BartSmith pisze:Dla mnie jedna z najgorszych piosenek to The Assassin, ale i tak tego bym nie określił jako kompletne dno. A płyta Powerslave jest conajmniej dobra IMO.
2 razy TAK
No owszem, jest multum zarzutów n/t braku rozwoju Maiden, kolejnych autoplagiató, ale mnie to nie obchodzi - mam swoje zdanie i go nie zmienię.... a co do podobieństw - nigdy bym nie pomyślał, że "Face In The Sand" brzmi prawie jak "Blood Brothers", ale może ja nie tego słuchałem

Generalnie to na "DOD" są fragmenty, gdzie wyraźnie słychać echa ich wcześniejszej twróczości, ale nie jest to dziwne skoro jest się na scenie 25 lat.... ktoś mógłby powiedzieć, że właśnie dlatego powinni zejść ze sceny, ale ja sądzę, że skoro nadal nagrywają dobrą muzykę(a wg mnie nagrywają) to niech dalej istnieją i dają kolejne powody do radości ich fanom.... a te podobieństwa to dla mnie: riff z "Montsegur" faktycznie w dużej mierze nawiązuje(a może zerżnięty

)do "The Fallen Angel"; początek "Gates Of Tomorrow" oczywiście z "Lord Of The Flies"; "Wildest Dreams" ma riff trochę jak "The Wicker Man" wg mnie... no i chyba tyle, jeśli chodzi o te oczywiste....