Nosz kurwa mać, przepraszam wszystkich o bluzgi, ale NO I CHUJ?UptheIronsWro pisze: ↑wt gru 05, 2017 6:25 pm To jest znak czasów bo nawet niektóre gwiazdki pop grają teraz w Polsce na Torwarze. Popularność Iron Maiden w Polsce jest sztucznie napompowana i oparta na nowym pokolenie słuchaczy, które muzykę poznawało na jakimś last.fm czy innym spotify. Ludzie ci słuchają tylko zespołów, które przekroczyły magiczny prób popularności. Wtedy już nie chodzi się na koncerty, a uczestniczy w "wydarzeniach". 20 lat temu tacy ludzie na Iron Maiden reagowaliby jak na najgorszy skansen, obciach i zacofanie. Rod ma jednak sposoby by do zespołu przyciągnąć wszystkich. Marketing głupcze!
Zrozum, że Spotify to takie samo źródło muzyki, jak kasety czy winyle. Nawet dźwięk może być lepszy,a jeśli chodzi o mobilność, to już w ogóle streaming i MP3 wygrywa. Ja Maiden poznałem dzięki innej osobie, ale co, wykupiłem całą dyskografię? Nie, kupiłem Somehwere In Time, a potem krok po kroku. I wiesz, gdzie bym był, gdyby nie YT (który powinieneś analogicznie zaliczać do wynalazków pokroju Last.fm). W dupie bym był, w dupie. I wiesz co? Gdyby nie ta sztuczna popularność Maiden, to odkryłbym ich może dużo później, a sama muzyka nie trafiłaby do mnie w taki sposób, w jaki to się stało i nie pisałbym tego posta. Naprawdę, nie wiem, która to już Twoja socjologiczna analiza społeczeństwa metalowego, ale jest nic nie warta. Piszesz o jakimś ogóle na podstawie swoich wyobrażeń, bo tak naprawdę nie wiesz, czy jakiś pryszczaty kuc z Last.fm pogardziby Ironami 20 lat temu.
Twoje czasy, czasy raczkujących MP3, czy też przegrywanych kaset - one już minęły. I zrozum, że dzisiejsi nowicjusze tej muzyki nie są w żaden sposób mniej autentyczni przez to, że mają łatwiejszy dostęp do twórczości Maiden czy któregokolwiek innego zespołu.
Swoją drogą, jak tak patrzę na ludzi na koncertach, to najgorzej zachowują się janusze po 30, od których wali piwskiem i którzy zupełnie nie liczą się z innymi ludźmi. Może na nich skup swoje przemyślenia, bo te podrosty od Spotify kiedyś przyjdą na to forum i to dzięki nim będzie ono żyło.