Dorzucą pewnie drugie tyle po pierwszej turze sprzedaży. Zapowiedzieli, że to wszystkie miasta w Europie na 2025, ale nie ma nigdzie, że to wszystkie daty
Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: Koncertowe przewidywania
Tak pół-żartem, sześć koncertów na Wembley robi wrażenie. Nie sądzę żeby dodali więcej dat, ale zobaczymy.
- Saimon1995
- -#Moderator

Oni już, z tego co czytałem, pobili rekord, jeśli chodzi o samodzielne koncerty na Wembley.
na Twoją odpowiedzialność posłucham tych płyt
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Dokładnie, dwie pierwsze płyty bardzo dobre były, czyli Parachutes (2000) oraz A Rush of Blood to the Head (2002). Weszło mi jeszcze X&Y (2005), ale już z większym trudem. Natomiast ostatnią płytą, która przesłuchałem, a która mnie kompletnie zawiodła to Viva la Vida or Death and All His Friends (2008) i to był ostatni moment kiedy słuchałem tego zespołu. Ta płyta już była zbyt popowa jak dla mnie, a wszystkie kolejne to już typowe granie pod radio, kompletnie nie mój klimat. Nigdy nie byłem na ich koncercie i raczej nie bede 
https://www.last.fm/user/kamooo
- johnny_o
Zgadza się, choć Viva dla mnie jeszcze spoko i dopiero kolejne coraz bardziej niestrawne. Widziałem ich lata temu na Open'erze i mi starcza, te wszystkie koncerty na Narodowym olewałem bez najmniejszego żalu.
Dawac mnie tu jesień i ogłoszenia na 2025. Niech się coś zacznie dziać w końcu, bo nie wiem jak planować kalendarz. Swoja droga lubie właśnie ten okres roku, tj. październik-grudzień. Wtedy duzo sie wyjasnia, co bede robić latem kolejnego roku 
https://www.last.fm/user/kamooo
- johnny_o
Dokładnie tak - coś tam już ogłoszone ale na razie bardzo cicho i też chciałbym porobić konkretniejsze plany. Jedno Maiden wiosny, tudzież jesieni nie czyni 
Nie ma co się dziwić, że zazwyczaj wielkość wyprzedzenia, z jakim jest ogłaszany koncert, jest wprost proporcjonalna do popularności danego wykonawcy, czyli ogłoszenia zaczynają się od mainstreamowego popu
. I w tej materii trochę już ogłoszone jest: Timberlake, Billie Eilish, Imagine Dragons, Ed Sheeran itd. Pewnie 2 kolejne miesiące będą ciekawsze pod względem ogłoszeń dla Sanatorian
.
Btw. Sting dzisiaj ogłosił daty na 2025 i na razie tam Polski nie ma, ale nie wierzę, że evilnejszyn by sobie go odpuściło, jak będzie w okolicy...
Btw. Sting dzisiaj ogłosił daty na 2025 i na razie tam Polski nie ma, ale nie wierzę, że evilnejszyn by sobie go odpuściło, jak będzie w okolicy...
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Mogło komuś umknąć, bo jest słabo rozreklamowane: 9 listopada w ramach Wrocław Industrial Festival w Starym Klasztorze wystąpi Lustmord (wraz z Karin Park). A 7 grudnia w DCFie będzie dzień z klasyką kina niemego z muzyką na żywo. Cztery filmy, z ciekawostek: "Golem" do którego będzie przygrywać Agressiva 69.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Iggy Pop i Justice na Colours of Ostrava (lipiec). Więc daje nam to pole do spekulacji odnośnie Polski. Justice na Opku wydaje mi się pewniakiem, Iggy... no nie wiem, ale może ktoś inny go zgarnie.
-
Deleted User 7586
Michael Patrick Kelly ogłasza wielki powrót na europejskie sceny. W 2026 roku artysta wyruszy w trasę koncertową, podczas której odwiedzi 14 miast w Niemczech, Austrii, Szwajcarii i Polsce. Nowa, pełna emocji produkcja muzyczna połączona z hitami z jego pięciu solowych albumów zapowiada niezapomniane koncerty, które na nowo poruszą fanów w całej Europie.
Michael Patrick Kelly Tour 2026
04.05.2026 Gliwice – PreZero Arena
05.05.2026 Warszawa – COS Torwar
Michael Patrick Kelly Tour 2026
04.05.2026 Gliwice – PreZero Arena
05.05.2026 Warszawa – COS Torwar
- johnny_o
Tauron za duży, chyba że ze sceną w okolicach połowy płyty.
Wyprzeda na luzie.
- johnny_o
18k na Lindemanna solo?
Bardzo wątpię, ale zobaczymy. Przecież poprzednio grał w Spodku...
AC/DC mają ogłosić USA do końca tygodnia