Nevermore

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Nevermore

Post autor: paniron »

haha z 6 czy 7 strony to odkopałem.

Co prawda zespołu już ni ma, ale Sanctuary gra dalej.

Pewnie mało kogo to obchodzi; Zagrają z Overkill trase w marcu u nas --> Katowice i Gdańsk o ile sie nie myle.
http://bravewords.com/news/sanctuary-an ... opean-tour
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

paniron pisze:Co prawda zespołu już ni ma, ale Sanctuary gra dalej.

Pewnie mało kogo to obchodzi; Zagrają z Overkill trase w marcu u nas --> Katowice i Gdańsk o ile sie nie myle.
http://bravewords.com/news/sanctuary-an ... opean-tour
No właśnie jestem w drodze na Katowicki koncert. Nevermore co prawda już nie ma, ale jest właśnie na szczęście chociaż Sanctuary. Lubie głos Warrela.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Niyby nie ma, ale ten nowy album Sanctuary to wlasnie bardziej Nevermore :wink:
W sumie nie jest zla ta plyta, ale szalu tez ni ma. Juz na Obsidian jak dla mnie sluchac bylo lekkie 'zmeczenie materialu' i szkoda ze Dane nie pokusil sie na cos oryginalniejszego pod starym szyldem.

Mnie niestety tegoroczna trasa ominie, a kurcze zawsze chcialem Nevermore usluszec live; ale juz za pozno; a teraz z Sanctuary tez nie dalem rady.
Moze za kilka lat jak wroca na kontynent.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Nevermore - 6/10
The Politics of Ecstasy - 9/10
Dreaming Neon Black - 9/10
Dead Heart in a Dead World - 8/10
Enemies of Reality - 8/10
This Godless Endeavor - 9/10
The Obsidian Conspiracy - 5/10
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Warrel Dane z zespolem za kilka dni w Polsce. Graja caly ,,dead heart in a dead world,, plus jeszcze kilka z repertuaru nevermore. 8,9,10 wrzesnia,Warszawa, Katowice, Bielsko-Biala
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Zajzajer »

Ten zespół miał tutaj kiedyś bardzo dużo fanów na forum, ja słuchałem debiutu po raz drugi (za pierwszym razem ze 3-4 lata temu to było nie dałem rady i skipowałem) wokalista barwą trochę przypomina Kinga Diamonda, Mesjasza, Halforda czy Dickinsona, ale imo koło żadnego z nich nie stał - za dużo histerii w głosie ma. Teraz leci The Obsidian Conspiracy, też po raz pierwszy i już 15 lat różnicy i wokal jest niższy i fajnie, może się wkręcę, ale mam nadzieję, że najlepsze płyty jeszcze przede mną ;) najlepszy oczywiście Jeff Loomis, miałem przyjemność go widzieć z Arch Enemy w 2019 na fezen festiwal.
Still Reigning...
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Oni w końcu ogłosili skład? Obstawiam, że Brandon Ellis będzie na drugiej gitarze. Nie mam pojęcia co do basu i wokalu.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

z tego co widziałem to jest tylko Loomis i ten perkusista, przynajmniej wg wiki
Still Reigning...
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

nugz pisze: czw sty 29, 2026 7:50 am Oni w końcu ogłosili skład? Obstawiam, że Brandon Ellis będzie na drugiej gitarze. Nie mam pojęcia co do basu i wokalu.
No Sheppard juz raczej z nimi nie zagra...
Pewnie Loomis z Williamsem dobiora kilku kolegow i tyle, jakby mieli kogos ''znanego'', to juz by to oglosili.
Ta ich strona internetowa taka enigmanyczna dosc...

Ciekawe czy Artur jeszce ich slucha ;-j
nugz
SMERF MARUDA

https://youtu.be/16w0KnJ6ht8?si=EC-Wccmqv21RwLq7
Biorę to za pewną podpowiedź, do tego Ellis jakiś czas temu odszedł z The Black Dahlia Murder.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Słucham Enemies of Reality, o ile muzyce nie mam nic do zarzucenia, to wokal to niestety nie moja bajka, to raczej nie będzie zespół dla mnie, już trzecia płyta leci, którą poznaje, ale takich wokali to zdecydowanie nie szukam w muzyce :/
Still Reigning...
nugz
SMERF MARUDA

Sporo ludzi pewnie odbija się od Dane'a, ja zawsze lubiłem. Przykładowo, takiego Believe in Nothing nie chciałbym nawet słyszeć w wykonaniu innego zawodnika.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Dla mnie wokal zajebisty, ciekawa barwa głosu i jakaś taka autentyczność. Sceptycznie podchodzę do powrotu bez niego i w sumie nie wiem, czy jest jakaś dobra opcja. Ktoś udający Dane'a - wiocha. Ktoś śpiewający inaczej, przedstawiający własną interpretację - artystycznie pewnie lepiej, ale jakoś tak... no nie wiem :B

BTW, tytułowy z This Godless Endeavor to jest jakiś metal absolutny, nieprawdopodobnie zajebiste granie.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
nugz
SMERF MARUDA

Dokładnie, o lepszego warsztatowca pewnie nie jest trudno, ale co z tego...
Tak czy inaczej - niech chłopski rzeźbią, a ktokolwiek to będzie - spoko.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Recit The Thornographer pisze: ndz lut 01, 2026 8:45 pm BTW, tytułowy z This Godless Endeavor to jest jakiś metal absolutny, nieprawdopodobnie zajebiste granie.
Słuchalłem tej plyty, muzycznie mistrzostwo świata, wokalnie nie moja bajka, myślę, że sporo osób może mieć z Warellem problem, to coś w stylu LaBrie czy Geddy'ego Lee - kochaj albo rzuć, zostały mi druga,, trzecia i czwarta płyta Nevermore do odsłuchu, te chyba są nabjardziej cenione, zobaczymy, zawsze moge sluchac intstrumentalnych wersji, moze kiedys sie przekonam do jego wokalu, ale jak na ten moment ciezko
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

LaBrie kaleczy i po prostu ma przeciętny głos, Dane śpiewał dobrze. Wiadomo, że w metalu to nie jest najważniejsze, ale nie sądziłem, że akurat on może być tak negatywnie odbierany, a nie przynajmniej neutralnie.

Co do Nevermore to uwielbiam This Godless Endeavor i Dead Heart in a Dead World. Pozostałe mniej. Jeszcze ostatnią kiedyś lubiłem, ale straciła dla mnie na przestrzeni lat. Podobnie pierwszą solowa Dane'a, na premierę słuchałem raz za razem, wróciłem chyba rok temu i nie porwało mnie.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
ODPOWIEDZ