Iced Earth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Re: Iced Earth

Post autor: Abstract »

Tak, też się zgodzę. Mimo ,że Iced słucham dopiero od paru miesięcy to zapoznałem się z całą dyskografią i mogę powiedzieć ,że to jeden z lepszych kawałków
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Najlepszy nie jest. wolę te krótsze typu Watching over me, The Hunter czy A Question of Heaven ;]

a tak w ogóle to kiedy mniej więcej premiera nowej płytki? bo sie juz w tym pogubiłem.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Wrath pisze:Najlepszy nie jest. wolę te krótsze typu Watching over me, The Hunter czy A Question of Heaven ;]
Ale one kompozycyjnie to nie mają startu do "Dante's" tak naprawdę ;) Taki "atching Over Me" - zgoda, świetny utwór, ale powielający schemat wypracowany na "I died For You" ;]
"The Hunter" zajebisty, ale to też nie jest raczej dzieło sztuki.

"A Question Of Heaven" w sumie przyznam żę jest moim ulubionym utworem IE w ogóle ale jednak jestem zdania, że tak patrząc na to z dystansu to "Dante's" również ten utwór przebija.

No ale niech każdy sobie ocenia jak tam chce, byleby mi bredni nie wygadywał, że to słaby utwór jest :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

M@ti pisze:z brzmieniem troszkę dali ciała. ;]
A to już premiera była? :roll:

Czekam niecierpliwie na EP'kę i na całą płytę :twisted: oraz na koncert (Wacken) :razz:
www.MetalSide.pl
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Artur pisze:Kto myśli inaczej ten gej 8)
mi z tym dobrze :)
Wrath pisze:wolę te krótsze typu Watching over me, The Hunter czy A Question of Heaven ;]
O_o O_o O_o

Tak wogle to juz znam BO, tDS i Sth Wicked :). Pora na HS [; . W sumie mozolnie mi wchodzi ale wchodzi. Lubie Barloła.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

EvE pisze:O_o O_o O_o
Co Cię tak dziwi? :> lubię i juz :]
EvE pisze:HS
pierwsza płyta studyjna IE, ktorą poznałem :) strasznie "Jack" katowałem wtedy.

A kompozycyjnie Dante jest najlepszy i bije wszystko, ale ja i tak wolę zazwczaj krótsze kawalki, których mozna sluchac kilka razy pod rząd bez znudzenia :B
iEvE
Administratorka
Administratorka

Wrath pisze:Co Cię tak dziwi? :> lubię i juz :]
no bo wymieniałeś te niewiele pare które uwielbiam też :p jak zwykle
Wrath pisze:pierwsza płyta studyjna IE, ktorą poznałem :) strasznie "Jack" katowałem wtedy.
mi każda płyta IE wchodzi cięzko i z tą jest podobnie :]
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

EvE pisze:no bo wymieniałeś te niewiele pare które uwielbiam też :p jak zwykle
kserokopiarka kserokopiarka :B
Ty to powinnaś w sumie wszystkie uwielbiać a nie niektóre ;] posłuchaj Night...lepsza od HS.
mi IE szybko weszło, juz po pierwszym przesluchaniu zakochałem się w HS, teraz mało tego słucham, ale np. Jack czy Ghost of Freedom zawsze chętnie poslucham.
iEvE
Administratorka
Administratorka

teraz w sumie znowu niczego nei chce mi się słuchać :B
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Po kilku przesłuchaniach Something Wicked This Way Comes (od czego zaczęła się moja przygoda z IE) stwierdzam ze podoba mi sie :B
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Wrath pisze:syzygy napisał/a:
a płytka się nadal nie ściagnęła z mułka... nie jest zbyt popularna
kumpel to chyba ma, moge w sumie załatwić jesli Ci zależy
Już słuchałem... i odetchnąłem z ulgą, bo gejmetalem to raczej bym tego Pyramyze nie nazwał. Wokal średni (choć trochę mi przypominał tego kolesia od Communic- czyli coś w nim było :P ), ale tym akurat nie muszę się przejmować. Riffy dość ostre, nie tak świetne jak choćby na 2 pierwszych płytach IE, ale ogólnie jestem już spokojniejszy. Dodadzą Barlowa, to może powstać coś ciekawego.
Mogę uploadnąć Wam, jakbyście chcieli :D
Szajba pisze:Dante inferno ssie
lol... i Ty chcesz się uważać za fana IE? :closed
DI to niepodważalny kult. :P
Ale o niebo lepiej wykonany na Alive In Athens niż na BO, większego kopa mają fragmenty mocniejsze, a te delikatne cudownie po prostu zaśpiewane w grecji były.. coś niesamowitego. jedyne co ustępuje studyjnej, to te chórki męskie, bo Barlow sam musi za nie robić na żywo i gorzej to wypada, no ale naturalniej.
Artur pisze:Żeby rozwiać wątpliwości - "Dante's Inferno" to prawdopodobnie najlepszy utwór jaki Iced Earth nagrał.
oj tak. Ale na BO wszystkie są świetne, ostatnio wróciła znowu ta płyta u mnie (bo była długa przerwa dość w słuchaniu jej :P Wolałem jakoś SWTWC sobie słuchać na luzie :P ) i stwierdzam, że jest to chyba mój ulubiony album w ogóle :P
Creator Failure mnie wgniótł po tej przerwie. Cudny kawałek, świetnie kombinowany, zmiany tempa itd. Choć nie powiem, żebym akurat podniecał się nadmiernymi kombinacjami (jak niektóre ciecie z MetropolisPL :lol: ) ale akurat tu jest to tak świetnie zgrane, że kawałek miecie :D
Wrath pisze:Najlepszy nie jest. wolę te krótsze typu Watching over me, The Hunter czy A Question of Heaven ;]
Prophercy jest najlepsze :P
Ale Dante's jest ponad wszystkim pod względem kompozycyjnym nie ma dwóch zdań.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

moja recenzja tego... czegoś :P

Aaale mi się przyjemnie to pisało, chyba jak żadną recenzję jak dotąd :lol:
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

Kurde, aż strach sie przyznać że Iced Earth poznałem dopiero jakieś 2 tyg. temu. Tak sobie z ciekawości zassałem Horror Show, słucham, słucham, słucham... kurde to jest zajebiste! Teraz zadowalam się Something Wicked This Way Comes, dyskografia już leci :D
Artur
-#Nomad
-#Nomad

syzygy pisze:Ale o niebo lepiej wykonany na Alive In Athens niż na BO, większego kopa mają fragmenty mocniejsze, a te delikatne cudownie po prostu zaśpiewane w grecji były.. coś niesamowitego. jedyne co ustępuje studyjnej, to te chórki męskie, bo Barlow sam musi za nie robić na żywo i gorzej to wypada, no ale naturalniej.
No i tutaj do zgody nie dojdziemy :D Bo ja wolę studyjną. Choćby dlatego, że na niej naprawdę czuć piekło :twisted: Każdy z poziomów :twisted: No i do tego dochodzi to cholernie ciężkie, przytłaczające wręcz brzmienie, jakiego nigdy później nie mieli. Na "Alive In Athens" to już bliższe "The Dark Saga" jest.
Znaczy wykonanie bardzo dobre, niewykluczone, że lepiej się tego nie da odegrać, ale studyjna mistrz.
syzygy pisze:Prophercy jest najlepsze
Dodam jeszcze, bo kilka razy w recenzji też się ten utwór przewinął, że Twój ulubiony utwór się "Prophecy" zowie :]

A recenzja widać że nacechowana emocjonalnym podejściem do sprawy ;). Tylko wywalić tych kilka fragmentów z porównaniami do "The Glorious Burden" bo mijasz się z prawdą i jest ok :]
Aha - jeszcze jedno - brzmienie. Nie mogę zgodzić się, że to na EPce jest lepsze od "TGB", za cholere. Ostatni album z CD brzmi naprawdę ok, oczywiście nie tak potężnie jak poprzednie, ale też nie tak sucho jak EPka. Choć ciekawym jak EPka na oryginale będzie brzmiała. I może jakbym "TGB" z mp3 słuchał to bym miał podobną opinię ;)
Ostatnio zmieniony pt maja 25, 2007 4:39 pm przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:Choć ciekawym jak EPka na oryginale będzie brzmiała. I może jakbym "TGB" z mp3 słuchał to bym miał podobną opinię
eee tam, takich różnic nie ma, tylko jesper je słyszy. :razz:
Artur pisze:Dodam jeszcze, bo kilka razy w recenzji też się ten utwór przewinął, że Tój ulubiony utór się "Prophecy" zowie :]
ale żenada... :oops: :lol:
Artur pisze:No i do tego dochodzi to cholernie ciężkie, przytłaczające wręcz brzmienie, jakiego nigdy później nie mieli. Na "Alive In Athens" to już bliższe "The Dark Saga" jest.
No nie wiem.. mi tam się brzmienie AiA bardzo podoba.. Wcale nie jest takie lekkie ani puste ...A brzmienie Dark Sagi tak nie do końca mi leży, właśnie brakuje tego "przytłaczania" BO imo :P AiA bliższe SWTWC jest, a tam brzmienie też jest miodzio, choć już nie tak ciężkie.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

syzygy pisze:eee tam, takich różnic nie ma, tylko jesper je słyszy.
Twierdzisz że nie ma różnicy między mp3 a oryginałem ?? :D :D
SZG, proszę Cię, to o ROTFL zakrawa :laugh
syzygy pisze:No nie wiem.. mi tam się brzmienie AiA bardzo podoba.. Wcale nie jest takie lekkie ani puste ...
Ale ja nie twierdzę, że mi się nie podoba :lol: Nie jest lekkie czy puste, absolutnie. Po prostu dla mnie ideałem brzmieniowym jesli chodzi Iced Earth jest "Burnt Offerings".
syzygy pisze:AiA bliższe SWTWC jest, a tam brzmienie też jest miodzio, choć już nie tak ciężkie.
No jest, a dla mnie brzmieniowo "TDS" i "SWTWC" są dość zbliżone :] Najbardziej się perkusja różni, ale gitary są zbliżone.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:Twierdzisz że nie ma różnicy między mp3 a oryginałem ??
no jakaś jest, ale nie aż tak wyraźna jak Wy to przedstawiacie. Jak masz mp3 minimum 192kb\s Stereo to kolosalnej róznicy nie będzie. Na pewno brzmienie epki za wiele nie zyska.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

TAK:
Obrazek
będzie wyglądała okładka nowej płyty.

Jak dla mnie,zajebista.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Żelazny pisze:Jak dla mnie,zajebista.
Żeby tylko jeszcze zawartośc muzyczna była godna uwagi ;)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Zakładam że jeśli będzie to coś na poziomie lepszych kawałków z TGB(Reckoning,Red Baron/Blue Max) to będzie dobrze. Tylko oby nie było zbyt dużo ballad,te ostatnie były tragiczne
ODPOWIEDZ