Powerslave

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Powerslave

Post autor: BartSmith »

ThunderBird pisze:No w Blood Brothers to zagrał naprawdę piękna solówke, no ale co fakt to fakt, że Adrian&Dave uber alles.
OK to sprawdzę Twoją solówkową wiedzę w tym momencie. Którą solówkę gra Janick, a może dwie :wink: ?
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

adam IM pisze:chyba jako sprzętowiec dla Dave'a i Adriana Razz
Gdyby nie był dobry, to by nie nagrał płyty z Satrianim.
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Fear pisze:
adam IM pisze:chyba jako sprzętowiec dla Dave'a i Adriana Razz
Gdyby nie był dobry, to by nie nagrał płyty z Satrianim.
A on nagrał taką? Możesz podać tytuł? Ile piosenek tam zagrał?
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Płyta nosi tytuł : "Gillan's Inn" :wink: A ile piosenek? Hm.. No trochę tam swojej pracy włożył ;]
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

BartSmith pisze:
ThunderBird pisze:No w Blood Brothers to zagrał naprawdę piękna solówke, no ale co fakt to fakt, że Adrian&Dave uber alles.
OK to sprawdzę Twoją solówkową wiedzę w tym momencie. Którą solówkę gra Janick, a może dwie :wink: ?

dwie ,a jeśli nie dwie, to tą drugą, ale stawiam że dwie
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

BartSmith pisze:Nie wiem co w tym widzisz takiego fajnego. Możesz mi wytłumaczyć? Oprócz solówek Janick'a i w miarę ciekawego wstępu nic tam nie ma fajnego.
po prostu mi się podoba, jeden z moich ulubionych kawałków z no prayera
wszystko mi się w nim podba, szczególnie klimatyczny refren, zwrotki też są ciekawe

mi się podoba, tobie nie musi :beer
mtszły
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

obserwator pisze:mi się podoba, tobie nie musi :beer
Wiem, ale poprostu się pytam z ciekawości co Ciebie w nim rajcuje :wink:

Thunder - błąd! Dave gra pierwszą, Janick drugą. Wystarczy mieć Rock In Rio :D

PS: Fear - dzięki za info :beer !
Ostatnio zmieniony pn maja 01, 2006 7:05 pm przez BartSmith, łącznie zmieniany 1 raz.
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

ThunderBird pisze:
BartSmith pisze:

dwie ,a jeśli nie dwie, to tą drugą, ale stawiam że dwie
Błąd... Gra drugą, pierwszą gra Dave i jest o wiele bardziej "smakowita" :wink:
Ostatnio zmieniony pn maja 01, 2006 7:06 pm przez Hallowed, łącznie zmieniany 1 raz.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Acha, wiedziałem że napewno gra tą drugą, a RiR oglądałem oczywiście, nie mam to z prostej przyczyny ,że nie mam odtwarzacza DVD, poza tym ci powiem, że ja wole jakoś słuchać niż oglądać, lubie sobie wyobrażać rózne rzeczy podczas słuchania, a obraz to uniemożliwia. Co nie znaczy ,że nie lubie wogóle. RiR sprawia dużo przyjemności, oglądałem gopare razy w Media Marckie, najlepszy jest Clansman i ten taniec ,najpierw Nicko, potem Bruca i Janicka ...ech znowu off-top.
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ThunderBird pisze:Acha, wiedziałem że napewno gra tą drugą, a RiR oglądałem oczywiście, nie mam to z prostej przyczyny ,że nie mam odtwarzacza DVD, poza tym ci powiem, że ja wole jakoś słuchać niż oglądać, lubie sobie wyobrażać rózne rzeczy podczas słuchania, a obraz to uniemożliwia. Co nie znaczy ,że nie lubie wogóle. RiR sprawia dużo przyjemności, oglądałem gopare razy w Media Marckie, najlepszy jest Clansman i ten taniec ,najpierw Nicko, potem Bruca i Janicka ...ech znowu off-top.
No ja lubię video i audio.

Kurde naprawdę ciężko nie offtopować :lol: :twisted:
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

ThunderBird pisze: oglądałem gopare razy w Media Marcki
nie wywalili Cie ?? ;)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

ThunderBird pisze:lubie sobie wyobrażać rózne rzeczy podczas słuchania
Nie mogłem się powstrzymać :lol:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Nie no są dośc tolerancyjni, ja bardzo spokojny jestem, nawet nóżką nie tupie :lol:
Fear pisze:
ThunderBird pisze:lubie sobie wyobrażać rózne rzeczy podczas słuchania
Nie mogłem się powstrzymać :lol:
ale ja tak naprawde mam :D
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

obserwator pisze: po prostu mi się podoba, jeden z moich ulubionych kawałków z no prayera
wszystko mi się w nim podba, szczególnie klimatyczny refren, zwrotki też są ciekawe
No Prayer o my good :( najbardziej kaszaniarska płyta Maidena, gdyby jej nie było wogóle historia tej kapeli nic by nie straciła :P
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

adam IM pisze:No Prayer o my good najbardziej kaszaniarska płyta Maidena, gdyby jej nie było wogóle historia tej kapeli nic by nie straciła
to jest kwestia gustu, dla mnie to jest jedna z najlepszych płyt maiden, jak nie najlepsza

ludzie zarzucają jej wiele "nieprawidłowości", ale dla mni ta płyta i trasa. która ją promowała- no prayer on the road są czymś bardzo ważnym i jak najbardziej "potrzebnym" zjawiskiem

stwierdzenie że "gdyby jej nie było wogóle historia tej kapeli nic by nie straciła" jest zbyt mocne i nieodpowiednie
mtszły
Griszmak
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Griszmak »

adam IM pisze:No Prayer o my good najbardziej kaszaniarska płyta Maidena, gdyby jej nie było wogóle historia tej kapeli nic by nie straciła
i jak dla mnie niezmiernie prostackie
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Griszmak pisze:
i jak dla mnie niezmiernie prostackie
może dla fanów mających od 15 do 20 lat i zaczynali swoją edukacje i przygodę z Iron'ami właśnie od tej płyty to masz rację. ja Maidena słucham od 1981 roku i zamiar jaki mieli chłopaki aby No Prayer nawiązywała np. do brzmienia z Iron Maiden kompletnie nie wypalił. nawet te kawałki są jakieś takie nie maidenowskie. moim zdaniem to niestety duża wina Janicka i jego gitary oraz Bruce'a. płyta jest tragiczna i jak dla mnie mogło jej nie być wogóle ty możesz sobie myśleć co chcesz.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

adam IM pisze:
obserwator pisze: po prostu mi się podoba, jeden z moich ulubionych kawałków z no prayera
No Prayer o my good :( najbardziej kaszaniarska płyta Maidena, gdyby jej nie było wogóle historia tej kapeli nic by nie straciła :P
a nie czasem Virtualna Jedenastka? , dziwie się że tak oceniasz No Prayer, bo odniosłem wrażenie, że lubisz czasy Di Anno, w takim razie No Prayer powinien ci sie podobać, poza tym Tail Gunner to genialny utwór, i choćby dla niego warto znać tę płytę, ale spoko ,każdy ma inny gust :beer
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

adam IM pisze:może dla fanów mających od 15 do 20 lat i zaczynali swoją edukacje i przygodę z Iron'ami właśnie od tej płyty to masz rację. ja Maidena słucham od 1981 roku i zamiar jaki mieli chłopaki aby No Prayer nawiązywała np. do brzmienia z Iron Maiden kompletnie nie wypalił. nawet te kawałki są jakieś takie nie maidenowskie. moim zdaniem to niestety duża wina Janicka i jego gitary oraz Bruce'a. płyta jest tragiczna i jak dla mnie mogło jej nie być wogóle ty możesz sobie myśleć co chcesz.
co to ma za znaczenie, ja słucham ironów od ponad 10 lat (zacząłem jak miałem 7 lat, nawet wcześniej) a mam 18-to jest nieważne

słuchasz tak długo a nie wiesz kto zawinił przy produkcji-to troche śmieszne...

bruca wokal bardzo mi się podoba na tej płycie, brzmienie płyty nie mogło byc takie jak na pierwszej płycie-garażowe-dopiero wtedy by mogło to źle zabrzmieć
adam IM pisze:nawet te kawałki są jakieś takie nie maidenowskie
no to dobra-weź teraz porównaj album "dance of death" z jakąś płytą maiden z lat 90-też można powiedzieć, że te kawałki są nie maidenowskie
zespół się rozwijał zmieniał brzmienie itd.

adam IM pisze:płyta jest tragiczna i jak dla mnie mogło jej nie być wogóle ty możesz sobie myśleć co chcesz.
ty również możesz sobie myśleć co chesz, ja osobiście wątpie aby takie utwory ja "bring your daughte...", "tailgunner", "hooks in you","the assasian", "no prayer for the dying" były tragiczne
Ostatnio zmieniony pn maja 01, 2006 10:36 pm przez obserwator, łącznie zmieniany 1 raz.
mtszły
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

ThunderBird pisze:a nie czasem Virtualna Jedenastka? ,
wiesz płyty z Blaze'm to całkiem inna śpiewka ze względu na jego możliwości wokalne (dość ograniczone)
ThunderBird pisze:dziwie się że tak oceniasz No Prayer, bo odniosłem wrażenie, że lubisz czasy Di Anno, w takim razie No Prayer powinien ci sie podobać,
nie wiem po czym to wywnioskowałeś :P ale wczesny Maiden to moje lata młodości więc mam faktycznie do tych płyt sentyment. w tych płytach jest świeżości i lekkość jakiej nikt wtedy nie prezentował a Prayer wygląda jak zrobiony na siłę, to moje zdanie chociaż znam paru fanów IM, którzy sądzą tak samo jak ja.
ThunderBird pisze: poza tym Tail Gunner to genialny utwór, i choćby dla niego warto znać tę płytę, ale spoko ,każdy ma inny gust
a dla jednego utworu nie warto nagrywać płyty. jak dla mnie utwory na tym albumie mogłyby zajmować drugie strony syngli. a płytę znam i stoi u mnie na półce z tym że jest prawie jak nówka bo mimo wielu prób nie zdołała mnie do siebie przekonać. :cry:
ODPOWIEDZ