Komentarze do tematu recenzje

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Matek
-#Nomad
-#Nomad

Re: Komentarze do tematu recenzje

Post autor: Matek »

dla mnie 6/10 ;) przy takiej skali że dla najlepszej imo Gathering dałbym 8 :lol:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Matek pisze:przy takiej skali że dla najlepszej imo Gathering dałbym 8
Toż Gathering to dycha murowana. :shock: :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

dla mnie nie wydali nic doskonałego. a tylko takie pozycje mają u mnie 10 ;)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Matek pisze:dla mnie nie wydali nic doskonałego.
A dla mnie wydali 2 genialne płyty: The New Order i The Gathering. :wink: Dyszki murowane.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

dla mnie obie na 8. dyszke to ja bym dał ...and justice for all na przykład. a 9 dla RIB slayera. a testament jednak słabsza kapela trochę. 8 to maks ;)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Matek pisze:a 9 dla RIB slayera.
Dla RIBa to ja bym 15/10 dał. :rocx

Matek pisze:a testament jednak słabsza kapela trochę.
Że słabsza od Slayera to się zgodzę, ale z Metą na równi jest.(IMO) :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

M@ti pisze:ale z Metą na równi jest.(IMO)
:closed jestem oburzony.
Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bloody Sabbath »

u mnie The Gathering ma 7, a The New Order 9 lub 9.5. No ale ja tylko 3 plyty oceniam na 10
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Matek pisze:jestem oburzony.
No tak uważam. :wink: Oczywiście co do Mety to pod uwagę biorę wszystkie płyty, a nie tylko te same thrashowe czyli 4 pierwsze. :P Gdybym brał pod uwagę tylko 4 pierwsze Mety to by zmiotła z powierzchni Testament. 8)Ale tu o całokształt chodzi. :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

A ja tam wcale nie uważam, że Testament nie wydał nic doskonałego.... i dla mnie nie gorszy niż Slayer i Metallica :P I obojętne jaki okres twórczości tych kapel bierzemy :P A "The Gathering" to jedno z najlepszych dzieł thrashowych w historii.... z nowszych wydawnictw zespołów thrashowych to wg mnie do tego poziomu tylko Exodus z "Tempo Of The Damned" doskoczył.... Slayer od 15 lat nie wydał albumu, który może wg mnie rywalizować z "TG", mimo, że "Divine Intervention" naprawdę zajebiste... a Metallica to dla mnie wiadoma sprawa. hehe, i też uważam, że od 15 lat nie wydali nic co się może mierzyć z "TG" :wink: Choć to już zupełnie inna muzyka. No, a Testament sobie w latach 90. wydał "Low" i "The Gathering", nic więcej mówić nie będę :mrgreen:
No, ale recka oczywiście fajna, u mnie to na razie "SOB" ma jakieś 7, ale może kiedyś.... :wink:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Bloody Sabbath pisze:u mnie The Gathering ma 7,
Matek pisze:jestem oburzony.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Hehe, dobre, ja też :mrgreen: Trochę głupio, że niektórzy fani Testament są nieufni wobec tej płyty tylko dlatego, że to thrash/death bardziej niż klasyczny thrash.... i drażni ich growl Chucka... a ja tam to uwielbiam i tyle, tak samo jak uwielbiam Testament w bardziej klasycznym wydaniu :rocx
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Artur pisze:Hehe, dobre, ja też Mr. Green Trochę głupio, że niektórzy fani Testament są nieufni wobec tej płyty tylko dlatego, że to thrash/death bardziej niż klasyczny thrash.... i drażni ich growl Chucka... a ja tam to uwielbiam i tyle, tak samo jak uwielbiam Testament w bardziej klasycznym wydaniu
The Gathering bardzo dobra płyta i IMO ocena 7 to mało :) Ale nie wszystkim sie musi podobac , prawda ? :P
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Fear pisze:Ale nie wszystkim sie musi podobac , prawda ?
Owszem :wink: Ale jesteśmy ze Slayerem oburzeni i tyle :lol: Ja się tylko dziwię ogólnie czemu wielu ludzi nie lubi tej płyty dlatego że to thrash wymieszany z death'em.... czyżby aż tak ważna była czystość gatunkowa?? Nie twierdzę, że tak myśli Bloody Sabbath tylko tak po prostu teoretyzuję :wink: A Jego zdanie na temat "The Gathering" szanuję jak najbardziej, tak jak zdanie każdego, byleby mi nie powiedział, że "The Gathering" jest nieco śłabszy dlatego, że Chuck growluje... to byłoby bez sensu IMO :roll:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Artur pisze:Ale jesteśmy ze Slayerem oburzeni i tyle Laughing
Się dołączam :lol:
Ja się tylko dziwię ogólnie czemu wielu ludzi nie lubi tej płyty dlatego że to thrash wymieszany z death'em....
Bo niektórzy myślą, że jak kapela nagra coś innego niż robili to do tej pory to jest złe :roll: Ale The Gathering i tak się chowa przy The New Order :mrgreen:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

dla mnie oczywiście jak już wielokrotnie mówiłem na równi 8) + "Low" do tego... nie potrafilbym z czystym sumieniem wybrać najlepszego...
Awatar użytkownika
Celtic
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Celtic »

Zaszarżuję...ta płyta nawet mi się spodobała.
IMO 8- daję.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

wymęczyłem kolejną recezję... zaszalałem i dokonałem laickiej analizy wszystkich kawałków :lol:
Ciekawe czy napiszę kiedyś recenzję z której byłbym zadowolony ... :lol:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

syzygy pisze:Ciekawe czy napiszę kiedyś recenzję z której byłbym zadowolony ...
to chyba zadko tak jest. u mnie jeszcze nigdy. ale najlepsza 'zaplata' nie jest moje zadowolenie z tego co napisalem, tylko np. to ,ze taki Świnek przeczytal , siegnal i podzielil moj zachwyt. Ze zostal spelniony cel , dla ktorego recenzja byla napisana. zainteresowala ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bloody Sabbath »

Artur pisze: Owszem :wink: Ale jesteśmy ze Slayerem oburzeni i tyle :lol: Ja się tylko dziwię ogólnie czemu wielu ludzi nie lubi tej płyty dlatego że to thrash wymieszany z death'em.... czyżby aż tak ważna była czystość gatunkowa??:
Nie, zaden zespol nie jest niewolnikiem zadnego stylu i kazdy muzyk ma prawo nagrac co tylko mu sie podoba. To chyba jasne 8)
Artur pisze: Nie twierdzę, że tak myśli Bloody Sabbath tylko tak po prostu teoretyzuję :wink: A Jego zdanie na temat "The Gathering" szanuję jak najbardziej, tak jak zdanie każdego, byleby mi nie powiedział, że "The Gathering" jest nieco śłabszy dlatego, że Chuck growluje... to byłoby bez sensu IMO :roll:
Ale poniekad tak jest :lol: I nie widze w tym nic dziwnego, przeciez wokal jest bardzo wazny dla kazdego zespolu. I nie chodzi mi o to ze Chuck 'powinien' spiewac czysto, po prostu oceniajac plyte oceniem wszystkie jej elementy.
I widze: wokal, ktory mi nie do konca odpowiada, mniej solowek, mniej melodii, RE-WE-LA-CY-JNE riffy, duzo agresji no i perka 8)
Nie mam zadnych pretensji do Testamentu za to ze ewoluowal w kierunku mocniejszego grania, po prostu wole starsze plyty. Tym bardziej nie mam nic przeciwko nagraniu przez nich The Gathering, bo uwazam ze jest to plyta bardzo dobra- 7/10 to u mnie wysoka nota. Ja 10/10 daje tylko wtedy kiedy spotykam, w moim mniemaniu, plyte-absolut :wink:
ODPOWIEDZ