OK to sprawdzę Twoją solówkową wiedzę w tym momencie. Którą solówkę gra Janick, a może dwieThunderBird pisze:No w Blood Brothers to zagrał naprawdę piękna solówke, no ale co fakt to fakt, że Adrian&Dave uber alles.
Powerslave
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Powerslave
Gdyby nie był dobry, to by nie nagrał płyty z Satrianim.adam IM pisze:chyba jako sprzętowiec dla Dave'a i Adriana Razz
A on nagrał taką? Możesz podać tytuł? Ile piosenek tam zagrał?Fear pisze:Gdyby nie był dobry, to by nie nagrał płyty z Satrianim.adam IM pisze:chyba jako sprzętowiec dla Dave'a i Adriana Razz
Płyta nosi tytuł : "Gillan's Inn"
A ile piosenek? Hm.. No trochę tam swojej pracy włożył ;]
BartSmith pisze:OK to sprawdzę Twoją solówkową wiedzę w tym momencie. Którą solówkę gra Janick, a może dwieThunderBird pisze:No w Blood Brothers to zagrał naprawdę piękna solówke, no ale co fakt to fakt, że Adrian&Dave uber alles.?
dwie ,a jeśli nie dwie, to tą drugą, ale stawiam że dwie
-
obserwator
- -#Long distance runner

po prostu mi się podoba, jeden z moich ulubionych kawałków z no prayeraBartSmith pisze:Nie wiem co w tym widzisz takiego fajnego. Możesz mi wytłumaczyć? Oprócz solówek Janick'a i w miarę ciekawego wstępu nic tam nie ma fajnego.
wszystko mi się w nim podba, szczególnie klimatyczny refren, zwrotki też są ciekawe
mi się podoba, tobie nie musi :beer
mtszły
Wiem, ale poprostu się pytam z ciekawości co Ciebie w nim rajcujeobserwator pisze:mi się podoba, tobie nie musi :beer
Thunder - błąd! Dave gra pierwszą, Janick drugą. Wystarczy mieć Rock In Rio
PS: Fear - dzięki za info :beer !
Ostatnio zmieniony pn maja 01, 2006 7:05 pm przez BartSmith, łącznie zmieniany 1 raz.
Błąd... Gra drugą, pierwszą gra Dave i jest o wiele bardziej "smakowita"ThunderBird pisze:BartSmith pisze:OK to sprawdzę Twoją solówkową wiedzę w tym momencie. Którą solówkę gra Janick, a może dwieThunderBird pisze:No w Blood Brothers to zagrał naprawdę piękna solówke, no ale co fakt to fakt, że Adrian&Dave uber alles.?
dwie ,a jeśli nie dwie, to tą drugą, ale stawiam że dwie
Ostatnio zmieniony pn maja 01, 2006 7:06 pm przez Hallowed, łącznie zmieniany 1 raz.
Acha, wiedziałem że napewno gra tą drugą, a RiR oglądałem oczywiście, nie mam to z prostej przyczyny ,że nie mam odtwarzacza DVD, poza tym ci powiem, że ja wole jakoś słuchać niż oglądać, lubie sobie wyobrażać rózne rzeczy podczas słuchania, a obraz to uniemożliwia. Co nie znaczy ,że nie lubie wogóle. RiR sprawia dużo przyjemności, oglądałem gopare razy w Media Marckie, najlepszy jest Clansman i ten taniec ,najpierw Nicko, potem Bruca i Janicka ...ech znowu off-top.
No ja lubię video i audio.ThunderBird pisze:Acha, wiedziałem że napewno gra tą drugą, a RiR oglądałem oczywiście, nie mam to z prostej przyczyny ,że nie mam odtwarzacza DVD, poza tym ci powiem, że ja wole jakoś słuchać niż oglądać, lubie sobie wyobrażać rózne rzeczy podczas słuchania, a obraz to uniemożliwia. Co nie znaczy ,że nie lubie wogóle. RiR sprawia dużo przyjemności, oglądałem gopare razy w Media Marckie, najlepszy jest Clansman i ten taniec ,najpierw Nicko, potem Bruca i Janicka ...ech znowu off-top.
Kurde naprawdę ciężko nie offtopować
nie wywalili Cie ??ThunderBird pisze: oglądałem gopare razy w Media Marcki
Nie mogłem się powstrzymaćThunderBird pisze:lubie sobie wyobrażać rózne rzeczy podczas słuchania
Nie no są dośc tolerancyjni, ja bardzo spokojny jestem, nawet nóżką nie tupie 

ale ja tak naprawde mamFear pisze:Nie mogłem się powstrzymaćThunderBird pisze:lubie sobie wyobrażać rózne rzeczy podczas słuchania
No Prayer o my goodobserwator pisze: po prostu mi się podoba, jeden z moich ulubionych kawałków z no prayera
wszystko mi się w nim podba, szczególnie klimatyczny refren, zwrotki też są ciekawe
-
obserwator
- -#Long distance runner

to jest kwestia gustu, dla mnie to jest jedna z najlepszych płyt maiden, jak nie najlepszaadam IM pisze:No Prayer o my good najbardziej kaszaniarska płyta Maidena, gdyby jej nie było wogóle historia tej kapeli nic by nie straciła
ludzie zarzucają jej wiele "nieprawidłowości", ale dla mni ta płyta i trasa. która ją promowała- no prayer on the road są czymś bardzo ważnym i jak najbardziej "potrzebnym" zjawiskiem
stwierdzenie że "gdyby jej nie było wogóle historia tej kapeli nic by nie straciła" jest zbyt mocne i nieodpowiednie
mtszły
i jak dla mnie niezmiernie prostackieadam IM pisze:No Prayer o my good najbardziej kaszaniarska płyta Maidena, gdyby jej nie było wogóle historia tej kapeli nic by nie straciła
może dla fanów mających od 15 do 20 lat i zaczynali swoją edukacje i przygodę z Iron'ami właśnie od tej płyty to masz rację. ja Maidena słucham od 1981 roku i zamiar jaki mieli chłopaki aby No Prayer nawiązywała np. do brzmienia z Iron Maiden kompletnie nie wypalił. nawet te kawałki są jakieś takie nie maidenowskie. moim zdaniem to niestety duża wina Janicka i jego gitary oraz Bruce'a. płyta jest tragiczna i jak dla mnie mogło jej nie być wogóle ty możesz sobie myśleć co chcesz.Griszmak pisze:i jak dla mnie niezmiernie prostackieadam IM pisze:No Prayer o my good najbardziej kaszaniarska płyta Maidena, gdyby jej nie było wogóle historia tej kapeli nic by nie straciła
a nie czasem Virtualna Jedenastka? , dziwie się że tak oceniasz No Prayer, bo odniosłem wrażenie, że lubisz czasy Di Anno, w takim razie No Prayer powinien ci sie podobać, poza tym Tail Gunner to genialny utwór, i choćby dla niego warto znać tę płytę, ale spoko ,każdy ma inny gust :beeradam IM pisze:No Prayer o my goodobserwator pisze: po prostu mi się podoba, jeden z moich ulubionych kawałków z no prayera
wszystko mi się w nim podba, szczególnie klimatyczny refren, zwrotki też są ciekawenajbardziej kaszaniarska płyta Maidena, gdyby jej nie było wogóle historia tej kapeli nic by nie straciła
-
obserwator
- -#Long distance runner

co to ma za znaczenie, ja słucham ironów od ponad 10 lat (zacząłem jak miałem 7 lat, nawet wcześniej) a mam 18-to jest nieważneadam IM pisze:może dla fanów mających od 15 do 20 lat i zaczynali swoją edukacje i przygodę z Iron'ami właśnie od tej płyty to masz rację. ja Maidena słucham od 1981 roku i zamiar jaki mieli chłopaki aby No Prayer nawiązywała np. do brzmienia z Iron Maiden kompletnie nie wypalił. nawet te kawałki są jakieś takie nie maidenowskie. moim zdaniem to niestety duża wina Janicka i jego gitary oraz Bruce'a. płyta jest tragiczna i jak dla mnie mogło jej nie być wogóle ty możesz sobie myśleć co chcesz.
słuchasz tak długo a nie wiesz kto zawinił przy produkcji-to troche śmieszne...
bruca wokal bardzo mi się podoba na tej płycie, brzmienie płyty nie mogło byc takie jak na pierwszej płycie-garażowe-dopiero wtedy by mogło to źle zabrzmieć
no to dobra-weź teraz porównaj album "dance of death" z jakąś płytą maiden z lat 90-też można powiedzieć, że te kawałki są nie maidenowskieadam IM pisze:nawet te kawałki są jakieś takie nie maidenowskie
zespół się rozwijał zmieniał brzmienie itd.
ty również możesz sobie myśleć co chesz, ja osobiście wątpie aby takie utwory ja "bring your daughte...", "tailgunner", "hooks in you","the assasian", "no prayer for the dying" były tragiczneadam IM pisze:płyta jest tragiczna i jak dla mnie mogło jej nie być wogóle ty możesz sobie myśleć co chcesz.
Ostatnio zmieniony pn maja 01, 2006 10:36 pm przez obserwator, łącznie zmieniany 1 raz.
mtszły
wiesz płyty z Blaze'm to całkiem inna śpiewka ze względu na jego możliwości wokalne (dość ograniczone)ThunderBird pisze:a nie czasem Virtualna Jedenastka? ,
nie wiem po czym to wywnioskowałeśThunderBird pisze:dziwie się że tak oceniasz No Prayer, bo odniosłem wrażenie, że lubisz czasy Di Anno, w takim razie No Prayer powinien ci sie podobać,
a dla jednego utworu nie warto nagrywać płyty. jak dla mnie utwory na tym albumie mogłyby zajmować drugie strony syngli. a płytę znam i stoi u mnie na półce z tym że jest prawie jak nówka bo mimo wielu prób nie zdołała mnie do siebie przekonać.ThunderBird pisze: poza tym Tail Gunner to genialny utwór, i choćby dla niego warto znać tę płytę, ale spoko ,każdy ma inny gust