te płyty sa w pierwszej dziesiątce najlepiej sprzedających się albumów w historii muzyki w ogóle.
Świadczy to o tym, że to lepsze i ambitniejsze granie niż choćby rock, jazz, blues, metal, skoro fani muzyki je tak mocno docenili?
Co gorsza nie ma pośród tych wykonawców Beatles. Nawet pierwszej dwudziestce :( Czy znaczy to że Beatles na tle Meat Loaf i Eminema to taki gówniany zespół ?
Ciekawe co na to Vorgel i jego kolega rocznik '66 z USA i rocznik '45 z RPA
LukaSieka pisze: ndz lip 26, 2020 11:32 am
Vorgel pisze: ndz lip 26, 2020 9:45 am Byłem, widziałem, słyszałem. Jak ludzie chcieli Budapest na koncercie JT. To chyba byli fani, co nie?
Też widziałem i słyszałem kilkanaście razy na koncertach Iron Maiden jak ludzie krzyczeli FEAR OF THE DARK. To świadczy o tym, że to taki wspaniały i doceniony album, bo ludzie na koncertach domagają się jednego utworu z tej płyty :) ?
No pewnie że Fear of the Dark to najlepszy album Maiden skoro ludzie krzyczą żeby zagrali tytułowy kawałek :wink:
Djuk_416 pisze: ndz lip 26, 2020 11:58 am
Schizoid pisze: sob lip 25, 2020 10:20 pm Tu pojawia się jeszcze jedna ważna kwestia: podczas trasy The End nie grano niczego z 13 ;)
No właśnie. Ciekawe co Vorgel na to. Lepiej zapytać jego niż samego Iommiego, bo wiadomo kto wie lepiej :wink: Fakty sa takie, że najpierw płyta 13 jest najlepszą płytą Black Sabbath (patrz platynowe płyty) a potem na kolejnej trasie NIC z niej nie grają :shock:
Szkoda że ani Vorguś ani jego kolega z Meksyku rocznik '34 się do tego nie odniósł
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zaklinanie rzeczywistości i inwektywy nic nie dadzą. Ogarnijcie najpierw tego angola, później się wypowiadajcie.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Vorgel pisze: ndz lip 26, 2020 11:18 pm Zaklinanie rzeczywistości i inwektywy nic nie dadzą. Ogarnijcie najpierw tego angola, później się wypowiadajcie.
AncientMariner pisze: ndz lip 26, 2020 6:21 pm Mam parę starych numerów Teraz Rocka ale akurat tego nie. Mam za to numer z lipca 1993 roku z Page'em i Plantem na okładce i wkładką (12 stron) o Jethro Tull. Są tam fragmenty różnych wywiadów z Andersonem a jeden z nich mówi:

Czyli w Teraz Rocku to tez zaklinane rzeczywistości i inwektywy ?
ODPOWIEDZ