Fear of the Dark vs Dance of Death

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Która?

Fear of the Dark
46
43%
Dance of Death
61
57%

Liczba głosów: 107

Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Fear of the Dark vs Dance of Death

Post autor: Szajba »

Rainmaker. pisze:Dance Of Death to można z Virtualem porównać Laughing
zgadzam sie w 100% 8) ale chyba z innych powodow nic ty :P
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Fadero pisze:Kolejna kretyńska ankieta zaraz po tej : "SOASS vs FOTD" Nie da sie tego porównac
Nomad chyba wyraźnie wytłumaczył, dlaczego je zestawił. Nie chesz głosować, temat głupi, to po cholere tu wchodzisz?
Rainmaker. pisze:eee tam przesada, Dance Of Death to można z Virtualem porównać
:closed Obraza DoD :P

A ja nie mam pojęcia jak zagłosować... DoD po składance Edward The G. była moja pierwszą studyjną płytą IM, dość długo uważałem ją za swoją ulubioną nawet. Jednak ostatnio album zaczął nagle tracić w moich oczach.. ale mam do niego ogromny sentyment. Feara tez bardzo lubie, wszytskie kawałki, cięzki wybór...
Wprawdzie ostatnio w rankingu płyt Feara postawiłem wyżej od DoD, ale jednak na DoD głosuję. :D
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

syzygy pisze:ale jednak na DoD głosuję. :D

Zdrajca :guns a ja myślałem że jesteś równy ziom :lol: :wink:
Fadero
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Fadero »

Hmm a co powiesz na to??
syzygy pisze:śmiech na sali ta ankieta :P SSOASS
W takim razie to po jaką cholere ty sie tam odzywałeś skoro śmiech na sali.
eee tam przesada, Dance Of Death to można z Virtualem porównać Laughing
Trudno to do czego kolwiek porównać bo to bardzo specyficzna płyta. Prawie tak samo jak x factor. Ale jesli do czego kolwiek ją porównywac to do któregoś krążka z blazem
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

Fadero pisze: Ale jesli do czego kolwiek ją porównywac to do któregoś krążka z blazem

Właśnie nie bardzo, bo "The X Factor" jest zdecydowanie lepszym albumem niż Virtual XI... a z Dodem to już równa walka - jeśli jest się w miarę obiektywnym... i nie postrzega się tylko składu zespołu.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Ja mam wstręt do utworu tytułowego z tej płyty(Fear), może i nie jest zły, ale robienie z niego jakiegoś wybitnego utworu,to nadużycie :? ,zresztą...co kto woli... ja go tam słucham raz na rok, jak nie rzadziej.
Nie chodzi ,że nie można słuchać zbyt znanych utworów,bo kocham Troopera czy Halloweed Be thy Name czy nawet Number of the Beast,ale tego utworu to już po prostu nie moge zdzierżyć...tak jestem uprzedzony,wiem,ale nic na to nie poradze :P , czasem sie zastanawiam co by było jakby Fear of the Dark kończył sie Weekend Warriorem a płyta nazywała by sie Fear is the Key(przykładowo :P )
Fadero
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Fadero »

Nomad pisze:Ja mam wstręt do utworu tytułowego z tej płyty(Fear), może i nie jest zły, ale robienie z niego jakiegoś wybitnego utworu,to nadużycie :? ,zresztą...co kto woli... ja go tam słucham raz na rok, jak nie rzadziej.
Nie chodzi ,że nie można słuchać zbyt znanych utworów,bo kocham Troopera czy Halloweed Be thy Name czy nawet Number of the Beast,ale tego utworu to już po prostu nie moge zdzierżyć...tak jestem uprzedzony,wiem,ale nic na to nie poradze :P , czasem sie zastanawiam co by było jakby Fear of the Dark kończył sie Weekend Warriorem a płyta nazywała by sie Fear is the Key(przykładowo :P )
Tutaj sie zgodze bo tytułowy kawałek feara jest strasznie jak dla mnie przereklamowany jeszcze dwa lata temu pewnie wychwalałbym go pod niebiosa ale teraznic w nim takiego nie widze. Bardzo szybko sie przejada.

Rainmaker mógłbyś mi ciut jaśniej wytłumaczyć o co chodzi bo ciężko kapujący jestem i nie rozumiem za bardzo :wink: Ja miałem na myśli że w Dance jest odrobina powiązań z x factorem (intro od no more lies gates of tomorrow no i tytułowego kawałka) a pozatym ta płyta ma w sobei jakis specyficzny patos co ją odróżnia od pozostałych.
Ostatnio zmieniony wt wrz 05, 2006 4:24 pm przez Fadero, łącznie zmieniany 1 raz.
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

Ale nie jest znowu taki zły, są gorsze knoty!
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

Moim zdaniem te dwie płyty są mniej wiecej równe, a nie chce mi się zastanawiać nad najdrobniejszymi szczególami dlatego nie glosuje :wink:

Rainmaker. pisze:Właśnie nie bardzo, bo "The X Factor" jest zdecydowanie lepszym albumem niż Virtual XI
:buahaha: :buahaha:
Ja nie wiem co wam tak ten Virtual przeszkadza. Moim zdanie jest lepszy od wszystkich Killersów, Numberów czy nawet SITów (ale tak tak chyba na rozwni to to :wink: czy już tym bardziej Factora.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Hehe, ja mogę w tej ankiecie napisać którą bardziej lubię....
"Fear Of The Dark" do dziś uwielbiam i jest to jedna z moich 5-ciu ulubionych płyt Maiden. "DAnce Of Death" kiedyś bardzo lubiłem, dzisiaj może i też, ale jednak duuuuuużo bardziej wolę "FOTD".
Arcos

Post autor: Arcos »

Fear of the Dark :rocx
freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: freeforce »

Oczywiście że Dance of Death ;] To jest moj numer 2 z całej Dyskografii ;] 1 jest AMOLAD ;]
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Fear jednak lepszy, ale jest wiele jeszcze lepszych płyt Maiden :P
Awatar użytkownika
kaśQ
-#Invader
-#Invader

Post autor: kaśQ »

FOTD to mój pierwszy album IM, bardzo lubię kawałki z niego, ale zagłosowałam na DOD. Może dlatego, że mi się nie przesłuchała, a FOTD tyle słuchałam i słuchałam, że niektórych kawałków mam powyżej dziurek w nosie :wink:
Zaznaczyłabym opcję remis, gdyby była, ale na dziś skłaniam się bardziej ku DOD, ale nie wiem, co bym napisała, gdyby mi się już ta płytka przesłuchała... chyba, że wolę FOTD :mrgreen:
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Zdecydowanie Dance of Death.
Fear of the Dark jest dla mnie najbardziej nierównym albumem Maiden posiadającym najwięcej gniotów. Dance jest ciekawszy i ogólnie dużo lepszy, choć nie ma takiego killera jak fantastyczne Be Quick or Be Dead.
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Oczywiście 'Dance of death'. Płyta duuuużo lepsza od 'Feara'. Wolę jak Dickinson pieje niż (c)harczy.
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Stormshield »

Nie wiem co wy tam fajnego widzicie w DOD. Fear ma przynajmniej dobry klimat i parę niezłych kawałków, a DOD? Nic.
Myślę czy nie sprzedać DOD, paskudztwo mi półkę obrzydza :wink:

Co do wokalu Bruca, to na DOD męczy się on strasznie, natomiast na Fearu jest on cholernie mroczny, ale trzeba się do niego przyzwyczaić.
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Dance of Death
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Stormshield pisze:Myślę czy nie sprzedać DOD, paskudztwo mi półkę obrzydza :wink:
Ja chętnie kupię koszulkę, bo straciłem właśnie ;).
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Stormshield »

DeaDe pisze:Ja chętnie kupię koszulkę, bo straciłem właśnie ;).
Koszulki nie mam bo wstyd się pokazać, jak taka kapiasta okładka jest :lol:
ODPOWIEDZ