Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Re: Ghost

Post autor: Recit The Thornographer »

Co do idei koncertu bez fona ja też jestem za, ale zmuszanie ludzi, żeby ktoś obcy wkładał im ich własność do jakiegoś yądra, bez ponoszenia konsekwencji za ewentualne szkody, jest uwłaczające. Róbcie tak dalej, to z pewnością będzie lepiej na tych wszystkich koncertach.
Shedao Shai pisze: śr paź 30, 2024 10:32 am
Recit The Thornographer pisze: śr paź 30, 2024 10:04 amCzyli ludzie pozwalają traktować się jak gówno i jeszcze się cieszą ;)
To jakaś nowość dla Ciebie? :)
No niestety, naiwniak ze mnie.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie wiem, skąd tu się wziął wątek braku odpowiedzialności za szkody, ale to nie jest tak, że przedsiębiorca może tak o umyć rączki od takich rzeczy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Recit The Thornographer pisze: śr paź 30, 2024 5:29 pm Co do idei koncertu bez fona ja też jestem za, ale zmuszanie ludzi, żeby ktoś obcy wkładał im ich własność do jakiegoś yądra, bez ponoszenia konsekwencji za ewentualne szkody, jest uwłaczające. Róbcie tak dalej, to z pewnością będzie lepiej na tych wszystkich koncertach.
Zabranianie ludziom wchodzenia na koncert z małą torebką też jest uwłaczające, i co? I ludzie się denerwują w komentarzach na fejsie, na forach, pewnie jeszcze w paru miejscach, a pociąg zwany Live Nation i ma to wszystko gdzieś. Wprowadzili i jest, nie podoba się to nie kupować - kupią inni (bilety Platinum w dodatku) :) . A jak nie kupią, to obniżą cenę z kwoty złodziejskiej o połowę, i wtedy ludzie kupią, a LN i tak wyjdzie na swoje.
Schizoid pisze: śr paź 30, 2024 5:35 pmNie wiem, skąd tu się wziął wątek braku odpowiedzialności za szkody, ale to nie jest tak, że przedsiębiorca może tak o umyć rączki od takich rzeczy.
W teorii tak, w praktyce - taki kolos jak Live Nation? Bo komuś pękła szybka w ekranie? To sprawa, którą zleją i po sprawie. Pewnie, poszkodowany może iść z tym na policję, i... chyba wiecie jak to się dalej potoczy.

Podsumowując: piękny jest los prawie-monopolisty. Nasz, niestety, mniej.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z pękniętą szybką nie idzie się na policję ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ciekawe, ze na eventy sportowe, jak gale boksu na jakie czasem chodzę, nigdy nie ma problemu żeby wejsć z plecakiem, laski wbijają z torebkami itp. Koncerty, szczególnie te duże to w ostatnich latach więcej frustracji niż przyjemności, jeszcze za jaką kasę...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Schizoid pisze: śr paź 30, 2024 6:57 pmZ pękniętą szybką nie idzie się na policję ;)
Tym lepiej... tzn. "lepiej" :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nowy papież i nowy utwór (Satanized) na dniach :)

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

W końcu... i powrót do zła i mroku :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tytuł faktycznie jednoznacznie kojarzący się z wczesnym Ghostem, no ale to niczego nie warunkuje. Wszystko okaże się w ciągu kilkudziesięciu godzin.

Awatar użytkownika
johnny_o

No tak, czekamy zatem... Jaram się!
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: ndz mar 02, 2025 2:49 pm Nowy papież i nowy utwór (Satanized) na dniach :)
Franciszek ma wykończeniu raczej, więc może celować z premierą ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o

Hehe, bardzo w stylu Tobiasza... Pytanie czy celowałby w śmierć Franka, czy dopiero wynik konklawe ale wtedy mogłoby być już za późno ;)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Muszę odświeżyć sobie Ghosta, bo już z kilka lat nie słuchałem.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

johnny_o pisze: ndz mar 02, 2025 2:55 pm W końcu... i powrót do zła i mroku :D
Oj tak, a nowy papaj opierdzieli starego, że poszedł w disco polo i przyniósł wstyd rodzinie x))
Awatar użytkownika
johnny_o

Hehe... Już nic w tym uniwersum mnie nie zdziwi ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

O ile jest szansa na kilka ciezszych, mroczniejszych numerow to nie liczylbym na to, ze zespol odwroci sie ze sciezki, ktora Tobias z premedytacja obral juz dekade temu - na pewno beda tez przebojowe, radiowe numery - i chyba wiekszosc fanow kocha takze taka, black-pop'owa odslone zespolu. :dance:
Awatar użytkownika
johnny_o

Ja kocham wszystkie i wszystko łyknę ;)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

johnny_o pisze: pn mar 03, 2025 12:07 pm Ja kocham wszystkie i wszystko łyknę ;)
Ja tak samo. :wink:

Także czekamy na singiel i mam nadzieję, że w pierwszej połowie roku nowy album się ukaże.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

1,5 miesiąca oczekiwania od momentu ogłoszenia to jest taki standard Ghosta. Jeśli teraz zapowiedzą album, to najpewniej wyjdzie z początkiem trasy.

Awatar użytkownika
johnny_o

Jeśli Franciszek zaraz umrze to na wynik konklawe jak znalazł ;)
ODPOWIEDZ