Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Thrash Metal

Post autor: Bon Dzosef »

Nie wiem co ludzie mają z tym Testamentem, debiut w 1987 roku! Exodus demolował kluby już w 1980.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Historia historią, znam ją na tyle pobieżnie, że nie będę się wypowiadał, ale jakościowo Testament jak dla mnie jest zdecydowanie lepszy od zarówno od Exodus jak i od Anthraxa.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

SODOM gwiazdą brutal Assault. Poza tym będą jeszcze min. Tankard, Anthrax, Destruction, Voivod, Metal Church, Immolation, Hypocrisy, Decapitated, Deicide, Carcass, Emperor, Napalm Death, Testament, Sacred Reich, Rotting Christ, Electric Wizard, Krisiun, The Obsessed

Obrazek
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Dziwne, że Sodom jest gwiazdą przed masą lepszych kapel.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Popularność i profil festiwalu jak mniemam. Voivod mógłby spokojnie być gwiazdą jeśli mówimy o thrashowych kapelach (czy mających coś z thrashem wspólnego).
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Vorgel pisze: wt lut 26, 2019 12:48 pm Dziwne, że Sodom jest gwiazdą przed masą lepszych kapel.
bo Sodom koncertowo jest lepszy niż masa innych kapel :D . Ostatnio parcie na nich jest straszne. W Niemczech, Szwajcarii, Austrii i Holandii mieli wyprzedane wszystkie koncerty !
Zdan pisze: wt lut 26, 2019 12:51 pm Popularność i profil festiwalu jak mniemam. Voivod mógłby spokojnie być gwiazdą jeśli mówimy o thrashowych kapelach (czy mających coś z thrashem wspólnego).
Voivod koncertowo jest niezły nie powiem ale trzy ostatnie koncerty Sodom które widziałem przez osattnie pół roku zmiażdzyły. Na dwie gitary ten zespół po prostu nokautuje. Nawet Kreator takich emocji na swoich koncertach nie wywołuje od dawna jak teraz Sodom.
Ostatnio zmieniony wt lut 26, 2019 12:55 pm przez Adrian S.O.S., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

To ocena subiektywna. Dla mnie to zresztą nieistotne, bo na koncerty nie chodzę. A przynajmniej niezbyt często.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Vorgel pisze: wt lut 26, 2019 12:55 pm To ocena subiektywna. Dla mnie to zresztą nieistotne, bo na koncerty nie chodzę. A przynajmniej niezbyt często.
Czy subiektywna ? Wystarczy zapytać te pare tysięcy ludzi na koncercie w Saarbrücken na którym Sodom miał pod sceną tak głośną publike że nie mogli zaczynać grać kawałków. Na Exodusie który występował po nich było dużo słabiej. W Hamburgu jednakowo przyjęto Sodom i Exodus. Nie wiem jak było dokładnie we Wrocku w grudniu ale z tego co pisaliście tu na forum to Sodom najlepiej wypadł.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Przykład jednego koncertu nie jest miarodajny. Poza tym, jak ktoś woli ten zespół niż inne występujące, to i będzie twierdził, że wypadli najlepiej.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Vorgel pisze: wt lut 26, 2019 1:05 pm Przykład jednego koncertu nie jest miarodajny. Poza tym, jak ktoś woli ten zespół niż inne występujące, to i będzie twierdził, że wypadli najlepiej.
No własnie ja lubie bardziej Exodus, a Sodom na koncercie w Niemczech
mi się o wiele bardziej podobał.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Vorgel pisze: wt lut 26, 2019 12:55 pm To ocena subiektywna. Dla mnie to zresztą nieistotne, bo na koncerty nie chodzę. A przynajmniej niezbyt często.
Z ciekawości - czemu rzadko bywasz na koncertach? Inne zajęcia?
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: wt lut 26, 2019 1:16 pm
Z ciekawości - czemu rzadko bywasz na koncertach? Inne zajęcia?
Nie przepadam. Kiedyś chodziłem częściej, ale po czasie stwierdziłem, że to bez sensu. Sam koncert to dla mnie wrażenie czysto niemuzyczne, gdzie tak naprawdę liczy się żeby podrzeć ryja do muzyki głośniejszej niż aparatura daje w domu. Jeden wielki hałas i cyrk, nie można się skupić na muzyce. No i nie lubię cyrku.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sodom do tego wrocil do 2 gitar, aczkolwiek headlinera wybiera się po marketingowej wartosci a jednak Wodosowi daleko do choćby Anthrax

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Adrian S.O.S. pisze: wt lut 26, 2019 1:11 pm
Vorgel pisze: wt lut 26, 2019 1:05 pm Przykład jednego koncertu nie jest miarodajny. Poza tym, jak ktoś woli ten zespół niż inne występujące, to i będzie twierdził, że wypadli najlepiej.
No własnie ja lubie bardziej Exodus, a Sodom na koncercie w Niemczech mi się o wiele bardziej podobał.
Teoria Vorgela mocno się nie sprawdza bo ja tez o wiele bardziej lubie Exodus niż Sodom, a uważam ze w grudniu Sodom zagrał 10 razy lepiej.
Sodom na prawdę koncertowo jest ostatnio mistrzowski. Nie wiem jak było z 10 czy 20 lat temu bo dopiero dwa razy ich widziałem ale nawet Kreator którego tez lubie bardziej od Sodom mnie tak nie trzech ostatnich koncertach w Polsce nie porwał jak Sodom
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Sadek »

Cieszy mnie to, że tak się teraz powodzi w Sodom. Tom zasługuje na to po wielu latach niemalże grania do kotleta i marazmu w zespole. Zmiana składu wyszła mu na dobre. Na pewno spora w tym zasługa Franka Blackfire'a.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Adrian S.O.S. pisze: wt lut 26, 2019 1:01 pmNie wiem jak było dokładnie we Wrocku w grudniu ale z tego co pisaliście tu na forum to Sodom najlepiej wypadł.
Ja tam byłem dla Death Angel, a co do Sodomu nie miałem wielkich oczekiwań. Okazało się, że obydwa wypadły jednakowo świetnie. Nie wiem, jak było wcześniej, w każdym razie teraz Sodom live to po prostu śmierć, zniszczenie i NIESAMOWITY klimat. Bawiłem się doskonale!
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Sodom widziałem dwa razy - i za każdym razem było MEGA :D
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na Metalmanii we trójkę zagrali poprawny gig, we czwórkę jest już bardzo dobrze

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

A to na Brutalu tak każdego zespołu nie ogłaszają dając nazwę na górę plakatu? Bo wcześniej były m.in takie wersje:
Obrazek
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Być może. Coś mi się nie chciało wierzyć, że Sodom jest na górze plakatu, biorąc pod uwagę, że grają tam też zespoły typu Carcass, Anthrax czy Emperor albo Deicide.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
ODPOWIEDZ