Komentarze do tematu recenzje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Komentarze do tematu recenzje
dla mnie 6/10
przy takiej skali że dla najlepszej imo Gathering dałbym 8 
Toż Gathering to dycha murowana.Matek pisze:przy takiej skali że dla najlepszej imo Gathering dałbym 8
dla mnie nie wydali nic doskonałego. a tylko takie pozycje mają u mnie 10 
A dla mnie wydali 2 genialne płyty: The New Order i The Gathering.Matek pisze:dla mnie nie wydali nic doskonałego.
dla mnie obie na 8. dyszke to ja bym dał ...and justice for all na przykład. a 9 dla RIB slayera. a testament jednak słabsza kapela trochę. 8 to maks 
Dla RIBa to ja bym 15/10 dał. :rocxMatek pisze:a 9 dla RIB slayera.
Że słabsza od Slayera to się zgodzę, ale z Metą na równi jest.(IMO)Matek pisze:a testament jednak słabsza kapela trochę.
:closed jestem oburzony.M@ti pisze:ale z Metą na równi jest.(IMO)
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

u mnie The Gathering ma 7, a The New Order 9 lub 9.5. No ale ja tylko 3 plyty oceniam na 10
No tak uważam.Matek pisze:jestem oburzony.
A ja tam wcale nie uważam, że Testament nie wydał nic doskonałego.... i dla mnie nie gorszy niż Slayer i Metallica
I obojętne jaki okres twórczości tych kapel bierzemy
A "The Gathering" to jedno z najlepszych dzieł thrashowych w historii.... z nowszych wydawnictw zespołów thrashowych to wg mnie do tego poziomu tylko Exodus z "Tempo Of The Damned" doskoczył.... Slayer od 15 lat nie wydał albumu, który może wg mnie rywalizować z "TG", mimo, że "Divine Intervention" naprawdę zajebiste... a Metallica to dla mnie wiadoma sprawa. hehe, i też uważam, że od 15 lat nie wydali nic co się może mierzyć z "TG"
Choć to już zupełnie inna muzyka. No, a Testament sobie w latach 90. wydał "Low" i "The Gathering", nic więcej mówić nie będę 
No, ale recka oczywiście fajna, u mnie to na razie "SOB" ma jakieś 7, ale może kiedyś....
No, ale recka oczywiście fajna, u mnie to na razie "SOB" ma jakieś 7, ale może kiedyś....
Bloody Sabbath pisze:u mnie The Gathering ma 7,
Matek pisze:jestem oburzony.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Hehe, dobre, ja też
Trochę głupio, że niektórzy fani Testament są nieufni wobec tej płyty tylko dlatego, że to thrash/death bardziej niż klasyczny thrash.... i drażni ich growl Chucka... a ja tam to uwielbiam i tyle, tak samo jak uwielbiam Testament w bardziej klasycznym wydaniu :rocx
The Gathering bardzo dobra płyta i IMO ocena 7 to małoArtur pisze:Hehe, dobre, ja też Mr. Green Trochę głupio, że niektórzy fani Testament są nieufni wobec tej płyty tylko dlatego, że to thrash/death bardziej niż klasyczny thrash.... i drażni ich growl Chucka... a ja tam to uwielbiam i tyle, tak samo jak uwielbiam Testament w bardziej klasycznym wydaniu
OwszemFear pisze:Ale nie wszystkim sie musi podobac , prawda ?
Się dołączamArtur pisze:Ale jesteśmy ze Slayerem oburzeni i tyle Laughing
Bo niektórzy myślą, że jak kapela nagra coś innego niż robili to do tej pory to jest złeJa się tylko dziwię ogólnie czemu wielu ludzi nie lubi tej płyty dlatego że to thrash wymieszany z death'em....
dla mnie oczywiście jak już wielokrotnie mówiłem na równi
+ "Low" do tego... nie potrafilbym z czystym sumieniem wybrać najlepszego...
Zaszarżuję...ta płyta nawet mi się spodobała.
IMO 8- daję.
IMO 8- daję.
wymęczyłem kolejną recezję... zaszalałem i dokonałem laickiej analizy wszystkich kawałków 
Ciekawe czy napiszę kiedyś recenzję z której byłbym zadowolony ...
Ciekawe czy napiszę kiedyś recenzję z której byłbym zadowolony ...
to chyba zadko tak jest. u mnie jeszcze nigdy. ale najlepsza 'zaplata' nie jest moje zadowolenie z tego co napisalem, tylko np. to ,ze taki Świnek przeczytal , siegnal i podzielil moj zachwyt. Ze zostal spelniony cel , dla ktorego recenzja byla napisana. zainteresowalasyzygy pisze:Ciekawe czy napiszę kiedyś recenzję z której byłbym zadowolony ...
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

Nie, zaden zespol nie jest niewolnikiem zadnego stylu i kazdy muzyk ma prawo nagrac co tylko mu sie podoba. To chyba jasneArtur pisze: OwszemAle jesteśmy ze Slayerem oburzeni i tyle
Ja się tylko dziwię ogólnie czemu wielu ludzi nie lubi tej płyty dlatego że to thrash wymieszany z death'em.... czyżby aż tak ważna była czystość gatunkowa??:
Ale poniekad tak jestArtur pisze: Nie twierdzę, że tak myśli Bloody Sabbath tylko tak po prostu teoretyzujęA Jego zdanie na temat "The Gathering" szanuję jak najbardziej, tak jak zdanie każdego, byleby mi nie powiedział, że "The Gathering" jest nieco śłabszy dlatego, że Chuck growluje... to byłoby bez sensu IMO
I widze: wokal, ktory mi nie do konca odpowiada, mniej solowek, mniej melodii, RE-WE-LA-CY-JNE riffy, duzo agresji no i perka
Nie mam zadnych pretensji do Testamentu za to ze ewoluowal w kierunku mocniejszego grania, po prostu wole starsze plyty. Tym bardziej nie mam nic przeciwko nagraniu przez nich The Gathering, bo uwazam ze jest to plyta bardzo dobra- 7/10 to u mnie wysoka nota. Ja 10/10 daje tylko wtedy kiedy spotykam, w moim mniemaniu, plyte-absolut