05/03/2020 - Bruce Dickinson "What Does This Button Do" - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Re: 05/03/2020 - Bruce Dickinson "What Does This Button Do" - Warszawa

Post autor: beaviso »

Tweener pisze: Dobrze widziałem, że Bruce Żywca pił?
No to już się nie dziwię dlaczego Trooper jest w sumie taki nijaki, nawet pompowany z casku. Facet nie odczuwa smaków :mryellow: (no chyba że był to żywiecki Porter, to jeszcze uszedłby). Podczas występu popijał? I nie odbijał mu się? Zwykle popija Troopera, a ten nie jest tak ordynarnie nagazowany jak nasze koncerniaki.

M.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

pz pisze: pt mar 06, 2020 7:09 am
Dzosef pisze: pt mar 06, 2020 2:58 am Pytania z sali były mocno takie sobie, dobrze że Brus je wyciągał
Drugi raz krytykujesz pytania z sali. Może:
1. Podasz jakieś przykłady słabych pytań z uzasadnieniem czemu je za takie uważasz
2. Pochwalisz się jakie pytania Ty zadałeś

:)
Dzosef marudzi, bo jego pytań nie przeczytał :D
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

MaidenFan pisze: pt mar 06, 2020 8:34 am
Dzosef pisze: pt mar 06, 2020 2:58 am Pytania z sali były mocno takie sobie, dobrze że Brus je wyciągał
1. Podasz jakieś przykłady słabych pytań z uzasadnieniem czemu je za takie uważasz

Dzosef marudzi, bo to Dzosef. On zawsze marudzi... Na zachodzie to pewnie ciekawsze pytania zadają, a w tym zaścianku? Nuuuuuda ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dlatego go zapytałem. Jestem ciekawy jakie pytania padły. Liczę, że ktoś z osób, które były podzieli się dokładniej wrażeniami niż Dzosef ("Bruce super, pytania do dupy").

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Mojego nie przeczytał, ale w sumie pośrednio odpowiedział na nie opowiadając o czasach w Samson.

Mi się bardzo podobało, Bruce to mega ciekawy gość i to była czysta przyjemność móc go posłuchać w innych okolicznościach niż koncert.
Wszystko na plus, może za wyjątkiem beznadziejnej lokalizacji.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Jeszcze jedno: Bruce naprawdę był w świetnej formie. Chyba schudł trochę ostatnio, miał w sobie masę energii (chciałbym być w takiej formie w jego wieku), no i głos... jak zaśpiewał Tears... to ta cała hala aż zadrżała. To dobry prognostyk przed trasą.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Co prawda nie jestem Dżosefem, ale ileś tam pytań o Alexandra czy trening głosu bym wywalił z miejsca. ;)
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

A jak to w ogóle frekwencyjnie wyglądało?
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Pati

Post autor: Pati »

Madril pisze: pt mar 06, 2020 9:44 am Co prawda nie jestem Dżosefem, ale ileś tam pytań o Alexandra czy trening głosu bym wywalił z miejsca. ;)
I jeszcze o pierwszy lot, który jest dokładnie w autobiografii opisany...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jeśli ktoś idzie na spotkanie promujące książkę, to ma prawo jej nie znać. To elementarne.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Pati pisze: pt mar 06, 2020 10:18 am I jeszcze o pierwszy lot, który jest dokładnie w autobiografii opisany...
Też, ale tutaj akurat aspekt komediowy w odpowiedzi dał radę, więc się nie czepiam, szczególnie że książkę czytałem od razu po premierze i nie wszystko pamiętam. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

krusejder pisze: pt mar 06, 2020 10:24 am Jeśli ktoś idzie na spotkanie promujące książkę, to ma prawo jej nie znać. To elementarne.
Tylko, że to już nie są spotkania promujące książkę, przynajmniej nie bezpśrednio. ;-)
Awatar użytkownika
Pati

Post autor: Pati »

Książka wydana w 2017... fakt, nowość. Można nie znać....
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Można. Czytam po 40 książek rocznie, przez co sporo słabszych rzeczy tylko kartkuję. Po przekartkowaniu "Buttona" odeszła mi ochota do wnikliwego zapoznania się z tym klocem.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nie zadałem żadnego.

Wiesz no, pytania typu "czy jesteś już zdrowy" kiedy mówił o tym 100 razy w wywiadach, albo "czy będzie solowa płyta".
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

blackmailer pisze: pt mar 06, 2020 8:45 am
MaidenFan pisze: pt mar 06, 2020 8:34 am

Dzosef marudzi, bo to Dzosef. On zawsze marudzi... Na zachodzie to pewnie ciekawsze pytania zadają, a w tym zaścianku? Nuuuuuda ;)
Nie wiem skąd ci się urodziło w głowie, że uważam Polske za zaścianek względem zachodu
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzosef pisze: pt mar 06, 2020 11:01 am

Nie zadałem żadnego.

Wiesz no, pytania typu "czy jesteś już zdrowy" kiedy mówił o tym 100 razy w wywiadach, albo "czy będzie solowa płyta".

Tego typu pytania rzeczywiście są bezsensowne. Ja myślę, że sporo osób, nie czyta wywiadów i nie interesuje się zespołem na co dzień. Stąd pytania o sprawy, które były omawiane w różnych wypowiedziach muzyków. Druga sprawa, to myślę, że niektóre osoby czuły się zobowiązane do zadania pytania, ale nie potrafiły wymyślić nic ciekawszego, bo.... tutaj wracamy do pierwszej części mojej wypowiedzi :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Ktoś ciekawe pytanie zadał o współpracę z Wargaming (Bruce nagrał kilka materiałów historycznych do gry World of Warplanes), ale jeśli dobrze zrozumiałem to powiedział coś tam jedynie, że był pod wrażeniem modeli samolotów w grze.
Na pytanie czy pewnego dnia zaśpiewa Empire of the Clouds odpowiedział, że w przyszłym roku planuje projekt z orkiestrą i być może znalazł by się tam ten utwór.

Widzieliście tą jego dziewczynę jak wyszła zza kotary przed Q&A? Jeśli to ona (bo pewny nie jestem), to gdy usiadła w swoim rzędzie to witała się czule z Nergalem.
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nergal przyszedł wyrwać lasie Brusa, naoglądał się fotek na pudelku i się chłop napalił :D
Awatar użytkownika
Saul
-#Invader
-#Invader

Post autor: Saul »

To było naprawdę fajne spotkanie, Bruce jest w super formie, miło się go słuchało i oglądało. Bije od niego tak pozytywna energia, że nawet momentami gadanie o niczym, kompletnie nie przeszkadzało, ale to typowe dla takich gaduł do jakich zalicza się Bruce :) Dla kogoś kto nie zna książki/faktów z życia Bruca zapewne było jeszcze ciekawiej i śmieszniej, nie wiem też czy na każdym spotkaniu jest taki sam "program", ale anegdota o Polsce i zdjęcie Bruca spod Hali Sportowej na tle LIMa-1 to dadatkowy + Generalnie wszystkie fotki, które były użyte podczas eventu pochodzą z autobiografii Dickinsona. Warto było pojechać, cud że w ogóle tam dotarłem, wielkie dzięki raz jeszcze @mikdyb.
Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to troche szarpane prowadzenie i brak płynności jeśli chodzi o opowiadanie historii i przechodzenie z jednej do drugiej, ale może taki jest właśnie zamysł i nie ma co się doszukiwać dziury w całym. No i notoryczne spoglądanie na zegarek, ja wiem, że to praca, że trzeba się zmieścić w ramach czasowych itd ale można to robić trochę bardziej z przyczajki ;)
ODPOWIEDZ