02/08/2025 Warszawa, PGE Narodowy

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: 02/08/2025 Warszawa, PGE Narodowy

Post autor: nugz »

A jak się komuś nie chce korzystać i nie ma audiofilskich oczekiwań?? ;)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

No właśnie... W Wawie mam na miejscu więc te wszystkie niby tańsze i lepsze opcje wychodzą drożej, a doba ma tylko 24h. A pobawić się w audiofila mogę nie wychodząc z domu ;)
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Siwy pisze: czw cze 26, 2025 9:57 am Ja idę na Błonia pod stadionem. Jeżeli na ostatnią chwilę się okaże, że są jeszcze jakieś bilety, to mooooze kupię. Ale moja niechęć do Narodowego jest tak ogromna, że nawet moja miłość do Iron Maiden nie jest w stanie jej pokonać…
być może masz okazję, żeby ostatni raz w życiu ich zobaczyć na żywo i wybrzydzasz? Nie rozumiem niektórych serio :D

Oni być może zaraz po trasie skończą karierę. Plułbym sobie w brodę do końca życia.
nugz
SMERF MARUDA

johnny_o pisze: czw cze 26, 2025 11:17 am No właśnie... W Wawie mam na miejscu więc te wszystkie niby tańsze i lepsze opcje wychodzą drożej, a doba ma tylko 24h. A pobawić się w audiofila mogę nie wychodząc z domu ;)
Dokładnie - rozpływanie się nad audio lepiej zostawić dla dobrego sprzętu domowego/przenośnego ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Ale kto tu mówi o rozpływaniu się nad audio? Na tym stadionie ludzie nie są w stanie przez pierwsze kilkanaście sekund rozpoznać kawałków, a wy tutaj pieprzycje o jakimś audiofilowaniu. Ze skrajności w skrajność :roll:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

A to trzeba znać kawałki! ;)
Uważam, że dissowanie PGE jest przereklamowane.
Ostatnio zmieniony czw cze 26, 2025 1:19 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Hehe, w punkt!
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Ja się wybiorę, bo jeden gig na trasie być musi. Do tego uważam podobnie jak Geri, nie wiadomo czy to nie ostatnia trasa.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

blackcocker pisze: czw cze 26, 2025 12:58 pm Ale kto tu mówi o rozpływaniu się nad audio? Na tym stadionie ludzie nie są w stanie przez pierwsze kilkanaście sekund rozpoznać kawałków, a wy tutaj pieprzycje o jakimś audiofilowaniu. Ze skrajności w skrajność :roll:
Nie przegadasz :lol: możesz lecieć samolotem, a możesz jechać rowerem. W obu przypadkach dotrzesz do celu.

Ktoś chce iść na Narodowy to idzie, bo: mu nie przeszkadza jak to tam zabrzmi, ma blisko, nie chce mu się jechać za granicę. Wolna wola przeca. Ja raz tam na Maiden byłem i teraz sobie do Pragi pojechałem, bo tam lepsze wrażenia.

Każdy wybiera co dla niego istotne.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

nugz pisze: czw cze 26, 2025 1:10 pm A to trzeba znać kawałki! ;)
Maiden tam zabrzmiało tragicznie. I nie jest to jakieś dissowanie, tylko moje odczucia z tego gigu.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ja na koncert się teraz nie wybieram. A jeśli to ostatnia trasa, to... Okej, przeżyję. Jeśli moim ostatnim koncertem był Kraków 2023, to jest to dobry układ. Zespół grał dużo rzeczy z mojej ulubionej płyty (grał też Celtów i Wehikuł czasu, ale to pomińmy), był wymarzony Alexander, wciąż grał Nicko - przyjemne okoliczności. Pewnie słabe podsumowanie całej aktywności zespołu, ale dla mnie indywidualnie fajna sprawa. Aczkolwiek nie sądzę, by Maideni już mieli składać broń. Po pierwsze, mogą wrócić do Europy na drugi leg z lekko zmienionym setem (typu Clairvoyant -> Evil). Po drugie, oni w zasadzie nie muszą w przyszłości grać regularnych tras. Mogą robić coś takiego, jak Slayer teraz: pojedyncze koncerty bez narzuconej tematyki, więc mogliby grać to, co im się w danym roku podoba.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

gumbyy pisze: czw cze 26, 2025 2:08 pm
Maiden tam zabrzmiało tragicznie. I nie jest to jakieś dissowanie, tylko moje odczucia z tego gigu.
Zapewne masa ludzi myśli inaczej i miała więcej szczęścia sonicznie, dlatego temat jest z dupy, jak generalna akustyka na stadionie ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

nugz pisze: czw cze 26, 2025 2:34 pm
Zapewne masa ludzi myśli inaczej i miała więcej szczęścia sonicznie, dlatego temat jest z dupy, jak generalna akustyka na stadionie ;)
Można do wszystkiego podejść na zasadzie "masa ludzi myśli inaczej, dlatego temat jest z dupy"... No przecież po to są dyskusje :D sam wyrażasz (niejednokrotnie wiele razy) opinie na tematy, na które masa ludzi zapatruje się inaczej i nikt nie mówi, że pierdolisz z dupy :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Nie wiem co myśli masa ludzi. Wiem czego ja doświadczyłem. A Ty piszesz co myślisz, że inni ludzie myślą.
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

bcc, wiadomo, po to jest dyskusja, jeśli ktoś w nią umie, nie każdy ma tę umiejętność ;)

koniec końców jest taki, że można cały dzień płakać nad Narodowym, najlepiej przy dźwiękach Cry Me a River, a i tak nie zabraknie zwyczajnie zadowolonych ludzi, którym nawet nie w głowach dymać poza kraj dla może lepszego audio.
Pooch ma fajne zabawki, ale raczej niczego nie zagwarantuje ;)
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

gumbyy pisze: czw cze 26, 2025 2:49 pm

Nie wiem co myśli masa ludzi. Wiem czego ja doświadczyłem. A Ty piszesz co myślisz, że inni ludzie myślą.
Do tego chyba dawno wszyscy powinnismy sie przyzwyczaic. Nugz jest mistrzem wyrabiania sobie wlasnej opinii na jakikolwiek temat, na podstawie opinii znajomych lub randomow z internetu, zamiast doswiadczen.

Ale przeciez po to jest dyskusja, hehehehe
UP THE IRONS !!!
nugz
SMERF MARUDA

Jeszcze Cie piecze, że napisałem w tamtym tygodniu, że nie śledzę już trasy, tylko bazuje na wpisach tutaj? ;)
Zgadza się, znasz mnie w końcu od dzieciaka :B
I co z moimi wieloma całkiem niezłymi DOŚWIADCZENIAMI z Narodowym, czasami wręcz dobrymi, mogę je mieć??? heheh, hehe, heh :roll:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Schizoid pisze: czw cze 26, 2025 2:27 pm Mogą robić coś takiego, jak Slayer teraz: pojedyncze koncerty bez narzuconej tematyki, więc mogliby grać to, co im się w danym roku podoba.
I wtedy już na 100% nie byłoby żadnych rarytasów
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

nugz pisze: czw cze 26, 2025 3:43 pm Jeszcze Cie piecze, że napisałem w tamtym tygodniu, że nie śledzę już trasy, tylko bazuje na wpisach tutaj? ;)
Zgadza się, znasz mnie w końcu od dzieciaka :B
I co z moimi wieloma całkiem niezłymi DOŚWIADCZENIAMI z Narodowym, czasami wręcz dobrymi, mogę je mieć??? heheh, hehe, heh :roll:
Rozczarowujac Cie, nie piecze mnie nic, bo jestes forumowym randomem spamujacym gdzie popadnie, wiec ciezko brac cokolwiek na serio :-)
Swoja wypowiedz bazuje nie tylko na „Twojej” opinii co jest najlepsze na tej trasie, ale m.in. na dyskusji, ktora kiedys odbylismy w temacie Senjutsu. Ciezko na powaznie rozmawiac z kims, komu do wyrobienia wlasnej opinii na temat czegokolwiek wystarczy poczytanie opinii w necie.
UP THE IRONS !!!
nugz
SMERF MARUDA

Wcale nie trzeba być na trasie osobiście, żeby dzięki uprzejmości dzisiejszych możliwości w sieci, mieć jakąś opinię, a ograniczone możliwości dźwiękowe PGE jej nie zmienią w moim przypadku, a jeśli się uda, to i tak tam skończę ;)

Co do Senjutsu, to znajdziesz tam tylko moją ironię, sam otwarcie wiele razy pisałem, że nie znam tego albumu, a raczej śladowo.
Przydaje się w sieci dystans i pewne wyczucie ironii.

Wszyscy jesteśmy randomami, why so serious :)
ODPOWIEDZ