Iced Earth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iced Earth
Tak, też się zgodzę. Mimo ,że Iced słucham dopiero od paru miesięcy to zapoznałem się z całą dyskografią i mogę powiedzieć ,że to jeden z lepszych kawałków
Najlepszy nie jest. wolę te krótsze typu Watching over me, The Hunter czy A Question of Heaven ;]
a tak w ogóle to kiedy mniej więcej premiera nowej płytki? bo sie juz w tym pogubiłem.
a tak w ogóle to kiedy mniej więcej premiera nowej płytki? bo sie juz w tym pogubiłem.
Ale one kompozycyjnie to nie mają startu do "Dante's" tak naprawdęWrath pisze:Najlepszy nie jest. wolę te krótsze typu Watching over me, The Hunter czy A Question of Heaven ;]
"The Hunter" zajebisty, ale to też nie jest raczej dzieło sztuki.
"A Question Of Heaven" w sumie przyznam żę jest moim ulubionym utworem IE w ogóle ale jednak jestem zdania, że tak patrząc na to z dystansu to "Dante's" również ten utwór przebija.
No ale niech każdy sobie ocenia jak tam chce, byleby mi bredni nie wygadywał, że to słaby utwór jest
A to już premiera była?M@ti pisze:z brzmieniem troszkę dali ciała. ;]
Czekam niecierpliwie na EP'kę i na całą płytę
www.MetalSide.pl
mi z tym dobrzeArtur pisze:Kto myśli inaczej ten gej
O_o O_o O_oWrath pisze:wolę te krótsze typu Watching over me, The Hunter czy A Question of Heaven ;]
Tak wogle to juz znam BO, tDS i Sth Wicked
Co Cię tak dziwi? :> lubię i juz :]EvE pisze:O_o O_o O_o
pierwsza płyta studyjna IE, ktorą poznałemEvE pisze:HS
A kompozycyjnie Dante jest najlepszy i bije wszystko, ale ja i tak wolę zazwczaj krótsze kawalki, których mozna sluchac kilka razy pod rząd bez znudzenia
no bo wymieniałeś te niewiele pare które uwielbiam też :p jak zwykleWrath pisze:Co Cię tak dziwi? :> lubię i juz :]
mi każda płyta IE wchodzi cięzko i z tą jest podobnie :]Wrath pisze:pierwsza płyta studyjna IE, ktorą poznałemstrasznie "Jack" katowałem wtedy.
kserokopiarka kserokopiarkaEvE pisze:no bo wymieniałeś te niewiele pare które uwielbiam też :p jak zwykle
Ty to powinnaś w sumie wszystkie uwielbiać a nie niektóre ;] posłuchaj Night...lepsza od HS.
mi IE szybko weszło, juz po pierwszym przesluchaniu zakochałem się w HS, teraz mało tego słucham, ale np. Jack czy Ghost of Freedom zawsze chętnie poslucham.
teraz w sumie znowu niczego nei chce mi się słuchać 
-
Deleted User 2868
Po kilku przesłuchaniach Something Wicked This Way Comes (od czego zaczęła się moja przygoda z IE) stwierdzam ze podoba mi sie 
Już słuchałem... i odetchnąłem z ulgą, bo gejmetalem to raczej bym tego Pyramyze nie nazwał. Wokal średni (choć trochę mi przypominał tego kolesia od Communic- czyli coś w nim byłoWrath pisze:syzygy napisał/a:
a płytka się nadal nie ściagnęła z mułka... nie jest zbyt popularna
kumpel to chyba ma, moge w sumie załatwić jesli Ci zależy
Mogę uploadnąć Wam, jakbyście chcieli
lol... i Ty chcesz się uważać za fana IE? :closedSzajba pisze:Dante inferno ssie
DI to niepodważalny kult.
Ale o niebo lepiej wykonany na Alive In Athens niż na BO, większego kopa mają fragmenty mocniejsze, a te delikatne cudownie po prostu zaśpiewane w grecji były.. coś niesamowitego. jedyne co ustępuje studyjnej, to te chórki męskie, bo Barlow sam musi za nie robić na żywo i gorzej to wypada, no ale naturalniej.
oj tak. Ale na BO wszystkie są świetne, ostatnio wróciła znowu ta płyta u mnie (bo była długa przerwa dość w słuchaniu jejArtur pisze:Żeby rozwiać wątpliwości - "Dante's Inferno" to prawdopodobnie najlepszy utwór jaki Iced Earth nagrał.
Creator Failure mnie wgniótł po tej przerwie. Cudny kawałek, świetnie kombinowany, zmiany tempa itd. Choć nie powiem, żebym akurat podniecał się nadmiernymi kombinacjami (jak niektóre ciecie z MetropolisPL
Prophercy jest najlepszeWrath pisze:Najlepszy nie jest. wolę te krótsze typu Watching over me, The Hunter czy A Question of Heaven ;]
Ale Dante's jest ponad wszystkim pod względem kompozycyjnym nie ma dwóch zdań.
Kurde, aż strach sie przyznać że Iced Earth poznałem dopiero jakieś 2 tyg. temu. Tak sobie z ciekawości zassałem Horror Show, słucham, słucham, słucham... kurde to jest zajebiste! Teraz zadowalam się Something Wicked This Way Comes, dyskografia już leci 
No i tutaj do zgody nie dojdziemysyzygy pisze:Ale o niebo lepiej wykonany na Alive In Athens niż na BO, większego kopa mają fragmenty mocniejsze, a te delikatne cudownie po prostu zaśpiewane w grecji były.. coś niesamowitego. jedyne co ustępuje studyjnej, to te chórki męskie, bo Barlow sam musi za nie robić na żywo i gorzej to wypada, no ale naturalniej.
Znaczy wykonanie bardzo dobre, niewykluczone, że lepiej się tego nie da odegrać, ale studyjna mistrz.
Dodam jeszcze, bo kilka razy w recenzji też się ten utwór przewinął, że Twój ulubiony utwór się "Prophecy" zowie :]syzygy pisze:Prophercy jest najlepsze
A recenzja widać że nacechowana emocjonalnym podejściem do sprawy
Aha - jeszcze jedno - brzmienie. Nie mogę zgodzić się, że to na EPce jest lepsze od "TGB", za cholere. Ostatni album z CD brzmi naprawdę ok, oczywiście nie tak potężnie jak poprzednie, ale też nie tak sucho jak EPka. Choć ciekawym jak EPka na oryginale będzie brzmiała. I może jakbym "TGB" z mp3 słuchał to bym miał podobną opinię
Ostatnio zmieniony pt maja 25, 2007 4:39 pm przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
eee tam, takich różnic nie ma, tylko jesper je słyszy.Artur pisze:Choć ciekawym jak EPka na oryginale będzie brzmiała. I może jakbym "TGB" z mp3 słuchał to bym miał podobną opinię
ale żenada...Artur pisze:Dodam jeszcze, bo kilka razy w recenzji też się ten utwór przewinął, że Tój ulubiony utór się "Prophecy" zowie :]
No nie wiem.. mi tam się brzmienie AiA bardzo podoba.. Wcale nie jest takie lekkie ani puste ...A brzmienie Dark Sagi tak nie do końca mi leży, właśnie brakuje tego "przytłaczania" BO imoArtur pisze:No i do tego dochodzi to cholernie ciężkie, przytłaczające wręcz brzmienie, jakiego nigdy później nie mieli. Na "Alive In Athens" to już bliższe "The Dark Saga" jest.
Twierdzisz że nie ma różnicy między mp3 a oryginałem ??syzygy pisze:eee tam, takich różnic nie ma, tylko jesper je słyszy.
SZG, proszę Cię, to o ROTFL zakrawa :laugh
Ale ja nie twierdzę, że mi się nie podobasyzygy pisze:No nie wiem.. mi tam się brzmienie AiA bardzo podoba.. Wcale nie jest takie lekkie ani puste ...
No jest, a dla mnie brzmieniowo "TDS" i "SWTWC" są dość zbliżone :] Najbardziej się perkusja różni, ale gitary są zbliżone.syzygy pisze:AiA bliższe SWTWC jest, a tam brzmienie też jest miodzio, choć już nie tak ciężkie.
no jakaś jest, ale nie aż tak wyraźna jak Wy to przedstawiacie. Jak masz mp3 minimum 192kb\s Stereo to kolosalnej róznicy nie będzie. Na pewno brzmienie epki za wiele nie zyska.Artur pisze:Twierdzisz że nie ma różnicy między mp3 a oryginałem ??
-
Deleted User 357
TAK:
będzie wyglądała okładka nowej płyty.
Jak dla mnie,zajebista.
będzie wyglądała okładka nowej płyty.
Jak dla mnie,zajebista.
Żeby tylko jeszcze zawartośc muzyczna była godna uwagiŻelazny pisze:Jak dla mnie,zajebista.
-
Deleted User 357
Zakładam że jeśli będzie to coś na poziomie lepszych kawałków z TGB(Reckoning,Red Baron/Blue Max) to będzie dobrze. Tylko oby nie było zbyt dużo ballad,te ostatnie były tragiczne